Skip to content
48 reacties
1920 weergaves

ik ben een trotse gedoopte jehovah's getuigen.

hey zoals je al kon lezen ben ik een gedoopte Jehovah's getuigen. ik ben trots om mezelf een gedoopte Jehovah's getuigen te mogen noemen. veel mensen lachen ons uit of zijn boos op ons of willen niks maar dan ook niks met ons te maken hebben gewoon omdat ze denken dat wij een soort van secte zijn. maar dat is echt niet zo. anderen reageren juist positief en stellen vragen. sommige religies zijn bang om te zeggen ik ben dit of ik ben dat. maar wij Jehovah's getuigen niet. dus als jullie vragen hebben kan je ze altijd stellen. ik zal ze met plezier beantwoorden.groetjes K

13 jaar
11 jaren geleden

48 Reacties

  • Zelf ben ik protestant (evegelisch) ik lees veel uit de Bijbel -mooi boek!!- en leer daar veel van. Ik hoop later, door middel van een partij opterichten de goede boodschap door te geven en Nederland mooier en beter te maken. Ik vindt het trouwens echt erg hoe sommige christenen hun kinderen opvoeden. Juist omdat ik de vrijheid heb om te kiezen wat ik geloof en doe ben ik overtuigd van God's liefde. Zeg ff als je ook naar newday gaat!!

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Dapper van jou dat je dat zo bekend maakt. Ik ben ook Jehovah's Getuige. Ik ben nog niet gedoopt, maar ik wil dat binnenkort doen. Ik ben er overtuigd van dat dit de ware religie is.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • ik wordt reformatorisch opgevoed, en woon in gezin met ouders en twee jongere broertjes.Hou dus op met bijbel,bijbelteksten.Mijn ouders en ik geloven in "spreuken""
    en alhoewel ik het haat(!!!), krijg ik toch regelmatig een tuchtiging,Pak voor mijn billen,over de kiie.daarna bidden pap of mam met mij

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • ik wil niets met dat te maken hebben het is er sekte weg er mee

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Duidelijke uitleg over Israel,heb de site bekeken van one world religion, tja, weer allerlei teheorieén.
    Weet je vind het jammer dat de bijbel niet wat duidelijker is,alles is zo vaag,sommigen beweren dat ze zo'n steun hebben aan de bijbel.
    Als ik het oude testament lees,ken het vrij goed,dan denk ik tja wat moet ik er mee, anders vind ik het nieuwe testament.Spreekt me meer aan.Er zijn zoveel boeken geschreven over dat ene boek wat toch vaak onbegrijpelijk is. Vandaar zoveel meningen en uitleg over een bepaald bijbel gedeelte. Wat de anti christ betreft, zoveel foutieve beweringen uit het verleden,Hitler .Saddam Hoesein,noem maar op, nu, die waren het niet.Dan spreekt men Paulus over de anti christ,dan weer over vele anti christenen,heb JG aan de deur horen zeggen dat het niet een specifiek persoon is,maar in feitte dat iedereen die tegen Christus is een anti christ is.
    Wat wapens betreft, geef ik JG gelijk, moord is moord ook tijdens een oorlog.Heb zelf een hekel daarom al aan millitairisme,maar veel christenen denken hier anders over,snap wel dat je overal geen antwoord kunt geven, haal nu ook alles aan,beetje te veel misschien,maar wou duidelijk maken dat ik JG niet als een secte zie, positief vind ik van jou dat je ook een eigen mening hebt, je zegt nl zelf dit is mijn eigen opvatting en niet het standpunt van de JG.bedankt voor je heldere uitleg,heb er best veel aan gehad wat ik weten wou.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Nee, Israël is niet meer het uitverkorenen volk. In Galaten 6:15 staat: 15 Want noch besnijdenis noch onbesnedenheid is iets, maar een nieuwe schepping [is iets]. 16 En allen die volgens deze gedragsregel ordelijk zullen wandelen, op hen zij vrede en barmhartigheid, ja, op het I_sraël God. Hier wordt dus gesproken over het Israël Gods, dat is het geestelijke Israël. Het gaat tever om dit hier allemaal uit te leggen, maar dat is de volledige 'kerk' van Christus, dus ook de Christenen. Wij zijn dus ook opgenomen in het Nieuwe Verbond. Joden kunnen daar dus ook deel aan hebben, maar niet vanzelfsprekend. 1914 is echt het eind van de Tijden der Heidenen, binnen een generatie zou volgens de eerdere inzichten, inderdaad Armageddon komen, maar wat is een generatie? Daar is het inzicht inderdaad veranderd. Je moet het zo zien: we zijn geen profeten of zo. Dat hebben we ook nooit beweerd. Als echte Christenen zien we uit naar Gods Koninkrijk. Vooral Daniël is hier heel duidelijk in dat het echt een zichtbare regering zal zijn. Maar zoals al gezegd, Jehovah komt hier op de juiste tijd mee. Openbaring is heel moeilijk te interpreteren. Wij weten ook niet precies hoe het zich gaat ontwikkelen. Duidelijk is wel dat de VN zich tegen de valse religies gaat richten. Misschien door één algemene wereldreligie met de antichrist als hoofd daarvan. Google daar maar eens op 'one world religion' of kijk op YouTube, je zult verbaasd zijn! Maar daar is dus geen duidelijkheid over en is een gedachte van mezelf, geen officiëel standpunt van de JG.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • De tijd der heidenen in 1914 is bekend, dan over die tijdsberekening,JG gingen er van uid dat het in dit geslacht zou gebeuren,en dat zelfs enkele personen uit dit geboortejaar dit mee zouden maken,want zei Jezus niet dit geslacht zal geenzins voorbij gaan, verzin dit niet, heb het gehaald uit oude wachttorens die mijn grootouders wel eens kochten toen nog aan de deur, inmiddels internet.Dus dit ging niet door,maar sinds 1914 zijn tijden wel veranderd, de eerste wereldoorlog brak uit en vanaf dat moment géén vrede eigenlijk.
    Maar moeilijk om alles uit te zoeken, over openbaring bestaan zoveel boeken en allemaal met een andere uitleg.Soms is de bijbel niet helemaal duidelijk,dan iets anders, Israel wordt door bijna alle geloven het uitverkoren volk genoemd, allemaal mooi en prachtig,maar ze onderdrukken wel een heel ander volk,mishandeling vrouwen en meisjes,zelfs kinderen worden opgesloten, alleen dit komt nooit bijna in de openbaarheid,dat onschuldige palestijnen dit aan gedaan wordt door het uitverkoren volk,geloof daarom dan ook niet echt meer in deze theorie,maar bedankt voor je heldere uitleg.ps zien jullie Israel nu wel of niet als uitverkoren,of gelijk aan alle volken.?

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Jehovah denkt heel anders dan wij mensen. Mensen zijn geneigd zwart/wit te denken. Wij mensjes kunnen dan ook niet beoordelen of iemand wel of niet gered wordt. Wel staan er in de Bijbel bepaalde voorwaarden, dat zijn de enige uitgangspunten die we hebben. Zo staat er bijv. Gij zult niet doden, dus nemen wij de wapenen niet op en zo proberen wij Gods geboden zo goed mogelijk op te volgen. Dat heeft wel eens het gevolg dat we in conflict raken met de wereld die over heel veel dingen anders denkt. Wanneer de Gods Koninkrijk aan gaat breken, weten we niet precies. Het enige wat we weten is dat de Tijden der Heidenen in 1914 voorbij zijn gegaan. Voor de rest is er niets te berekenen. Wel zien we dat de wereld steeds meer afglijden. Oorlogen, vluchtelingen, ziektes zoals Aids, Zika, aardbevingen, overstromingen etc worden steeds meer zichtbaar. Je moet het zien als een onweersbui die je in de verte ziet. Je weet dat het binnenkort gaat regenen en donderen maar je weet niet precies wanneer. Jehovah wilt ook dat er zoveel mogelijk mensen gered worden, dus pas op de juiste tijd zal het komen.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Ook bedankt voor je naderende uitleg, wat hel betreft , ik bedoelde dat JG niet zoals vele geloven of religie's het bestaan van een altijd eeuwigdurende hel verkondigen of geloven,mij is altijd geleerd ,goede mensen gaan naar de hemel en slechte mensen naar de hel. Maar wat zijn goede mensen en wat zijn slechte mensen. Zijn mensen die niet geloven dan slecht. Het is zo zwart/wit.Wat JG over een nieuwe aarde die volmaakt is dat vind ik aannemelijker dan een hemel of hel.
    Alleen jammer dat het zo lang duurt dat dit ook eens daad werkelijk gebeurd, daar twijfel ik wel eens aan,aan die tijdsrekening.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Bedankt voor jou sympathieke reactie. Wij proberen inderdaad zo veel mogelijk de Bijbel na te volgen. Ook buiten de vergaderingen ??. Jou uitleg over de hel klopt niet helemaal. Er zijn vier woorden die in de meeste vertalingen als 'hel' wordt vertaald, nl Sjeool (Hebreeuws) en Hades (Grieks) wat allebei het gemeenschappelijke Graf van de mensheid betekent en waar iedereen terecht komt, Gehenna (vuilnisbelt net buiten Jeruzalem waar vroeger afgodenoffers werden gebracht en die later als vuilnisbelt werd gebruikt dat altijd brandende werd gehouden en waar ook misdadigers in werden gegooid). Daar komt de brandende hel vandaan, maar betekent niks meer dan volledige vernietiging en Tartarus waar de afvallige engelen worden 'gebonden' die voor de Vloed het met de menselijke vrouwen deden waaruit Nefilim, reuzen, werden geboren. Als je vragen hebt, stel ze dan maar.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Duidelijk verhaal jongen 20, zelf geen J.G maar ken wel sommige gezinnen die het wel zijn.Je hebt gelijk er wordt veel onzin geschreven over hun,wat zeer zeker niet waar is.
    Ze roken niet, maar drinken wel een gezellig glaasje alcohol, hebben ook wel feest als er iemand trouwt, zelf weleens op een bruiloft geweest van J.G. Dus ze staan echt niet buiten de wereld alleen ze doen niet aan politiek, ze erkennen alleen God's koninkrijk die alleen de echte vrede kan brengen en in dit opzicht moet ik ze gelijk geven.Het zou echt fantastisch zijn als die belofte uit kwam.Dan het positieve van hun is dat ze nooit geen hel of verdoemenis zullen prediken zoals veel geloven wel doen, ze geloven namelijk niet in een eeuwig durende hel en wie de bijbel goed bestudeert weet ook dat dit niet zo is ook al willen veel kerken de mensen dit willen laten geloven,of ze geloven er zelf in. Dat zou betekenen dat als mensen een korte tijd op aarde hebben geleefd en niet geloven ze voor eeuwig verdoemd zijn.De mensen hebben Hades vertaald naar hel,terwijl Hades symbolisch was en kenmerkend was voor een soort van vuilnisplaats buiten Jeruzalem. Verder J.G zijn tegen alle vormen van geweld, prediken nooit geen haat jegens andere volken alleen maar liefdevol met elkaar om gaan. Ben niet alles eens met hun maar als ik hun vergelijk met andere geloven dan vind ik hun wel het dichts bij de waarheid van de bijbel komen.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik lees hier een heleboel onzin. Jongeren worden beslist niet gedwongen een van Jehovah's Getuigen te worden. Het is juist een persoonlijke beslissing. Wij kennen de kinderdoop niet. De een is wat sneller dan de ander. Zo wordt de ene persoon op z'n 13e gedoopt en de andere op z'n 18e. Dat is een persoonlijke beslissing. In onze gemeente ken ik niemand die ongelukkig is. Er heerst absoluut geen angstcultuur. Soms begaan ook JG wel eens zonden. Als dat aan het licht komt, dan wordt er met zo iemand gepraat. In extreme situaties, als er geen sprake van berouw is, dan wordt soms overgaan op uitsluiting. Dit om de gemeente rein te houden. Dit is overigens een Bijbels voorschrift. Er is altijd gelegenheid om terug te komen. Homoseksuelen worden niet met de nek aangekeken. God (Jehovah) houdt van deze mensen evenveel als van heteroseksuelen. Alleen homoseksuelen kunnen geen relatie aangaan met een man. Dat wordt nadrukkelijk verboden door de Bijbel. Dit hebben JG niet zelf verzonnen. Als een heteroseksuele persoon geen relatie kan aangaan door wat voor reden dan ook, dan kunnen die ook niet zo maar met iedereen naar bed gaan, dus maakt eigenlijk geen verschil. De uitspraak van de naam van God is niet bekend. In het Hebreeus staat er JHWH. De klinkers ontbreken. Dus het zou inderdaad net zo goed Jahweh kunnen zijn. Jehovah is in het Nederlands de langst gangbare uitspraak. Waarschijnlijk is de 'e' van Elohim en 'a' van Adonai. Maar het gaat er niet om hoe je het precies uitspreekt, maar dat je de naam gebruikt. De naam wordt zeer veel benadrukt in de Bijbel dat je die moet gebruiken. Ik zag ook nog even het Comma Johanicum voorbij komen. Dit is 1Joh 5:7. Deze tekst is later toegevoegd door een 'vrome' monnik die copieen maakte van codecs. In eerdere, dus oudere, vertalingen komt deze passage ook niet voor. Dus deze passage kan je niet gebruiken als 'bewijs' voor de drie-eenheid. De oorsprong daarvan is heel erg heidens en heb daar de bewijzen voor in de vorm van de Nag Hammadi gescchriften. Zo ver ik het kan zien zijn Jehovah's Getuigen een heel gelukkig volk. We spreken dan ook over een geestelijk paradijs.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • dus jij bent getuigen van jahova?

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Al die mensen die denken dat ze weten wat het geloof van de Jehovah's getuigen inhoud en hun mening daarover geven. Maar niet de naam goed kunnen schrijven.. doe goede research ofzo. Want je schrijft het duidelijk met een H op het einde.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • @jongen 18 Gewoon zeggen dat je niet langer wilt dat ze bij je langs komen... Dan gaan ze zeggen oke dat gaan we noteren en komen ze niet meer bij je langs of na verschillende jaren komen ze nog eens luisteren of je al van gedacht veranderd bent maar dan moet je gewoon weer het zelfde zeggen.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik dacht eerlijk gezegd ook dat het een sekte is. Hier komen ze elke zondag aan de deur de wachttoren verkopen en willen dan een praatje slaan maar me vader zegt telkens geen interesse te hebben en toch blijven ze komen. Iemand een idee hoe je van ze afgeraakt?

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Voor je een radicale beslissing als dopen neemt:

    https://www.facebook.com/DeSlachttoren/

    https://www.youtube.com/channel/UCcP_4H1s_QI2m9a7D84AyVw

    Nee ik ben geen afvallige.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • mag ik jullie vragen hoe jullie aan de naam jehova komen en niet bv yahweh ?

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Je geeft de mening van de gezalfden en het besturend lichaam getrouw weer, als ze er achter komen dat je ook maar een beetje twijfelt of het er niet mee eens bent dan krijg je een gesprek met de ouderlingen. Mocht je tot de conclusie komen dat een standpunt echt niet klopt dan word je er uitgezet. De organisatie is gewoon een dictatuur die geen tegenspraak duld. En bijna niemand durft zijn echte mening te geven. Je wordt er onmiddellijk uitgezet. De mensen zijn ronduit zielig. Wat een angst heerst er, big brother is watching you

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • In mijn familie zijn er ook een paar Jehovah's getuigen, en ik walg ervan. Ik wil even een paar dingen benadrukken. De meeste Jehovah's weten zelf niet eens waar ze mee bezig zijn en worden gebruikt en misleid. Er zijn ontzettend veel stukken in de bijbel die tegenstrijdig zijn, en er zijn zelfs delen gevonden die eruit zijn gelaten. Maar dat zien ze niet omdat ze geindoctrineerd zijn. Die organisatie die in Amerika zit, is één van de rijkste organisaties van Amerika. De top leeft in enorme rijkdom en huizen en zeggen dat Jezus en zijn aanhangers daar in de toekomst zullen gaan wonen. Tegen de Jehova's zeggen ze dat ze veel geld nodig hebben voor het verspreiden van de goede boodschap etc. maar iedereen werkt gratis en blijft maar betalen. Super hypocriet allemaal.

    21 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten