Skip to content
6 reacties
856 weergaves

Weet niet wat dit is :(

Hi, Nou er komt een heel verhaal dus veel succes met lezen :)     Afgelopen weken voel ik me telkens zo verdrietig, waarschijnlijk ook door de scheiding van mijn ouders en dat ik mijn vader niet meer zie en heel erg boos op hem ben (maar dat is allemaal weer een ander verhaal). Het voelt alsof mijn hoofd over loopt van alle gedachtes, dat ik niet meer goed kan nadenken en uiteindelijk gek wordt. Afgelopen weken ben ik begonnen met in mn arm krassen met een potlood, telkens als ik heel verdrietig was, zo kon ik even de pijn in mijn hoofd wegkrijgen. Ik deed het als ik verdrietig was, maar ergens weet ik ook dat het voor aandacht is, dat ik wil dat andere mensen weten dat het niet goed gaat, dat ze naar me vragen en dat ik mijn verhaal ergens kwijt kan. Tot nu toe hebben twee vriendinnen en een vriend de krassen opgemerkt. Ik heb de een wijsgemaakt dat het van mijn hond is en de andere twee dat het van een kat van mijn buurmeisje is. Aan wie ik vertelde dat het van mijn hond kwam wilde ik bijna vertellen dat ik het zelf had gedaan, maar hij geloofde het zo makkelijk dat ik dacht laat maar. Wat ik heel raar vind van mezelf aangezien ik er volgens mij alleen maar aandacht mee wil. Waarover ik me trouwens ook heel slecht voel. Nou ja laten we het erop houden dat ik gek word van mijn gedachtes en niet meer kan nadenken. Weet iemand wat dit is en wat ik hier mee aanmoet, en of het slecht is dat ik alleen maar aandacht wil.   Bedankt voor het lezen :)   xx

15 jaar
6 jaren geleden

6 Reacties

  • je mag jezelf geen pijn veroorzaken , want je moet van je lichaam en van jezelf houden Je maakt een slechte periode door, maar dat blijft niet duren. Je ouders zijn de schuld vn al die ellende en weten niet als ze van elkaar scheiden, hoeveel pijn ze hun kinderen aandoen : ze hebben een nieuwe man of vrouw en hun kinderen hebben noch papa noch mama bij deze vreemde man of vrouw !
    Ga hulp zoeken bij een psychiater of een goede terapeut en zoek een goede vriend(in) die je begrijpt en bespreekt alles met hem/haar
    Je mag niet blijven zitten met dit probleem : er IS zeker een oplossing hiervoor Veel sterkte en als je gelovig bent, bidt voor kracht en voor een oplossing bij dit probleem

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Probeer anders een elastiekje om je arm heen te doen en trek hem dan naar achter, laat hem daarna los. Dit doet wel ff pijn maar het is beter dan krassen of snijden!

    probeer vol te houden en geef niet op!

    heel veel sterkte

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat naar voor je dat je moeder zo boos werd. Met de Kindertelefoon praten is inderdaad een goed idee. En wat jongen 16 zegt: een psycholoog kan ook helpen. Je kunt dan bijvoorbeeld een afspraak met je huisarts maken: die kan je doorverwijzen.

    Nogmaals heel veel sterkte gewenst.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • hi jongen 16 en meisje 19, bedankt voor jullie reactie. Mijn moeder is er gister achtergekomen, nadat ze al heel boos was geworden op mijn zusje. Ze kwam naar beneden en werd toen ook enorm boos op mij vanwege de krassen, omdat het er niet mooi uitziet. Ze vroeg waarom ik het deed en ik heb haar uitgelegd dat ik me heel erg verdrietig voelde. Ze begon heel hard te huilen en zei telkens dat het er zo lelijk uit zou zien, wat ik zelf ook weet, maar telkens als ik zo verdrietig ben wil ik weer even pijn voelen. Ze gaat nu elke avond mijn lichaam controleren dus ik kan nergens meer krassen. Het gaat nu echt niet goed, want ik kan nergens mijn woede kwijt. Ik ben ook al een tijdje bezig met schrijven, maar ik ben erachter gekomen dat mijn moeder dat elke keer leest en nu durf ik niks meer op te schrijven. Ik wil het wel graag met iemand bespreken maar ik schaam me er echt enorm voor. Laatst is mijn beste vriendin erachter gekomen en die behandelt me nu heel anders en durft helemaal niks meer bij mij. En ik wil ook niet om aandacht vragen, dus misschien ga ik wel eens met de kindertelefoon bellen. Heel erg bedankt voor jullie advies in ieder geval!!

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Ben jij hetzelfde meisje dat bij 'Bij mij thuis' - 'Mijn ouders' een bericht geplaatst heeft?

    Zelfs als je inderdaad krast omdat je aandacht wilt, is dat niet vreemd. Je hoeft hier echt niet alleen mee rond te blijven lopen, en je mag gerust hulp zoeken bij anderen. Je moet niet denken dat je anderen dan tot last bent: er zijn mensen die je willen helpen. Praat er bijvoorbeeld eens over met de Kindertelefoon, of met je huisarts of je mentor op school. Het is echt niet raar dat je het moeilijk hebt met de situatie waar je in zit.

    Wees wel voorzichtig met dat krassen. Hoe meer je dat doet, hoe lastiger het wordt om te stoppen. Het beste is om nu te proberen ermee te stoppen, nu je het nog niet lang doet. Je kunt ook proberen om andere, veilige manieren te vinden om met je gevoelens om te gaan: misschien kun je het van je af schrijven, of in een kussen slaan, wat jij maar prettig vindt.

    Veel sterkte!

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Alsjeblieft, en echt alsjeblieft, probeer een psycholoog te vinden. Dit lijkt misschien drastisch, maar een scheiding kan trauma veroorzaken, en ik wil niet dat je nog ongelukkiger eindigd. Ik heb die fout gemaakt en zit in diepe sh*t. Niemand behalve je ouders hoeven van je psycholoog te weten, en je hoeft er misschien helemaal niet lang te lopen, maar alsjeblieft neem geen risico's.

    16 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten