Skip to content
9 reacties
1064 weergaves

Toilet stress

Hoi, sinds vorig jaar september zit ik ergens heel erg mee. Ik voel me hier erg alleen in, en het lukt me niet om het op te lossen.

Vorig jaar ging ik met mijn school op excursie naar frankrijk. We moesten 10 uur rijden. Elke 2,5/3,5 uur maakte we een stop om wat eten of drinken te halen, en om even de benen te strekken. Tijdens een van die stops had ik bij starbucks een frappuchino gekocht en daarna gingen we weer rijden.

Een uur of anderhalf later moest ik naar het toilet, het was nog geen nood dus ik wachtte even tot de volgende stop. Die volgende stop duurde wel heel lang en uiteindelijk besloot ik naar onze buschauffeur te lopen om te vragen wanneer hij ging stoppen, want ik had het bijna in mn broek gedaan.

De chauffeur zei dat we over 20 minuten zouden stoppen, hij en de docenten zagen waarschijnlijk mijn gezicht vertrekken want ze zeiden dat ze zo snel mogenlijk zouden stoppen.

Sinds toen denk ik constant dat ik naar de wc moet (zo voelt het ook echt), terwijl dit niet zo is. Ik heb er thuis geen last van, alleen als er geen toilet in de buurt is. Ik vind het moeilijk om het huis uit te gaan, ook al is het om even een kwartier naar school te fietsen.

Dit heeft zo’n groot effect op mijn leven maar ik weet niet hoe ik het moet oplossen. Vooral omdat het ook moeilijk is om te weten wanneer het vals alarm is en wanneer het echt is.

Heeft iemand tips, of maakt iemand hetzelfde mee?

17 jaar
5 maanden geleden

9 Reacties

  • Hoi, ten eerste wil ik even zeggen dat het super knap is dat je nu om hulp durft te vragen! Je bent zeker niet alleen, ik heb (/gehad) zelf een soortgelijk probleem wat uiteindelijk zo erg is geworden dat ik helemaal vastliep in angstaanvallen op school en buitenshuis. Mijn absolute tip is toch echt om hier met iemand over te praten! Ik heb contact gezocht met een psycholoog en het gaat nu stukken beter met me. Je hoeft natuurlijk niet meteen in die hoek te zoeken, het kan al opluchten als je het deelt met een vriend/vriendin of ouder of coach etc. Maar alsjeblieft zoek hulp want je kan het niet in je eentje oplossen en de angst wordt anders alleen maar groter. Niets om je voor te schamen!!!

    18 jaar
    3 maanden geleden
  • Ja ze knippen dat op en dan hoeft er geen toilet in die bus te zijn. Die toiletten zijn toch een ramp. 3 uur tussen de stops is dan wel weer lang. In de auto gaat dat wel, want dan ben je met 4 of 5 en kun je piepen als het dringend wordt en je eerder moet. In een bus is het al gênant als er voor jou gestopt moet worden, maar ik had het ook. Ineens voel je dan dat het zo erg wordt dat je blaas controle niet meer vanzelfsprekend is en in je broek in volle bus is heel heavy hoor. Dus je moet wel gaan vragen om te stoppen. Krijg je opmerkingen dat je het niet een half uurtje op kan houden en je bent toch geen kind meer.
    Stoppen ze en dan ben je de enige niet, nog zeker 30 moesten ook. Ik liet nog een jonger meisje voorgaan. Die had het in haar broek gedaan als ik de bus niet eerder had laten stoppen. Mijn tip. Maak je er niet druk over en laat die bus de volgende keer weer stoppen als je dringend moet.

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • Misschien heb je een trauma ervan opgelopen dat je het sinds afgelopen september hebt. Maar dan moet je echt in de bus in je broek hebben geplast, dat is traumatisch weet ik. Voor de rest heb ik gehoord dat te lang ophouden ook niet goed is. Dat je zoveel kramp en pijn hebt van het ophouden dat het erzelf uitkomt. Als je elke dag ook lekt (urineverlies) zou ik een huisarts vragen die vindt dat niet raar. Ikzelf heb altijd al een probleem met mijn blaas gehad. Daar kreeg ik begin eerste klas middelbare school steeds meer problemen mee. Dan ging ik onder de les naar de wc om te plassen en moest in diezelfde les een 2e keer en dan begrepen ze me niet en moest ik blijven zitten, ben wel een paar keer opgestaan op het eind van de les met een natte vlek aan de voorkant. Dat is uiteindelijk uitgelopen op voortaan een luier dragen. Ik heb wat ze noemen een overactieve blaas.

    17 jaar
    5 maanden geleden
  • Koop op alie een siliconen plastuit dan kun je overal staant plassen.Wij meiden in ons atb team gebruiken dit allemaal. kost je een 3a4 euro en voorkomt een boel stress.

    17 jaar
    5 maanden geleden
  • Ik heb dat 3 jaar geleden ook meegemaakt. Ik ging toen met de streekbus heen en terug naar school. Ik was op school vergeten naar het toilet te gaan en had cola gedronken. Eigen schuld dus en de chauffeur mag niet stoppen op een andere plaats dan een halte. Ik weet dus hoe moeilijk jij zat en moest dus ook nog wachten en het ging zo langzaam. Pffffff dat wil je dus nooit meer meemaken, wat een schaamte. Toch wat m23 zegt. Niet overreageren en te vaak naar het toilet gaan, dan raakt je blaas onttraind. XXXj19

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • Apart verhaal. Als je 10 uur in een bus zit, zal dat wel een touringcar zijn. Die hebben doorgaans een wc aan boord.

    23 jaar
    5 maanden geleden
  • Als je de deur uit gaat DryNite pampertje om ;)

    21 jaar
    5 maanden geleden
  • Je hebt toen precies gedaan wat je moest doen meisje 17. Je hebt het opgehouden en toen dat moeilijk werd aan de alarmbel getrokken en gezorgd dat je nog op tijd naar het toilet kon. Alles is dus goed gegaan zelfs toen die koffie wat hard doorliep.
    Eigenlijk zou dat je vertrouwen voor een volgende keer moeten geven, maar jij bouwt er stress achteraf over op. Kennelijk erg bang dat je het in je broek zou doen. Maar zelfs als dat gebeurt ben je de enige niet en vergaat de wereld niet. In een ander topic schrijft een meisje dat er een overdreven taboe op toiletongelukjes is. Die zij net als andere dingen wel eens onvermijdelijk. In de bus met de halve school zit je daar natuurlijk niet op te wachten. Bovendien dat heb je al opgelost.
    Ik had het in de auto nadat we in de file bij een ongeluk vast stonden. Met drie goede vriendinnen bij me is dat natuurlijk veel minder erg. Een kwartiertje naar school haal je toch altijd wel en zoniet dan draai je om en ga je naar huis. Niemand wat gezien en ziet een vriendin het dan leg je het uit. Vooral niet overdreven je blaas leeg houden. Hem gewoon af en toe vol laten worden. Dan weet je weer hoe dat voelt en dat je dat net als toen weer onder controle hebt. En ja als echt alles tegen zit dan doet iedereen het net als ik een keer in zn broek. So what?

    23 jaar
    5 maanden geleden
  • Hoi TS,
    Wat een naar verhaal, ik hoop voor je dat het snel weer overgaat. Mocht dat nu niet lukken dan zou je ergens EMDR kunnen proberen. De therapeut kan dan samen met jou de oorzaak aanpakken van deze vervelende angst. Succes gewenst!

    21 jaar
    5 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten