Skip to content
44 reacties
579 weergaves

Just wanted the pain stops..

Heyy, ik weet niet goed waar ik moet beginnen dus sorry alvast. Vroeger toen ik op de basisschool kwam ging alles goed ik was gelukkig had vrienden ouders die van me hielden eigenlijk alles wat een kind gelukkig maakt. Het enige was ik had 0% zelfvertrouwen. Daar heb ik eigenlijk nooit wat aan gedaan. Toen ik in groep 7 kwam begon opeens mijn beste vriendin zich tegen mij te keren en zij was best populair in de klas Dusja jullie weten wel hoe het dan gaat.. iedereen begon zich steeds meer en meer tegen me te keren. Toen dat gebeurde kreeg ik ook steeds ruzie met me ouders die steeds erger en erger werden.. nergens voelde/voel ik me meer veilig.. Op dat moment had ik zo weinig zelfvertrouwen ik liet alles van iedereen toe want jah ik zal het wel verdient hebben ofzo dacht ik.. nooit heb ik er met ook maar iemand over gepraat ik kom ze nu nog dagelijks bijna tegen en zelfs nu bijna 5 jaar later zijn ze nog steeds bezig ookal zit ik niet meer bij hun in de klas. Dagelijks word ik nog opgewacht geslagen uitgescholden spullen worden kapot gemaakt ik word bedreigd en het breekt me echt helemaal.. dit is de eerste keer dat ik er over praat..en alles zeg.. want ik ga kapot van binnen ookal ziet iedereen me lopen met een lach.. ik ben door het pesten in een depressie gekomen die is nu zo erg geworden dat ik me bijna dagelijks snij daarnaast heb ik 4 keer over zelfmoord willen plegen maar nooit is het gelukt.. het voelt alsof ik nooit geboren had mogen worden en ik er nu voor moet boeten.. ik weet het echt allemaal niet meer en wil gewoon dat het voorgoed klaar is

15 jaar
6 jaren geleden

44 Reacties

  • Graag gedaan hoor. :-)

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Heyy, heel erg bedankt voor je hulp!

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Vervelend zeg, hopelijk schiet de wachtlijst op! Als je het een keer nodig hebt om je gevoelens van je af te schrijven of zo, voel je dan vrij om dat hier te doen, ik bied graag een luisterend oor. :-)

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Heyy, fijn dat het goed gaat met je! Me therapie is nu nog niet begonnen ik sta op wachtlijst maar heb nu wel 2x in de week nog gesprek alleen het lijkt niet echt te helpen maar maakt niet uit Haha.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Niet erg hoor. :-) Met mij gaat het best goed, dank je. Naar voor je dat je je zo voelt. Hoe is je therapie nu?

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Heyy, sorry dat ik een tijdje niks van me heb laten horen. Hoe het nu gaat? Om eerlijk te zijn weet ik het niet echt het gaat slecht aan de ene kant maar aan de andere kant heb ik ook geen gevoel sorry als ik het raar uitleg weet zelf ook niet echt goed hoe ik het moet uitleggen Haha. Nee ik vind het niet vervelend hoor. Maar hoe is het met jou?

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Hé meisje 15, hoe is het nu met je? Ik hoop dat je het niet vervelend vindt dat ik daar steeds naar vraag, maar ik denk nog steeds aan je en wens je nog altijd het beste. :-)

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Je hoeft geen sorry te zeggen hoor, ik was gewoon benieuwd hoe het met je ging. :-) Het kan heel moeilijk zijn om over je problemen te praten en je manier van denken positief te veranderen. Ik weet niet hoe jij dat ervaart, maar ik herinner me van mezelf dat het me soms een 'veilig' gevoel gaf om heel veel met mijn negatieve gedachten bezig te zijn... terwijl dat juist niet helpt. Dus je moet eigenlijk iets leren wat zeker in het begin heel eng is, dus het is niet vreemd dat je dat moeilijk vindt. Maar ik heb wel uit je bericht de indruk dat je begint te zien dat je depressieve gedachten niet per se kloppen met de werkelijkheid, ook al heb je er nog moeite mee om dat echt te geloven. Daarom denk ik echt dat je kunt genezen. Wees niet bang om bij je therapie te vertellen dat je het moeilijk vindt om hulp te accepteren: dan kan je therapeut daarop reageren en manieren zoeken om het gemakkelijker voor je te maken.

    Hou vol, ook als het zwaar is. Er is echt hoop.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Hey, allereerst sorry dat ik niet echt iets van me heb laten horen. Het is de afgelopen tijd niet een makkelijke tijd geweest om eerlijk te zijn.. nu ik dus 'hulp' krijg is het allemaal nog moeilijker lijkt wel.. ook over de problemen praten enzo lukt me totaal niet. Daarnaast moet ik in therapie en om eerlijk te zijn ik zie er best wel tegen op en gun mezelf dus echt de hulp totaal niet. Ik vind het zo lastig om te accepteren dat ik hulp nodig heb enzo en dat het anders niet goed gaat komen waarschijnlijk. En ik vind het ook heel lastig om toe te geven dat ik het verdien enzo. Dusja al met al het gaat niet heel goed maarr het kan altijd slechter haha.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Hé TS, ik heb al even niets meer van je gehoord, dus ik dacht, ik post weer eens een bericht. Hoe is het met je?

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • @TS Zo bescheiden hoef je niet te zijn, hoor, depressie is ook een ziekte en jij hebt dus net zo veel recht om behandeld te worden als die andere mensen. Omdat het zich in je hoofd afspeelt, kan het soms lijken alsof je het maar zelf moet oplossen, maar dat is echt niet zo.

    Ik kan me wel voorstellen dat het eng is, ja. We zijn er hier op het forum voor om je te steunen. Ik geloof echt dat je hieruit kunt komen, zeker als je hulp krijgt; hou vol!

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Heyy, misschien is er inderdaad nog wel hoop alleen ik zie het nu niet (meer) in.. alles lijkt erger te worden. En nou ja over die hulp gesproken er zijn mensen die het harder nodig hebben ik heb me al die tijd al zelf ‘gered’ dusja.. het is gewoon zo eng allemaal.. maar heel erg bedankt allebij!

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Heee TS,


    Ik heb zelf ook 2,5 jaar psychologische hulp gehad voor de problemen die ik had op de basisschool. Het heeft me erg geholpen en ja ik had er ook geen zin in....

    Moest het wel doen van mijn ouders, en achteraf gezien was dit gewoon het beste voor mij,


    Ik hoop dat deze hulp jou zal helpen,


    "Every little thing is gonna be alright, dont you worry"
    -Bob Marly (ofzo)


    O.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • @TS Ja, soms kan het heel hopeloos lijken, dat heb ik zelf ook zo ervaren. Maar dat is wat je depressie je wijs wil maken, niet wat echt zo is. Ik beloof je dat er hoop is, ook als die er niet lijkt te zijn.

    Ik hoop voor je dat die hulp meevalt en dat je er iets aan zult hebben! Veel sterkte; je bent echt super.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Heyy, ohh haha maakt niet uit kan gebeuren. En ja iedereen zegt steeds wel dat er nog hoop is en het goed komt maar ik weet niet of dat wel zo is.. hulp ga ik krijgen binnenkort totaal niet vrijwillig maar ik heb geen keus (wil daar liever niet te ver op in gaan sorry). Maar echt alles word zo zwaar maar bedankt!

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • @TS Zwaar voor je dat het niet goed gaat. Hou vol, er is echt hoop. We zijn er voor je!

    (Ik ben trouwens ook meisje 18 hierboven, ik had daar per ongeluk de verkeerde leeftijd ingevuld.)

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Heyy, meisje 18, heel erg bedankt voor dat je het wilde uitleggen! Jongen 15, fijn dat je al aan het genieten bent van je vakantie! Ik heb nog een week school. Jammer dat je niet op vakantie gaat! Ik ga zelf ook niet op vakantie. Dankjewel! Jij ook! Meisje 19, momenteel gaat het heel slecht eigenlijk.. er zitten soms wel momenten bij dat het iets beter gaat maar die duren vaak niet langer dan 1/2 uur.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Hé TS, hoe gaat het nu met je? Als je erover wilt praten, natuurlijk. :-)

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Heee! TS,


    Ben je al aan t genieten van je vakantie??
    ik wel!

    Ga je nog op vakantie? Ik niet jammer genoeg....

    Ik hoop dat je nog lang kan van je vakantie kan gaan genieten en houd je taai!


    Vriendelijke Groet,



    O.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 15 het spijt me waarschijnlijk bracht ik het gewoon verkeerd over ik wilde niemand hier Pissed ofzo maken en ik snap heel goed wat je bedoeld het spijt me echt

    16 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten