Skip to content
4 reacties
695 weergaves

Krassen self harm

Hallo ik denk dat ik depressief ben en dat denk ik al 3 jaar het word steeds moeilijker om bol te houden ik weet niet of ik het wel kan. Maar ik kras nu ook weer ik ga met iets relatief scherps over mijn arm maar net njet diep genoeg dat het bloed. Het is voor mij de enige manuer om het te kunnen handellen. Ik weet het " het gaat over we zijn er vokr je " ik heb het elastiekje om mijn pols ge probeert maar ik denk ook vaak op school er aan en iedereen vond het konstante getik naar om te horen. ( ze wetwn het niet van mij ) ik heb edn geo driehoek gebroken en die zit in mijn etui zodat ik zelf in lessen het kan doen zonder op te vallen..... ik denk dat ik echt iets moet vinden om mijzelf te stoppen maar het is zo moeilijk..... C

13 jaar
6 jaren geleden

4 Reacties

  • Ik wist het uiteraard helemaal niet, maar ik lees veel over het onderwerp, juist omdat mijn vriendin in een soortgelijke situatie zit.   Dat pesten en dat mishandelen heeft een zwaar stempel op jou gedrukt waardoor je heel erg weinig zelfvertrouwen meer hebt. Misschien ben je gaan denken dat het allemaal aan jezelf ligt, maar dat is uiteraard niet zo. Dat het moeilijk is om positief te denken herken ik wel. En het uiteraard ook niet niks wat is voorgevallen.     Ik ben geen arts, maar ik denk dat je hierdoor trekken hebt gekregen van "borderline", ook al mag die term (geloof ik) nog niet gebruikt worden als je pas 13 bent. Maar wat voor label er ook aangehangen wordt, het is belangrijk dat je zo snel mogelijk je zelfvertrouwen wat opkrikt, en de dingen daardoor in de juiste proporties gaat zien. Naaste familie of vrienden kunnen je daarbij helpen, en misschien is een therapie (hoe zwaar dat ook klinkt) wel een belangrijke stap voor jou in de goede richting.     Praat er eens over met iemand in je omgeving, met iemand die je echt vertrouwd, en er voor je is/

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Wow hoe wist je dat ik ben vroeger echt heel erg gepest heb een heel laag zelfbeeld en ben mishandelt door mijn ex vriendje. Het is zo moeilijk om positief te denken tho C

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb iemand pijn gedaan wat is er mis met mij.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Mijn vriendin heeft borderline en snijdt zich ook, en het is voor mij heel moeilijk te begrijpen waarom dat is. Vooral in de zomer als het 30 graden is en iedereen loopt met korte mouwen en mijn vriendin met een trui. Mijn vriendin weet zelf ook dat het niet goed is. maar toch blijkt telkens weer dat er een moment komt dat ze zich snijdt. En het lijkt erop alsof ze op het moment van snijden zichzelf gewoon niet in de hand heeft, en door de pijn van het snijden leidt dat even de aandacht af van iets anders.     Ik denk dat de oplossing in dat laatste ligt. Ik vermoed dat jij heel erg onzeker bent, of dat je sowieso een laag zelfbeeld hebt. Klopt dat ? Zoiets heeft een oorzaak. Misschien ben je vroeger gepest, ben je aangerand, of zit je om andere redenen niet goed in je vel. En daar moet jij aan werken. Hoe, dat weet ik niet precies, want iedere situatie is anders, maar probeer in ieder geval je zelfvertrouwen te vergroten. Richt je niet teveel op dingen die verkeerd gaan in het leven, maar focus je vooral op de positieve dingen die wel goed gaan. Misschien makkelijk gezegd voor een buitenstaander maar ik denk dit echt.   Praat er ook eens over met je huisarts, hij kan je de weg wijzen naar een therapie met lotgenoten. Dat heeft mijn vriendin ook en dat helpt wel wat.  

    21 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten