Skip to content
4 reacties
776 weergaves

Wonden verbergen

Hoi, ik ben een meisje van 18 jaar. ik snijd mezelf sinds een jaar ongeveer op mijn polsen. Dit doe ik als ik me slecht voel en dingen niet goed kan overzien. Ik probeer de wonden altijd te verbergen, maar soms zien mensen om me heen de krassen toch. Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen als ze vragen hoe dat komt. Wat zeggen jullie bijvoorbeeld?

18 jaar
4 jaren geleden

4 Reacties

  • Hey persoon van 15, vervelend dat je behoefte voelt om jezelf te snijden. Als je erover wilt praten, laat het me weten.

    De tips die ik (toen nog X20) hierboven aan TS heb gegeven, kan ik jou ook aanbevelen. Blijf er alsjeblieft niet mee rondlopen, want er zijn mensen die je kunnen en willen helpen.

    Heel veel sterkte gewenst!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Hallo, Ik snijd mijzelf ook en ik zeg soms dat de kat het heeft gedaan(vooral dit) , of dat ik met een scherp potloot de hele tijd langs mijn been ging zonder dat ik het echt door had(deze bijna nooit) , of dat ik met hout bezig was en me eraan open heb gehaald. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb een soort longsleeve ding die doe ik onder mn gewone kleding aan dus een soort van lange mouw met ding voor je handen dus dan is heel je arm bedekt tot je vingers, soms vinden mensen het raar maar dan kan je zeggen dat je ergens allergisch voor bent en dus je arm niet echt bloot kan zijn. Maar ja het beste is natuurlijk om te stoppen of om hulp ervoor te zoeken.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey TS, dat klinkt alsof je het zwaar hebt. Blijf alsjeblieft niet alleen met deze gevoelens rondlopen: er zijn mensen die je willen en kunnen helpen. Je kunt erover praten met iemand die je vertrouwt - dat kan (een van) je ouders zijn, maar ook bijvoorbeeld je mentor op school. Ook raad ik je uit eigen ervaring aan om een afspraak met je huisarts te maken en te vertellen over je gevoelens. Die kan je doorverwijzen naar de juiste hulp. Dat kan erg helpen!

    Een tip die ik wel eens heb gehoord is om niet te snijden als je de drang daartoe voelt, maar in plaats daarvan een elastiekje om je pols te doen en daaraan te trekken. Je voelt dan wel pijn, maar beschadigt je lichaam minder. Zo kun je het op een veilige manier afbouwen terwijl je herstelt.

    20 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten