Skip to content
2 reacties
84 weergaves

Waarom nog

Ik word al zins de lagere school heel erg gepest en iedereen vind me raar en stom enzo echt iedereen... En ze zeggen dat ik maar beter weg kan gaan en als ik het niet doe dat hun daar wel voor zorgen dus ik heb al 2x zelfmoord proberen te doen en ik wil het weer doen maar ik wil die pesters geen gelijk geven wat moet ik doen moet ik zelfmoord doen en die pesters gelijk geven of niet

13 jaar
9 jaren geleden

2 Reacties

  • Heey meisje van 18 Aller eerst dankje dat je me helpt. Maar het is al fysiek en dreigend want ze slaan en schoppen me en uit school achtervolgen ze me en duwen ze me van de fiets en gaan dan ook schoppen en spugen. Ze dreigen dat ze weten waar ik woon en me komen opzoeken en dan wel zorgen dat ik weg ga voorgoed. Ik heb het al heel vaak tegen school gezegd maar die doen er niks aan en denken dat ik maar wat verzin en gelooven hun omdat hun met meer zijn dus eigenlijk sta ik er alleen voor Xx de schrijfster van dit bericht

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Je moet de pesters nooit gelijk geven. Dat zijn ze ten eerste niet waard, en er is veel meer in het leven dan enkel het gepest waar je nu mee zit.   Teveel mensen zijn helaas maar simpel, ze willen geliefd en populair zijn, en denken net wat teveel aan zichzelf en niet zozeer aan anderen. Ze hebben hun vriendengroepjes, en proberen zich daarvoor dan ook aan te passen, zodat ze net zoals hun vrienden zijn en populair blijven. Jij bent waarschijnlijk niet zoals hun, je bent anders. Daar is niks mis mee, dat is juist iets positiefs. Maar zij herkennen dat niet en snappen niet waarom jij je niet gewoon aanpast en zoals hun bent. Waarom ze hier dan zo vijandig op reageren is mij vaak een raadsel, maar ik gok gewoon onbegrip; 'Jij bent anders, ik snap niet waarom, en het is niet te voorspellen wat voor persoon jij bent, dat vind ik niet prettig en je moet gewoon normaal worden.' Dus ze pesten je in de hoop dat je 'normaal' word, of gewoon zodat het voor iedereen duidelijk is dat zij niet zoals jou zijn, om hun populariteit te beschermen. In het kort: Pesters zijn simpele domme wezens, die het hopelijk later in hun leven nog wel leren, maar voor nu zijn ze jouw pijn en aandacht niet waard.   En ik weet hoe slopend pesten kan zijn, maar bedenk je toch steeds dat jij een veel beter persoon bent dan die pesters, ookal voel je je nog zo waardeloos. Het word later echt wel beter, misschien wel binnenkort als je niet meer laat zien dat hun opmerkingen je raken, en gewoon doet alsof het je niks boeit, want jij bent toch beter dan hun dus waarom zou het je. Sterkte. Geef niet op! Als het gepest echt heel erg word ookal negeer je het, of als het zelfs fysiek of dreigend word, dan moet je echt gewoon een melding doen bij de school.

    18 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten