Skip to content
123 reacties
1626 weergaves

tuchtiging

Wie wil met mij praten over tuchtiging.Wij zijn reformatorisch, en ik krijg geregeld een tuchtiging. Mijn vader of mijn moeder,geven mij, als het nodig is,een flink pak slaag.meestal op mijn broek.Ik krijg het regelmatig.Daarna bid ik met vader of moeder. Ik kreeg het een keer voor we naar de kerk gingen.Ik denk dat m'n vriendjes m'n rode ogen zagen.

16 jaar
10 jaren geleden

123 Reacties

  • ik krijg steeds meer problemen, het te krijgen.ik voel me vernederd.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • ik behoor tot de reformatorische geloofs gemeenschap, die niet afwijzend staat t.o.v tuchtiging.Daarbij spelen spreuken (OT)een belangrijke rol.Ik vindt dat zelf op dit moment erg moeilijk!

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben ook reformatorisch maar mijn ouders hebben me nooit geslagen of wat dan ook het is echt onzin dat sommige mensen zeggen dat alle refo's dat doen en dat het gepreekt wordt in de kerk ik weet niemand van mijn vrienden die ooit geslagen is door ouders en in de kerk is het bij ons ook nog nooit gezegd er wordt juist gezegd dat je niet mag slaan

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • dit is waarom ik atheïst ben, je ziet namelijk dat de meeste mensen waar dit probleem voorkomt gelovig zijn.

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Jongen 15 jongeren/kindertelefoon bellen is anoniem en gratis.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • streng reformatorisch worden wij(ik en 2 jongere broertjes) soms nog getuchtigd,dat is de boetedoening, voor gedane zonden.Ikkrijg er steeds meer moeite mee!! ken spreuken nu wel uit mijn hoofd!,maar ik ben 15, en diep gelovig of niet,ik begin mij steeds meer ongemakkelijk te voelen.als ik over de knie moet, of over het bureau van m\'n vader.Het doet ontzettend zeer.Durf me nog niet openlijk te verzetten?wie weet raad?dank

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben ook reformatorisch maar bij ons thuis gebeurd een pak slaag krijgen omdat we iets fout hebben gedaan nooit. Tuurlijk zijn er regels en dat je je daar aan moet houden is vrij logisch. Maar als ik dit een keer niet doe kunnen ze wel boos op mij worden maar ze slaan me nooit. We praten er dan gewoon samen over. Ik denk en vind persoonlijk dat erover praten een stuk beter werkt dan geslagen worden.

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik ben katholiek en vind de verhalen die ik hier lees erg! De Bijbel bij de Rooms-katholieke religie, spreekt niet over kastijdinog of over een pak slaag! Mijnen geloof spreekt over Liefhebben, beminnen, over vergeven en inzicht krijgen... Mijn geloof draait niet rondom het foute in ons leven, neen, het vertelt me net dat GELOOF het tegengestelde is van GEWELD! Het verkondigt de Liefde van de Heer, niet de slaag van de Heer. . Boetedoening mag niet gelijkstaan aan geweld wat men jullie ook wijsmaakt!

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • heb nog geen behaarde billen maar ik schaam me ook hoor jongens met die behaarde billen als ik naakt over de knie lig.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Jongen 14 waarom zo vaak, gaat er dan bij jou zo vaak wat mis.?Verder herken ik me je in jouw verhaal.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Dag jongen van 15. Ik vind het lastig.Eigenlijk altijd ondergaan. Laatste tuchigingen, riepen steeds meer weerstand op.Vindt het lastig,in mijn reformatorische geloofsgemeenschap,is het een boetedoening,Ik krijg het regelmatig!Ik kan met de kindertelefoon bellen.Ik weet niet zo goed wat de gevolgen zijn.Ik wil geen pak slaag meer!Jij zou het niet pikken,dat is ook okay,ik weet niet he ik het moet aanpakken.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • jullie moeten je niet schamen voor je blote kont jongens ook niet als die zoals bij jullie behaard wordt want dat krijgen alle grote jongens toch.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • je zegt het zelf jongen 17 als ik slaag verdien,dus dan ook niet schamen,even de tanden op elkaar en denken dat heb ik straks weer gehad,over schamen,mijn pa maakt altijd opmerkingen over mijn te dikke kont als ik het krijg,maar vind dit niet erg,wel als meisjes het zeggen,jongens niet.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • Jongen 17 en 18 zou me niet schamen ,waarom jullie zijn nog jong,en schamen voor je lichaam hoeft echt niet,van wie krijgen jullie het,en dan bedoel ik je vader,kreeg nooit van mijn moeder en bij ons is het echt ook vanuit het geloof een mannenaangelegenheid.Zijn jullie ook lid van een geloofsgemeenschap?

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • begrijp je heel goed jongen hierboven want ik heb ook een mannenkont die bloot moet als ik slaag verdien. heb het er wel eens met mijn ouders over gehad maar ze vinden dat ik gewoon nog bloot moet.

    17 jaar
    9 jaren geleden
  • krijg ook nog wel eens straf en kan dan mijn broek en ook de onderbroek uittrekken .ik schaam me er wel steeds meer voor omdat ik de afgelopen tijd behaarde billen heb gekregen en dat is toch anders dan wanneer je nog een jongenskont hebt.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • jongen 14 ,ken deze vorm van opvoeden,ook de term boetedoening en spreuken,krijg het niet meer thuis,zit op een broederschap en alle jongens daar hebben het thuis ook gehad,want een wijs zoon laat zich tuchtigen.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • aan jongen van 15,Ik wou dat ik het pikte.Mijn oudes noemen het een tuchtigingm zoals in spreuken.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • dat lijkt mij meer mishandeling jongen 14,ik zou dat niet pikken.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • tuchtiging, Ik krijg het\', Een tuchtiging als boetedoening.Ik heb nu striemen op mijn billen.Met de twijg!Zoals in spreuken.Ik krijg regelmtig een tuchtiging.

    14 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten