Skip to content
1 reacties
85 weergaves

Is dit normaal?

Is het normaal voor een 14 jarige agressief te zijn tegen over andere jongens van mijn leeftijd en om een hekel aan mezelf te hebben? Ik heb vrij veel vrienden en als ik mijn best doe haal ik gewoon goede cijfers op het gymnasium, maar ik ben erg agressief tegenover mijn vrienden en vind het leuk als ze pijn lijden, maar als ze dan boos worden of huilen word ik misselijk van mezelf.... Zo ben ik ook tegen dieren... Ik heb als sinds mijn 11 niet meer kunnen huilen, ook al wil ik het soms wel en soms word ik zo boos op mijzelf dat ik mezelf snij met m'n mes. Ondertussen heb ik rond de 40 littekens op mijn linkerarm en begin nu ook al op mijn buik en rug te snijden... Weet iemand hoe ik dit kan oplossen? (Als dit helpt mijn ouders zijn sinds mijn vierde gescheiden en praten open hatelijk over elkaar)

14 jaar
8 jaren geleden

1 Reacties

  • Dat kan twee dingen zijn, puberteit is er één van, die uitleg wil je misschien niet horen omdat het zo simpel is. Maar je hebt juist nu meer kans op depressie en wisselende emoties, geen emoties, agressief gedrag, en misschien ook dingen willen uitproberen zoals zien wat er gebeurd als je dieren pijn doet. Bij de een kan dit allemaal veel heftiger en zichtbaarder zijn dan de ander.
    Wat het ook kan zijn, is dat je echt ergens mee zit, je ouders bijvoorbeeld. Dat je daar te veel stress door hebt en onder lijdt. Daar moet dan een oplossing voor komen, je zou kunnen beginnen met een psychiater als je denkt daar wat aan te hebben, of een vertrouwenspersoon op school?

    18 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten