Skip to content
11 reacties
1969 weergaves

Christen en sex

Ik ben christen. Ik heb heelveel sin in sex maar in de bijbel staat dat je niet voor je huwelijk sex mag heben. Wat moer ik doen. Help plz. Alvast bedankt

14 jaar
8 jaren geleden

11 Reacties

  • God heeft jou gemaakt naar zijn beeld. En het is heel normaal om graag seks te willen hebben als je 14 bent. Er staat inderdaad in de bijbel dat je mag seks mag hebben als je getrouwd bent. Hij wil hiermee zeggen dat als je seks hebt met iemand dat je dit moet bewaar voor een heel speciaal iemand. Die ook de vader of moeder zou mogen worden van jou kinderen en de rest van jou leven hiermee wil delen. Ik heb er zelf besloten om seks te laten wachten voor de man van mijn leven en of ik wacht tot ik dan met die man ben getrouwd zie ik dan wel. Ik vind dat je het niet met alles eens hoef te zijn ook al staat het in de bijbel. God heeft mij zo gemaakt. in zij beeld is dat dan blijkbaar zo. En zo is ook iedereen uniek.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Adam en Eva waren toch ook niet getrouwd toen ze kinderen kregen.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Goeie vraag, moeilijk antwoord. Waar staat he t n de bijbel dat het niet voor het huwlijk mag? Maar je vraag; ik weet het niet. Je Schepper heeft ook een verlangen in je gelegd naar intimiteit en sex. je groeit daar in naar een partner toe. Alleen dat proces is een proces. dwz dat je op verschillende gebieden, lichamelijk, geestelijk, psychisch er klaar voor wordt. Ik kan je alleen adviseren. 1. vraag je Schepper er naar en luister naar het antwoord. 2. en asl je sex hebt en je weet het geen plek of nog geen plek te geven; God is groter dan ons onvermogen om de juiste weg hierin te vinden. hug.

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Zin in seks? Wie niet? Maar wat bedoel je precies met seks? Wil je iets met een meisje? Dan moet die dat ook goed vinden natuurlijk. Maar misschien wil je wel liever iets met een jongen, dat kan ook. Met meisjes heb ik nog niet veel gedaan, maar ik kijk wel filmpjes enzo. En ik trek me dan af, soms heel vaak. Dat doe ik ook wel met een vriend samen nu en dan. Ik vind dat ook seks, en verder denk ik dat het wel vanzelf meer wordt.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Sex is geen zonde, wat in de VS wel wordt gedacht. Maar daar leven we gelukkig niet. Dit gevoel is heel natuurlijk. En als jij dit wil proberen is dit geen schande. Onze Lieve Heer zal je prijzen omdat je buiten de bekrompen puriteinse paden denkt die veel kinderen onterecht opgelegd krijgen. Kuisheid is een zegen, maar niet als men eronder lijdt. Dan is het een zonde. En God is liefde, geen lijden lijkt mij toch?

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Als Christen zijn wij vrij, maar natuurlijk is ons doel ook het streven om meer op God te lijken; Oftewel afstand nemen van aardse gedachten en proberen de zondes te vermijden. Door seks voor het huwelijk te hebben zondig je natuurlijk wel, maar elke zonde is gelijk in God's ogen (weer enkele uitzonderingen). Mijn advies zou zijn dat je wel moet bidden en God om een antwoord moet vragen en zelf dus ook beslissen wat jij wilt. Het beste zou zijn om zonden te vermijden maar ja...dat lukt ons mensen eenmaal niet.

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik zou doen wat in de bijbel staat! Heb ik ook gedaan en ben er gelukkig

    20 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik raad je ook aan erover te bidden. Leg je situatie voor aan God, vertel hoe je je voelt. Misschien krijg je een bepaalde ingeving of geeft Hij op een andere manier antwoord. En zelfs als dat niet (of niet meteen) gebeurt, dan kun je zo ook zelf je gedachten op een rijtje zetten. Wees niet bang om er zelf over na te denken!

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Het gaat er vooral hoe strikt je wil leven naar het woord van God. Als je alles letterlijk neemt is seks alleen bedoeld als voortplanting met je echtgenoot en niet voor het genot. Als je alle Christenen die zich daar `niet aan houden` zou moeten voeden ben je bankroet.

    Ik zeg altijd Geloof is een stok om op te leunen en niet om mee te slaan, ga er verstandig mee om. Wees trouw aan je vriend of vriendin. Mijn vader en moeder die toch vrij christelijk zijn hebben ooit eens gezegd `Geniet, maar wip met mate` Wist niet wat ik hoorde, wat ze ermee wilde zeggen. God straft jou echt niet als je op een normale manier mee om gaat.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben het met meisje 18 eens.
    Misschien ben ik nu aanstootgevend voor sommige christenen, maar veel bijbelteksten zijn duizenden jaren geleden opgeschreven en zijn allang niet meer van deze tijd. Er staat bijvoorbeeld in dat je geen varkensvlees mag eten (want onrein), of geen vlees waar bloed in zit (dus ook geen biefstukje meer eten). Of dat iemand gestenigd mag worden als er sprake is van overspel . En zo zijn er nog tientallen dingen te bedenken.
    Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat je van je geloof af moet stappen en alles mag doen wat God verboden heeft. Maar je moet de bijbelteksten gewoon niet al te leterlijk nemen.
    Ik denk ook niet dat God jou zal afrekenen op sex voor het huwelijk. Geen mens is immers zonder zonde.
    In mijn ogen vindt God (of Allah of Jahweh of welke hogere macht ook) het veel belangrijker dat je gewoon als een goed mens leeft, geen mensen vermoordt, respect hebt voor anderen, niet liegt en bedriegt en dat soort dingen.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Niet zomaar doen wat anderen zeggen dat je moet doen, maar zelf nadenken. Hier word bij geloven vaak op neergekeken, want dan gaan mensen doen wat ze zelf willen en zijn ze niet meer strikt controleerbaar en braaf. Maar zo hoor je geen leven te leiden, je hoort zelf na te kunnen denken.

    Wat denk jij, wat vindt God? Zal hij het erg vinden als je seks hebt met iemand, voordat jullie trouwen? Hij heeft iedereen toch perfect gemaakt zoals ze zijn, waarom zou hij jou foute verlangens laten hebben? En je doet niemand pijn met simpele seks..
    Je zult zelf moeten bepalen wat je hiermee wilt doen.

    18 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten