Skip to content
1 reacties
227 weergaves

Automutilatie.. Wat nu?

Ik weet niet eens waar ik moet beginnen.. Er spoken zoveel dingen door me hoofd op dit moment.. Het begon allemaal een paar jaar geleden.. Ik werd gepest het begon rustig, maar iedere dag werd het stuk voor stuk erger.. Het bleef niet bij woorden maar nu ook bij daden.. Het heeft een enorme indruk om me gemaakt die ik niet zomaar kan vergeten.. Iedere keer weer moet ik terug denken aan deze tijd en nog steeds zit ik hierdoor met mezelf in de knoop.. Me zelfvertrouwen is weg en ik heb een enorme zelfhaat.. Net toen alle pesterijen waren gestopt doordat me ouders erachter kwamen, raakte me oom vermist.. Ik wist niet eens dat ik nog een oom had, maar ook al kende ik hem niet het raakte me enorm.. Niet veel later verloor ik mijn opa.. Dat is een gebeurtenis die ik nooit meer vergeet iedere dag opnieuw mis ik hem! Opa was ziek, kanker de ziekte die alles heeft verwoest... 10 jaar lang gevochten en dan uiteindelijk de strijd moeten opgeven.. Au dat is pijnlijk.. Ik heb er zoveel moeite mee gehad.. Toen ging het thuis ook nog slecht er waren veel spanningen en op school legde ik de lat voor mezelf te hoog waardoor ik depressief werd.. Daardoor werd ik erg beïnvloedbaar en nam ik het gedrag over van mensen in mijn omgeving.. Ik begon met zelfbeschadiging en dat is iets waar ik nu nooit meer vanaf kom.. Het doet me pijn en ik ben gesloopt... Ik heb al een paar keer me afscheidsbrieven klaar gehad, maar op een of andere manier hield toch iets me tegen.. Ik weet niet meer of ik nog wel verder wel en anders hoe ik verder wil.. Alsjeblieft kan iemand mij helpen...?

14 jaar
8 jaren geleden

1 Reacties

  • Meisje 14, ik weet dat alles nu misschien hopeloos klinkt, maar echt, dit kan goed komen!

    Je hebt een erg zware tijd gehad en hebt het ook thuis niet makkelijk. Dat is een zware last om te dragen. Ik raad je als eerste aan: praat er met iemand over die je vertrouwt. Dat hoeft niet per se een ouder te zijn, maar het kan bijvoorbeeld ook een vertrouwenspersoon op school zijn.

    Daarnaast: probeer op te houden met zelfbeschadiging. Je schrijft dat je er nooit meer vanaf gaat komen, maar dat kan wel. Ik heb wel eens de tip gehoord om elastiekjes om je polsen te doen en daaraan te trekken als je wilt snijden: dan voel je wel pijn, maar beschadig je je lichaam niet echt. Zo neem je het directe gevaar van zelfbeschadiging weg; hierna kun je proberen jezelf minder pijn te doen.

    Ook raad ik je aan professionele hulp te zoeken, als je die mogelijkheid hebt. Ik ben zelf op jouw leeftijd ook depressief geweest en het heeft mij heel erg geholpen. Ik weet nu veel beter welke gedachtepatronen me depressief maakten en hoe ik die om kan keren.

    Pleeg alsjeblieft geen zelfmoord! Het is goed dat iets je tegenhoudt: luister vooral naar die stem. Echt, je leven lijkt nu misschien hopeloos, maar je rouw zul je langzaamaan gaan verwerken, je kunt op een gegeven moment het huis uit als de situatie thuis zo slecht blijft, en je kunt ermee leren omgaan dat je de lat zo hoog legt. Er is hoop, eerlijk waar! Als je nu doorgaat met leven, zul je jezelf daar uiteindelijk dankbaar voor zijn, ook al lijkt dat nu niet zo.

    Ik heb zelf meegemaakt dat depressies overgaan. Toen ik zelf 14 was, ben ik ook depressief geweest; nu sta ik denk ik sterker en gelukkiger in het leven dan daarvoor. Geef niet op! Je kunt hieruit komen!

    Heel veel sterkte gewenst!

    17 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten