Skip to content
8 reacties
338 weergaves

Mijn ex

Heey, ik ging tot kort 8 maanden met een meisje wat egt men leven is geworden ik deed er alles aan om de gedachte te hebben dat egt aleen zei het waard was ik wilde niks anders dan dat zei mij gelukkig ging maken ma na die goeie dagen was het altijd klote. Ik hoefde me maar even weg te draaien van der en ze was al bezig met schreeuwen waarom ik haar de rug toe keerde ik kreeg geen kus of geen liefde aleen als het haar uitkwam ma voor de rest was ut niks meer als stress via social media en alles dat was haar leven waar ik me zwaar aan kon storen en ik praate zoveel als ik kon omdat dat nodig was er moest gepraat worde ma niet andersom en ik vind ut zo moeilijk om erover heen te komen ik weet me geen raad ik ben dit niet gewend en heb de eerste neiging om er gwn een eind aan te maken want word niet begrepen na mijn mening en ja hoop dat ik via dit iets te weten kom of tips of opzen minst een oplouchting want ik maak mezelf helemaal gek

19 jaar
8 jaren geleden

8 Reacties

  • Wat is je voorstel?    Hoop dat het ondertussen goed met je gaat, groetjes

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Heey ja ik sta er zeker open voor en wil er graag met je over praten het is idd al een tijdje weer geleden en ben stapjes aan het make gr hoor van je?

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Hey, ik weet niet of dit nog helpt aangezien het een beetje een late reactie is. Ik ben 2 weken geleden gedumpt en ben er helemaal kapot van, ik kan niet meer eten en slapen of naar school gaan. Ik weet heel erg goed hoe je je voelt ik had dit ook een jaar geleden toen het uit was met mijn vorige vriendje (daar had ik 1,5 jaar mee) Als je wil kan ik met je praten,als dat je helpt tenminste.   Groetjes

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb gwn egt iemand nodig om te praten voel me zo aleen sinds zei der niet meer is en vrienden ja wat moet ik zeggen zijn geen vrienden ik heb gwn niemand om me egt even bij uit te spreken aleen men zus en vader ma dat is niet wat ik nodig heb ik zit er nog heel erg mee en weet nog steeds niet hoe ik het moet gaan aanpakken wel bedankt voor je reactie snap presies wat je wilt zeggen

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Neem gerust de tijd om na te denken. Weet je wat het is, als je verliefd bent op iemand, dan komen in je hersenen dezelfde stoffen vrij als bij sommige drugs. In zekere zin raak je een beetje verslaafd aan iemand. Als het nu ineens uit is, dan moet je eigenlijk 'afkicken'. Natuurlijk is dat zwaar. Probeer ook van jezelf te accepteren dat je je nu slecht voelt, maar besef wel dat het niet voor eeuwig is: echt, dit komt goed. Dus neem de tijd, probeer het een beetje rustig aan te doen. Maar alsjeblieft, maar geen einde aan je leven. Echt, wanneer het weer beter met je gaat, zul je jezelf dankbaar zijn dat je geen zelfmoord hebt gepleegd.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Wouw super bedankt dat ik even jullie reactie erop kan lezen vind het egt lastig indd omdat het nog zo vers is ma ut blijft lastig want in men hoofd is ze mijn wereld en als ut dan zo gaat idk wat ik ervan moet denke ma weet geen ander uitzicht ik wacht nog even een paar dagen voor ik zelf conclusies ga trekken dankjewel

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Hallo!

    Allereerst wat goed dat je anderen om raad vraagt. Wanneer een relatie over is, voelt dat onwijs klote. Zeker als je je leven met degene voorgesteld hebt en de situatie heel graag anders had gezien. Maar misschien is het juist wel goed.

    Had je graag in een relatie met haar willen zitten als ze elke dag tegen je begon te schreeuwen? Of dat als je maar even iets voor jezelf gaat doen met vrienden bijvoorbeeld ze alweer aan de telefoon hangt om ruzie te maken.

    Een relatie is in mijn ogen iets waarin je samen een team bent. Dat je er ten alle tijden voor elkaar bent en elkaar accepteert. Met de goede en minder goede eigenschappen. Communicatie hierin is erg belangrijk. Wanneer iemand dat niet wil doen, dan zegt dat iets over haar.

    Wanneer een relatie alleen maar ruzie en discussies met zich meebrengt is het misschien beter om te stoppen.
    Daarnaast is het belangrijk dat jullie jezelf en elkaar de ruimte geven om je eigen ding te blijven doen. 24/7 met elkaar bezig zijn is niet goed. Een tip is ook om vooral face to face te communiceren en niet via social media zoals appen, facebook enz. Dan kan het namelijk heel anders op iemand overkomen dan dat je het had bedoeld. Dat kan ook weer voor ruzie zorgen.

    Aan je verhaal te zien heb je er alles aan gedaan om het te laten werken. Maar daar zijn twee mensen voor nodig. Ik denk dat het beter is als je veel leuke dingen gaat doen met vrienden en de focus op jezelf legt. Zoek afleiding, richt je op school of op je werk.

    En vertrouw mij over een paar weken voel je je al beter. Je voelt je gekwetst en dat doet pijn. Het heeft even de tijd nodig te herstellen.
    Je bent echt niet de enige die zich wel eens zo rot heeft gevoelt vanwege een relatie die uit is gegaan. Misschien is het handig om hier eens met je ouders of vrienden over te hebben. Al hou je het heel luchtig door te vragen wat zij deden toen ze uit elkaar gingen met hun ex vriend/vriendin.

    Heel veel succes en sterkte! Onthoudt dat het niet het einde van de wereld is, ook al voelt het wel af en toe. Maar je moet echt de focus op jezelf leggen. Bedenk wie en wat je graag zou willen zijn en steek daar je energie in. Mensen die je niet met respect behandelen, verdienen je aandacht niet.

    Groetjes,

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • Probeer het eens vanuit dit perspectief te zien: als jullie relatie zo moeilijk liep, dan was ze gewoon niet de ware. Als je je zo stoorde aan sommige dingen die ze deed, dan past ze gewoon niet goed bij je. Ik begrijp dat het pijnlijk is, echt, maar er zijn zo veel mensen in de wereld en daar zit vast iemand bij die veel beter bij jou past. Ben je liever gewoon op jezelf of samen met iemand met wie je geen goede relatie hebt?

    Mocht je blijven worstelen met die depressieve gedachten, dam raad ik je echt aan om een keer professionele hulp te zoeken: daar zitten mensen die je kunnen helpen om je problemen op te lossen en je manier van denken positief te beïnvloeden.

    Veel sterkte! Echt, het komt goed.

    17 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten