Skip to content
60 reacties
1444 weergaves

Het bestaan van God

Mijn mening (niet boos worden) ik denk en weet haast wel zeker dat god niet bestaat. De aarde is ontstaan door de oerknal daar is bewijs voor gevonden en wetenschappelijk bewezen. En als god wel bestaat waarom geeft hij dan geen teken dat hij er is? Ik bedoel hij heeft zich nooit laten zien. En ik vind het echt rasicme dat bij moslims de vrouwen bijna niks mogen. En dat wij in hun land ons wel moeten aanpassen en dat doen ze hier niet. Mijn mening niet boos worden aub.

17 jaar
10 jaren geleden

60 Reacties

  • Ik denk wel dat er ''iets'' was, maar ik denk eerlijk gezegd dat god het vertrouwen in de mensheid heeft verloren en ons heeft verlaten. Als je nagaat hoeveel moorden, oorlogen en bloedvergieten er ''in naam van god'' zijn gepleegd, denk ik niet dat Hij nog over ons waakt, als hij al bestaat

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Je moet dieper denken. Wie heeft aarde gemaakt en wie de heelal en wie heeft de persoon dat de heelal gemaakt heeft gemaakt.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Dat klopt niet we leven niet dit is allemaal Nep dat wil ik jullie mededelen.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Even een aanvulling, en een vraag voor al de mensen die geloven.
    Als een god de aarde heeft geschapen, met alles erop en eraan, waarom heeft hij dan bv. neuroblastoom kinderkanker bedacht???
    Geef een goede reden waarom iemand, zoiets zou bedenken, en als hij het niet zelf bedacht heeft, waarom laat je het dan niet verdwijnen???


    Ik kan me niet voorstellen, dat je dit kan rechtvaardigen, en zeker niet met een tekst uit een boek dat is geschreven door schaapherders 2000 jaar geleden.


    Iemand die hier een goede reden voor kan bedenken, dat god dit nodig vond, om kinderkanker te bedenken, kan ook uitleggen dat het rechtvaardig was om zes miljoen joden te vermoorden 70 jaar geleden, of in 1994 dat er 1 miljoen Tutsi's vermoord werden in Rwanda, of hoe Pol pot huis heeft gehouden in Cambodja, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Of God bestaat, zou ik niet kunnen zeggen. Maar in een God geloven die al deze ellende op aarde heeft gecreëerd en toe laat, dat zou ik nooit kunnen. Geloof hangt, om te beginnen, enorm af waar je geboren bent. Hier in het westen is de kans groot dat je als christen wordt opgevoed, maar was je in india geboren, loop je nu met een grote boog om een koe heen. En als er een God bestaat, welke is het dan? En dan hun literatuur, de bijbel, koran of wat voor geschriften dan ooit, fake news is iets wat al eeuwen bestaat. Door de eeuwen heen zijn er zoveel geloven geweest, je moet wel erg arrogant zijn om te zeggen dat jou God de enige echte zou zijn. Misschien hadden de Grieken het bij het goede eind, of de azteken hadden het goed. Als er een God bestaat, dan is hij of retedom of een enorme sadistische klootzak. Nooit zou ik zoiets kunnen vereren en aanbidden. Als er een hel bestaat en ik zou daar in moeten omdat ik er niet in geloof, en een of meerdere narcistische klootzakken niet aanbid, dan moet het maar zo zijn. Geloven in een God is geloven in een combinatie van Hitler, Stalin, mussolini, en vul het maar aan met wie je maar kan bedenken, die grote ellende en misère op deze wereld heeft gebracht.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Christen Ik geloof in God dat komt omdat ik elke dag met hem spreek en over hem lees in de bijbel Mensen die deze vraag stellen geef ik dit antwoord Iedereen weet diep vanbinnen dat God bestaat. Als je op sterven ligt en je bent geen christen dan zijn er toch veel mensen die zeggen God help mij. Of wat dacht je van mensen die zeggen O my God Waar slaat dat dan op???? Mijn antwoord is dus ja God bestaat

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • beste gozer

    God is fake. Geloof niet in die leugens, en als je wel in leugens wil geloven geef het leven na de dood in het walhalla dan maar op

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • In de koran staat inderdaad dat de aarde was gekomen Door de oerknal maar wie heeft het dan laten gebeuren?!! Als je logica hebt God heeft het laten gebeuren.en ja als jij er niet in gelooft dat is jou probleem;) maar je moet de islam er niet bij betrekken want in de koran staat gwn alles van puur de waarheid!

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik zit bijna te huilen door jou. god bestaat wel jullie ongelovige jullie moeten je schamen ik zou maar heel snel veranderen want als je dood bent smeek je om genade aub

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Dat over het discrimineren: Het gebeurt omdat mensen de teksten verkeerd interpreteren en dan gaat het fout. Sowieso omdat ze niet de diepere betekenis erachter begrijpen die er ook nog bij zit

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik denk dat God niet bestaat. Alleen domme mensen houden zich vast aan een denkbeeldige weldoener die hen ook nog allerlei beperkingen oplegt wat ze wel of niet mogen. Er is oorlog diefstal moord en doodslag gepleegd alleen al uit naam van iemand die niemand ooit heeft gezien of zal zien. Simpelweg omdat hij niet bestaat.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Iedereen heeft het recht om te geloven in wat hij zelf wil. Dus je mag zelf kiezen wat voor jou "god" is. Sommigen zeggen bijvoorbeeld: voor mij is god: een vieze oude vent die in de wolken zit te gluren of je wel braaf bent / het heelal / alle bewustzijn dat er bestaat bij elkaar opgeteld / de god zoals in de Bijbel / mijn allerbeste vriend of vriendin / het cookiemonster / mijn idool / acteur of actrice xyz / ...

    Dus bestaat god? Afhankelijk van wat je als god koos, misschien wel.

    Ik kies: de som van alle bewustzijn en intelligentie die er bestaat in het heelal. Lijkt mij een mooie definitie die toch redelijk correct is. Maar jullie mogen het natuurlijk anders zien.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • @J13 hierboven dat vind ik een goede.....3minuten aan aan stuk mee gelachen

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Ze postte dit omdat dit over geloof ging, dan kan je het niet onder huisdieren zetten.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben niet boos omdat jij je mening geeft. Ik vraag me alleen af waarom? Als je het onder geloof zet gaan vooral gelovige mensen het lezen en op reageren. Zoals mijn vraag waarom post je dit?

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Maar hoe onrealistisch is het dan dat er plotseling een god uit het niets kwam die besloot om planeten te maken?

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoiii ik ben een Nederlands meisje... ik denk zelf dat de islam het werkelijke geloof is omdat als er een oerknal is zou een wel een begin daaraan gemaakt zijn en hoe onrealistisch zou het zijn als er noem bam klap een wereld zou zijn...

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Goeie punten, ik geloof dat allah en god dezelfde persoon zijn, dan heb je nog de griekse en romeinse goden als onderdanen. En je hebt karma, god van geluk en van pech de rechtstreekse dienaar van god. Ik ga trouwens nooit naar de kerk, heb nooit een kerkdienst gehad. Ik eer mijn goden op mijn eigen manier. Maarja, fijne dag allemaal!

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • God is erg speciaal voor mij. ik snap je verwarring: hoe kun je nou geloven in iets wat je niet ziet? God hoef je ook niet te zien. God ervaar je. Hij zit in alles. Ook in jou. Vraag je eens af van wat was er voor de oerknal (geen explosie)? Hoe ben jij wie je bent? Wat zorgt er voor jouw geluk in het leven? Die mag je zelf beantwoorden maar een ding weet ik zeker: God is het antwoord. De Vader heeft je lief. Iedereen van christenen tot moslims tot ongelovigen. Jouw eerste ervaring met God moet speciaal zijn, voor jou. Ik raad je aan om eens naar de kerk te gaan op zondagochtend en mee te doen aan de dienst. Dan na het gezamenlijke gebed doe je je eigen gebedje en je zal zien dat onze lieve Heer jou accepteert. Je ervaart hem nu al ook al heb je dat niet door. God is van jou en jij bent van God.

    Ik geloof in de evolutie maar wie begon dat allemaal? God. Ik geloof in de oerknal maar wie begon dat allemaal? God. Ik geloof dat wij een bewustzijn hebben maar wie gaf ons dat? God. De toekomst is aan jou maar laat God je leiden in je leven en Peter zal je binnen laten als je heen bent gegaan.

    Wat dat andere betreft: Ik denk dat Allah het niet wilt dat vrouwen gedenigreerd worden in de moslimwereld. Dit wordt gedaan omdat mannen bang zijn voor de vrouw want de vrouw heeft totale controle over de zwangerschap en het kind dat de man wil. In mijn mening en de mening van Hem is iedereen gelijk.

    Dankjewel en succes!

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Waarom? Wij zijn mensen, we hebben antwoorden nodig, als iemand vermoord word en het is een jaar later, dan stoppen we toch niet met zoeken naar de moordenaar? Ook al is de moord verleden. We moeten ook naar het verleden kijken om te leren over de toekomst, zwarten zijn geen slaven, we mishandelden ze, en dat moeten we nu niet meer doen. Mijn punt is: Het verleden mag niet vergeten worden, het verleden helpt ons in de toekomst. Bedankt voor het lezen

    13 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten