Skip to content
4 reacties
610 weergaves

Zelfbeschadiging

Heey. Ik ben een meisje van 13 en ik zit ergens mee. Als ik me heel kut voel snij ik mezelf, om mezelf te straffen. Mijn mentor en ouders weten het al en ik zit bij een psycholoog. Mijn psycholoog heeft me tips gegeven, alleen het werkt niet. Hebben jullie misschien een manier waarop ik met mijn gevoelens kan omgaan zodat ik mezelf niet meer snij? Hebben jullie ook nog tips over wat ik tegen mijn vriendinnen kan zeggen? Soms vragen ze waar de wond op mijn arm vandaan komt, vooral nu in de zomer met shirtjes. Ik vertrouw ze, maar ik ben bang dat als ik de waarheid zeg, ik over kom als iemand die aandacht wil.

13 jaar
5 jaren geleden

4 Reacties

  • ik heb in het verleden ook wel eens in mijzelf gesneden.   Dit was omdat ik mij zo slecht voelde en dit even niet meer wilde voelen, een soort ontvluchten dus.   Het is belangrijk om je emoties toe te laten en te verwerken zodat de spanning in jezelf niet meer zo hoog oploopt.   Bij mij was het verdriet wat ik heel erg lang had opgekropt.   Wat je zou kunnen doen is je uitleven op een boksbal om je boosheid eruit te krijgen, vaak komt je dan wel bij je verdriet.   Bij mij heeft het heel erg geholpen om mijn verdriet toe te laten en te gaan verwerken. Het is geen makkelijke weg maar ik heb nooit meer in mezelf gesneden.     ik hoop dat jij het net als ik ook op kunt lossen.     veel sterkte

    24 jaar
    5 jaren geleden
  • Heftig dat je je zo voelt. Goed om te horen dat je al hulp krijgt van een psycholoog: veel succes daar! De tip van meisje 23 klinkt goed; wees daarnaast ook niet bang om je psycholoog te vertellen dat de tips niet helpen. Het is belangrijk dat je psycholoog dat weet, want die kan dan op andere manieren proberen je te helpen.

    Veel sterkte.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ts hier. Bedankt voor je tip! Jij ook succes met het proces

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Hey meisje

    Heel vervelend dat je je zo voelt en dat je jezelf dit aan doet. Ik kan met je mee voelen, zelf loop ik ook met dit probleem. Maar goed, dat is natuurlijk niet je vraag. Ik ben er mee in gevecht maar het gaat steeds beter. Hoe? De volgende tips kunnen je helpen

    1. let op, dit is GEEN permanente oplossing. Als je jezelf pijn doet, je zegt omdat je boos bent op jezelf, dan snap ik ergens wel waar het vandaan komt. Ik doe het soms ook om die reden maar pak het nu anders aan. Wat je kan doen in plaats van jezelf kapot maken is een stift pakken (geen watervaste!!!) en daarmee op jezelf schrijven. Dan kun je toch even boos zijn op jezelf en zie je het resultaat ervan (voor de rest, aj dit klinkt heel erg raar maar dat is nu eenmaal hoe het voelt voor ons....). Dit heeft als voordeel dat je jezelf geen permanente schade doet maar toch even je woede van je af kunt krijgen tegen jezelf. Daarna, wanneer je weer rustiger bent, kun je het heerlijk van je af douchen en jezelf op dat moment ook vergeven. Ook jij verdient het vergeven te worden voor wat je doet waardoor je boos bent op jezelf, doe het op het moment dat je de stift van je af wast.

    2. Wanneer dit steeds beter gaat, (en het is echt een proces van leren, dus houd vol!), teken dan wanneer je dit gevoel weer krijgt een vlindertje, lieveheersbeestje of bijtje oid op je lichaam in plaats van pijn net zo lang tot je het helemaal onder controle hebt.

    heel veel succes!!!!

    23 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten