Skip to content
4 reacties
1088 weergaves

Zelfmoordpoging mislukt...

Hoi allemaal… Zoals de titel al zegt… Hebben jullie ooit een poging tot zelfmoord gedaan die mislukt was? Wat gebeurde er toen bij jullie? Hoe reageerde school? Je ouders? Vrienden? Willen jullie praten? Liefs…..   Moderator Blij gedachten over zelfmoord adviseren wij om hier niet zelf mee te blijven lopen. Er zijn mensen die je kunnen helpen. Op de website www.113.nl  kun je 24 uur per dag en 7 dagen per week anoniem chatten met een hulpverlener. Bel je liever? Bel dan 24/7 anoniem naar 0800 0113 (gratis) of naar 113    Op 113.nl vind je ook andere mogelijkheden voor hulp, zoals een online zelfhulpcursus, (online) coaching tips, oefeningen om in slaap te vallen etc.     

16 jaar
4 jaren geleden

4 Reacties

  • Hallo jongen van 10! Je bericht is niet verschenen, maar ik lees dat je iets hebt geschreven over zelfdoding. Heftig voor je! Weet alsjeblieft dat je hier niet alleen mee rond hoeft te lopen. Zoals de redactie zegt: het is een goed idee om te bellen of chatten met 113 of een afspraak te maken met je huisarts, die je kan doorverwijzen naar de juiste hulp.

    Heel veel sterkte! Ook al lijkt alles nu misschien heel duister, het kan echt beter worden. Dat weet ik uit mijn eigen ervaring met gedachten aan de dood, en er zijn meer mensen die hier last van hebben gehad en nu (weer) gelukkigere levens leiden. Ook voor jou is dat mogelijk!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Hier stond een bericht over zelfdoding.   Beste jongen van 10. Wat vervelend dat je je zo voelt! Het is belangrijk dat je hulp zoekt. De beste raad die we je zo kunnen geven is te bellen naar 113 of jouw huisarts(enpost). Groetjes van de redactie

    10 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey TS, vraag je dit uit interesse, of heb je zelf gedachten aan zelfmoord?

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Lief meisje, Uit je beginregel leid ik af dat je geprobeerd hebt een einde aan je leven te maken. Hier op dit forum kan ik zien dat 15 of 16 vooral voor meisjes een hele moeilijke leeftijd is. Blijkbaar is dat een zo moeilijke periode in hun leven dat veel het niet meer zien zitten. Op die leeftijd is je kindertijd voorbij, maar je bent nog niet volwassen en je hebt meestal ook nog niet echt een duurzame relatie.
    Om te beginnen, die tijd gaat voorbij. Meisjes van 17 of 18 die het niet zien zitten die vind ik hier niet. Dus dat is alvast iets positiefs. Er is een betere toekomst!
    Dan, waarom wil je een einde aan je leven maken? Waarom heb je geen hoop op verandering?

    Heb je ruzie met vrienden, vriendinnen, je ouders? Dat gaat wel weer over. Heb je het gevoel dat niemand van je houdt? Er zijn altijd mensen die van je willen houden, je hebt ze alleen nog niet ontmoet.

    Gaat het verkeerd op school, haal je slechte cijfers? Misschien wat hulp, misschien een andere school, misschien dan maar geen diploma. Ook daar is een oplossing voor. Voor iedereen is wel een plaatsje waar je nuttig kan zijn.

    Ben je bang voor de toekomst? Heeft dat enge meisje Greta Thunberg je bang gemaakt met haar doemverhalen over de klimaatverandering? Je gaat echt niet dood omdat we tegenwoordig wat mooier weer hebben. Er zijn zeker problemen, maar uiteindelijk vinden de mensen wel weer een oplossing. Zo is het altijd gegaan, dus waarom nu niet?

    Heb je gevoelens waar je je voor schaamt omdat je niet "anders" wil zijn? Er zijn heel wat jongens en meisjes die daar mee lopen en niet willen zijn wat ze zijn. Je bent niet alleen en je kunt vriendschap en liefde vinden, je kunt gelukkig worden met een lieve vriend of vriendin. Ze hebben jou nodig om te zien dat ze niet alleen zijn.

    Ben je ontevreden met je lichaam? Te dik, te dun, niet mooi denk je? Iedereen kan mooi zijn in de ogen van een ander. Je denk altijd negatiever over jezelf dan hoe anderen je zien. Als je iemand in de ogen kijkt dan wordt je soms opeens verliefd en dan telt de rest helemaal niet. Verder, je kunt heel wat doen door anders te gaan leven. Beter eten, wat aan sport gaan doen en dat soort dingen.

    Denk je dat je zo onbenullig bent dat niemand je hebben wilt? Dat volledig oninteressant bent? Sommige mensen vallen gewoon op jou omdat je zo lief en bescheiden bent. Die bijdehante populaire mooie jongens en meisjes zijn niet altijd de leuksten om mee om te gaan. Als jij niet echt knap bent en iemand wil je vriend zijn dan weet je dat het echt is. Een mooi iemand weet dat nooit zeker.

    Lief mesje, denk eens aan die dingen. Zijn er nog dingen waar jij mee zit en die ik vergeten ben? Het is allemaal maar tijdelijk! Problemen komen, problemen gaan. Denk ook eens aan het verdriet dat het geeft als jij er opeens niet meer bent. Geef de mensen die van je houden de kans om dat te laten zien en er voor je zijn. Dat willen ze zeker. Laat ze niet alleen achter! Er ligt nog zoveel leven voor je. Zoveel liefde, zoveel vriendschap, zoveel gelukkige momenten, wil je dat echt allemaal mislopen?

    22 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten