Skip to content
8 reacties
1045 weergaves

Wat is er na de dood?

Zoals de naam al zegt wat is er echt na de dood? Ik zelf denk dat je een nieuw leven krijgt en hoe ik daarbij kom? Nou gewoon het is nu niet voor niets 2018 en ik was nog niet geboren in 1978 dus dan zou ik dan wel een leven hebben gehad en dus zo verder dus mischien als ik morgen dood ga krijg ik misschien wel een nieuw en beter leven? Wat is jullie theorie? Met Vriendelijke Groet, B

17 jaar
6 jaren geleden

8 Reacties

  • Dat is een lastige vraag. Helemaal zeker kun je denk ik niet weten wat er na de dood is. Ik ben zelf gelovig en denk wel dat er een hiernamaals is, maar geloven is natuurlijk geen weten.

    Is er een reden dat je deze vraag stelt, TS?

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Je moet maar zo denken, voor honderd jaar terug verkeerde je ook in die status van er niet als mens te zijn. Maar daaruit ben je wel voortgekomen dus dat kan zich eeer herhalen. Het niets is net als licht en duisternis op elkaars bestaan aangewezen. En behoort tot het mysterie van het leven.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • inderdaad niemand komt ons zeggen als die dood is hoe het daar verder gaat, want de dood is een onbewuste toestand Jezus WAS dood maar is na drie dagen verrezen Heeft zich toen aan zijn apostelen laten zien en verder ook nog aan meer dan 500 mensen
    Het Christendom is daardoor ontstaan : denk je, beste vriend, dat al die mensen, vervolging, marteling en dood zouden getrotseerd hebben moesten ze niet overtuigd zijn geweest van een leeuwig leven en daardoor hun leven op het spel hebben gezet ?
    Geloven is iets aanvaarden zonder het te zien Met ons beperkt verstand moeten we altijd eerst zien en dan geloven Ik heb inderdaad de Bijbel gelezen en daarin eeuwig leven ontdekt en zo een God van liefde leren kennen die van ons houdt en wil waar Hij is, wij ook mogen komen ! Jammer dat dit blijde nieuws zo weinig mensen interesseerd

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 22, uit jouw verhaal begrijp ik dat je ( niets mis mee) bijbel heb gelezen. Wederzijds vraag ik jouw of jij zelf dood bent geweest? Vat het niets negatiefs maar er zijn totaal geen bewijzen dat er iets na de dood is! Totaal respect voor mensen die er sterk in geloven , ook zijn er bijbels en Jezus verhalen van 2000 jaar geleden, maar niemand is met bewijzen gekomen om het te zegen . Dat gebeurt als je dood gaat, ! Nieman is uit de dood ontwaakt en heeft gezegd dat staat je te wachten.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • de opmerking van een paar meisjes dat er NIETS meer is na de dood is totaal verkeerd en zijn dwaze en domme gedachten van mensen die geen geloof noch vertrouwen hebben
    De dood is inderdaad een toestand van onbewustzijn
    Als gelovigen weten we echter dat er een opstanding is : de goede mensen gaan een eeuwig geluk tegemoet - de slechte mensen wacht hen een tweede dood, die voor hen dan het einde van alles is
    2.000 jaar geleden kwam Jezus op aarde : deed niets dan goeds, maar werd gehaat om Zijn oprechtheid en Zijn waarheid en werd tenslotte aan het kruis gehangen Dat was echter niet het einde van Zijn leven, want na drie dagen verrees Hij, om voor altijd te leven Diezelfde Jezus komt terug naar deze aarde om Zijn volgelingen , ook zij die al lang gestorven zijn, op te wekken en mee te nemen naar Zijn Koninkrijk waar een eeuwig geluk hen allen te wachten staat Hoe het allemaal zal zijn, en ook later op de vernieuwde aarde weten we niet, ons verstand NU is daarvoor te beperkt, maar het zal iets geweldigs mooi en goed zijn en LIEFDE zal dan alles overheersen - Er zal dan geen pijn, verdriet noch dood meer zijn , maar een euwigdurend geluk, die ALLE verstand te boven gaat !!!!
    Mocht dit niet zo zijn, dan is ons leven hier op aarde een grote dwaasheid en heeft dan totaal geen zin en het ware dan beter om nooit geboren te zijn Wie echter in een liefdevolle God geloofd, weet dat ons leven zin heeft en Hij ons hier ,op de wereld, heeft laten komen omdat Hij ontzettend veel van ons houdt !!!!!

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • idk maar zorg er voor dat je voor je dood terug kan kijken op een fantastisch leven! Maak er wat moois van!



    Het leven is een Feest maar je moet wel zelf de slingers ophangen!! :D


    Suc6

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Niets is na de dood. Jij bent er gewoon niet meer, als je slaapt, dan ben hè er ook niet meer tot dat je wakker word! In deze wordt je niet meer wakker!

    10 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik denk dat, als je dood bent dan is er niets meer?

    19 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten