Skip to content
2 reacties
652 weergaves

Ik zit er doorheen.

Heyy, ik zit er echt doorheen de laatste tijd. Laat ik beginnen bij het begin ik ben eigenlijk zo goed als me hele leven gepest. Op school hebben ze er eigenlijk nooit wat aan gedaan en werd er gezecht dat ik het zelf ook uitdaagde (heb nog steeds geen enig idee hoe maar oké) ik werd geslagen uitgescholden achtervolgd elke dag weer. Ik was heel bang op na school te gaan om überhaupt weg te gaan uit me huis. Op een gegeven moment ben ik dus ook naar een andere school gegaan daar ging het lange tijd goed tot nu ik merk dat ik weer totaal niet lekker in de groep lig en ik heb het er best lastig mee want alles komt weer naar boven van vroeger. Ik durf het niet te zeggen tegen me mentor want straks word het weer erger ofzo. Thuis heb ik ook best veel problemen ik heb altijd ruzie met me ouders en als ik geen ruzie heb negeren ze me dat breekt me echt, want ik wil gewoon een goeie band met hun en niet zoals het nu gaat. Ik heb ook heel vaak het gevoel alsof ze me niet mogen of nooit hebben gewild. Door dit alles ben ik depressief geworden 4 jaar terug het ging met ups en downs soms had ik echt goeie dagen dat alles eindelijk goed leek te gaan maar het afgelopen 1,5 jaar is alles zwart en stom. Ik doe aan zelfbeschadiging en heb bijna de hele dag door gedachtes aan de dood. Ik heb al verschillende keren een poging gedaan maar zoals we zien is het nooit gelukt.. van mij hoeft het allemaal allang niet meer. Het spijt me dat ik jullie lastig viel met me gezeik sorry.   Van de redactie Hallo meisje van 16. Goed dat je dit hier op het forum deelt. Blijf hier niet mee lopen. Er zijn mensen die je kunnen helpen. Op de website http://www.113online.nl/nu-praten kun je ’s ochtends van 10.00 (in het weekend vanaf 12:00) tot 23.00 chatten met een hulpverlener. Bel je liever of heb je ’s nachts hulp nodig? Bel dan 24 uur per dag, 7 dagen per week naar 0900 1130113 (€ 0,05 per minuut).   Mailen naar post@jongin.nl kan natuurlijk ook.   Heel veel sterkte!!

16 jaar
5 jaren geleden

2 Reacties

  • Wat heftig het is zeker geen gezeik je bent altijd hier welkom om te zeggen wat je wilt wij steunen je graag beschadig jezelf alsjeblieft niet ik snap dat het heel moeilijk is maar je bent een sterk meisje en gaat er doorheen komen geloof mij je bent het leven meer dan waard en maak er ook geen einde aan later heb je misschien spijt weet bijna zeker ookal zie je dat nu niet zo overal is een oplossing voor en je komt er sterk uit en mensen die om je heen staan gaan je dan ook missen goed dat je naar een andere school bent gegaan maar misschien is het toch verstandig om met je mentor te gaan praten hij/zij vertelt niks aan de klas en dan kan hij/zij wel wat extra op jou letten en misschien wat doen en als je je niet prettig voelt bij de mentor is er ook nog een vertrouwenspersoon op school waar je alles bij kwijt kunt dat lucht echt op ga eens goed met je ouders praten want misschien is het niet de bedoeling en het is deels ook de puberteit en vaak als je problemen hebt dan word je kwetsbaar en dan gaat het ook niet meer goed met mensen om je heen maar daardoor is het goed om te praten ookal is het lastig maar het helpt dan krijgen zij begrip uit je gevoel of ga naar de kindertelefoon dan kunnen zij jou helpen ik zeg dit uit eigen ervaring want ik heb ook veel problemen maar sta er positief in en houd hoop en weet dat je hier altijd terecht kunt of je kunt naar iemand anders waar je je goed bij voelt doe wat voor jou goed voelt maar niet beschadigen ik snap die reactie maar het helpt niet er is overal een oplossing voor soms duurt het even maar het komt vervelend dat je je zo voelt misschien professionele hulp of een familielid of vriendin buren maar zoek iemand er zijn genoeg mensen die je willen helpen echt waar ik hoop dat deze woorden je helpen

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey TS, wat een heftig verhaal! Je hoeft echt niet je excuses aan te bieden dat je dit post, ik vind het juist goed dat je erover vertelt.
    Ik heb zelf ervaring met depressie en met pesten, en ik weet dat het dan soms kan voelen alsof er geen hoop is. Maar ik beloof je dat die er wel is en dat je gelukkig kunt worden. Geef alsjeblieft niet op.
    Blijf niet alleen met deze gedachten rondlopen. Er zijn mensen die je willen en kunnen helpen. Ik raad je aan om erover te praten met een volwassene die je kunt vertrouwen. In jouw geval wil je dat misschien niet met je ouders doen, maar je zou je mentor hierover kunnen vertellen (wees alsjeblieft niet bang dat je situatie in de klas dan erger wordt - je mentor moet juist weten wat er speelt om je te kunnen helpen). Daarnaast kunt je anoniem contact opnemen met de Kindertelefoon: dat kan via telefoon en via chat. Voor zelfmoordgedachten bestaat de hulplijn 113 (telefoonnummer 0900-0113; op hun website kun je ook gratis chatten).
    Wat ik ook zeker zou doen - als je nog geen professionele hulp krijgt - is proberen een afspraak te maken met je huisarts om over je gevoelens te praten. Die kan je doorverwijzen naar de juiste hulp, bijvoorbeeld bij een psycholoog. Een psycholoog kan je helpen om je manier van denken te veranderen, zodat je je weer beter over jezelf gaat voelen en meer zin in het leven krijgt. Mijn persoonlijke ervaring is dat dat echt helpt.
    Je schrijft dat je aan zelfbeschadiging doet. Ik weet niet hoe je dat nu doet, maar een tip die ik wel eens heb gehoord is om, als je behoefte hebt om jezelf pijn te doen, een elastiekje om je pols te doen en daaraan te trekken. Dan voel je pijn zonder dat je jezelf erg beschadigt. Zo houdt je jezelf veilig en kun je proberen het af te bouwen.
    Ik wens je heel veel sterkte. Laat het weten als ik iets voor je kan doen!

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten