Skip to content
21 reacties
1064 weergaves

Geloof in rare dingen

Zoals je ziet aan de titel, geloof ik in rare dingen. Zoals: De duivel of Aliens. Ik geloof het meeste in de duivel. Ik weet dat hij er is en dat hij onderdanen heeft meegebracht. Ik vind al dat gezanik over Jezus en Allah en Boedha allemaal maar beetje raar. Aangezien ze allemaal bij elkaar horen. Maar ze staan anders beschreven. Ik kan de duivel soms zien. Hoe raar het ook klinkt. Maar ik heb nog nooit iemand gezien in mijn kamer die wit licht om zich heeft. Alleen maar zwart. Ik voel soms ook zijn hand op mijn schouder neervallen. Dan schrik ik een beetje. Maar ik vind het wel een lekker gevoel. Omdat ik meer denk dat de duivel mij beschermd en dat geen enkele andere god dat kan doen. Ik ben dus zoals mensen in mijn buurt zeggen een demon of een duivelskindje. Ik weet gewoon dat hij er is...

16 jaar
6 jaren geleden

21 Reacties

  • Vroeger geloofde ik in sinterklaas en kindje jezus en ook dat mijn ouders alles het beste wisten. nu geloof ik dat niet meer

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Reactie jonge 16 Ik ging altijd naar de kerk, daardoor is dit juist vertsterkt. Dus ga nie meer

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Ga anders langs bij een istantie genaamd 'kerk'. Ik ben vrij zeker dat je daar wel geholpen kunt worden, of dat ze iemand weten die je op een serieuse manier kan helpen. Want jouw ervaringen zijn namelijk meer dan 'levens'gevaarlijk. Dit heeft ook gevolgen voor het hiernamaals. Het verschil tussen hemel en hel is groot, de stap naar hel is snel gemaakt. Weet dat, zolang je leeft, altijd bij Jezus terecht kunt komen met jouw problemen / ervaringen, in welke situatie dan ook.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Vervelend dat je zo'n negatieve ervaringen met hulp zoeken hebt. Het is uiteindelijk natuurlijk aan jou of je dit probeert, maar je zou nog eens een second opinion kunnen vragen bij een andere arts. Als je dingen voelt en ruikt die anderen niet waarnemen, dan horen hulpverleners dat serieus te nemen, en ook als je ongelukkig bent.

    Je kunt ook nog eens contact opnemen met anonieme hulpdiensten als de Kindertelefoon; dat kost niet veel extra tijd en moeite.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Hulp heeft bij mij nooit geholpen. Alle instanties daarvoor nemen het niet serieus of doen gewoon domme dingen voor het geld. Geen zin daarin. Zoek het dus ook niet meer

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • @j17 Dan moet je het zelf weten. Weet wel dat als je gezin dadelijk in een hel zit omdat jij de duivel op blijft roepen dat jij er verantwoordelijk voor bent. En spiritueel gezien wordt dit je aangerekend. Niet alle mediums liegen. Er zitten er tussen die doen het voor het geld. Sta er niet raar van te kijken als jouw in de toekomst iets soortgelijks staat te wachten. En dan ben je veel te laat en kan je nooit mee terug. Nu denk je dat je onschendbaar bent, en dat dat ding je nooit zal pakken. Maar eens gebeurt het. En daar sta je dan. Maar blijf vooral bij waar jij jezelf goed bij voelt. Ik hoop toch dat je tot bezinning komt en er in ieder geval over na gaat denken. Maar dat is helemaal aan jou. Niemand kan jou hierin iets verplichten. Ik blijf wel zeggen, kijk uit! Succes!

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik wil er toch nog één keer op wijzen dat wat je hebt helemaal geen paranormale ervaringen hoeven te zijn, maar dat het hier ook om serieuze psychische klachten kan gaan. Dingen zien en ruiken die er niet zijn, kan zelfs wijzen op schizofrenie. Bovendien schrijf je dat je wel eens geprobeerd hebt jezelf iets aan te doen: begrijp ik goed dat je je dus niet gelukkig voelt? Het lijkt me een goed idee om hier toch eens mee naar een arts te gaan, TS; psychische problemen hebben is niets om je voor te schamen en je kunt er hulp voor krijgen. Kwaad kan het in ieder geval niet om hulp te krijgen.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Ts hier. Een medium helpt niet want dat zijn 9/10 mensen die maar random wat zeggen. Geen zin in leugens. Het maakt mij niks uit wie wat met me doet. Al wilt de duivel me overnemen. I don't really care. Ik heb alles meegemaakt wat er op slecht gebied kan gebeuren. Ik ben van bruggen afgesprongen en leef nog steeds. Ik ben van 2 hoog gesprongen en brak niks. Niks zal gebeuren zelfs als ik in de duivel geloof...

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • @TS17j Ik begrijp dat als je leven rot is en al genoeg ellende hebt meegemaakt dat je geen heil in het geloof meer ziet. Maar om dan gelijk naar het Satanisme te grijpen vindt ik ver gaan. Je had ook in niks kunnen geloven. Heiden, of Atheïst. Maar ik heb het idee dat je al te ver heen bent met dat ding. Als jij al duistere schimmen in je kamer ziet en handen op je schouder voelt, heeft dat ding al aardig de controle over je. Ik wil je adviezeren om een medium raad te plegen. Kijk in de toekomst een beetje uit met deze dingen. Levensgevaarlijk! Succes

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Ts hier... heb je ervaring dan? Want mijn leven is toch een en al ****** . Dus ik heb geen stress meer over ergere dingen.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Kijk je een beetje uit met die duivel. En waarschuw je omgeving ook effe dat jij hier mee bezig bent. Zo wordt ze een hoop ellende namelijk bespaard. Je moet zelf weten waar je in gelooft, maar dat ding kan zich zonder enige aanleiding ook tegen je keren. Het wilt nu je vertrouwen winnen, daarom ‘beschermt’ het je. Maar zonder schroom draait het om en zal je leven van jou en je familie in een hel veranderen. De duivel houdt van niemand, de duivel wilt alleen maar slecht brengen. Wees gewaarschuwd. Niemand zal op Satan kunnen bouwen. Alleen Satan zelf. Kortom, je wordt misleidt, en ik heb het niet over illuminati dingen. Ik heb het over jouw ‘geloof’ Kijk uit!!!!!!!!!!!! Je haalt een hoop ellende op je dak. Meer dan je denkt.

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Jongen 16, ik ben wel de laatste die zal zeggen dat iemand moet veranderen,alleen jij voelt je beschermd door iets dat jij de duivel noemt,waarom vraag ik me dan af, beschermen is toch niets duivels, en waarom hulp zoeken dan als het na een week al weer over is. Waar wil je vanaf, je zegt paranormale ervaringen te hebben, vind je dit niet prettig,mensen die dit hebben vinden het vaak een gave die hun toe gereikt is,alleen je moet er wel goed mee om kunnen gaan. Zelf zoek ik het niet op, maar soms overkomt je het gewoon,ik voor me zelf noem het een bericht uit de goddelijke wereld, al wil ik me niet paranormaal noemen omdat ik het eigenlijk niet wil zijn, soort bescherming voor mezelf. En die rust gun ik iedereen, ook jou, vind het niet raar, ergens begrijp ik je wel, wil je zeer zeker niet iets op dringen, maar zoek voor jezelf een basis waarmee je om kan gaan, daarbij zie ik zelf in bescherming niets duivels of slecht, als jij een beschermde hand voelt kan dit ook evengoed van een bescherm engel zijn en als jij dit als iets goeds ervaart dan is het toch oké.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Reactie jongen 17...

    Ik ga niet in een God geloven. Ik vind het zelf echt totale onzin. Ik geloof erin dat wij gewoon zijn ontworpen en een opdracht mee krijgen van iets. Het klinkt als een soort God, maar hoe ik erover denk is toch heel anders. Ik geloof in duivel, omdat ik denk dat "God" de slechte is in dat verhaal. Ik weet dat iemand over mij waakt en het is de duistere van de 2. Ik heb al zat paranormale dingen meegemaakt. In mijn tijd toen ik een baby was maar ook nu nog steeds erg veel. Bijvoorbeeld slaapverlamming bijvoorbeeld. Heb ik sowieso elke week. Ik ben altijd mezelf geweest ook. Gaat niet veranderen. Ik heb al hulp gekregen maar na een kleine week kwam alles meteen weer terug.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Waarom wel in de duivel geloven en niet in Jezus, beiden maken deel uit van de geestelijke wereld. Veel mensen hebben weleens een ervaring meegemaakt waarin de duivel geen rol speelde. Mariaverschijningen bijvoorbeeld. Demonen kunnen bezit van je krijgen en waarom zou je dit toe laten. Ben niet kerkelijk ,heb ook geen regulier geloof, maar geloof wel in de kracht en macht van een God, zelf heb ik weleens een paranormale ervaring gehad, al vind ik dit een akelig woord, zoek het ook niet op, het overkomt je. Heb zoiets laat het aan de geestelijke wereld over, hun waken over ons. En geloof dus in eeuwige volmaaktheid die ons beloofd is en er ooit zal komen. Wat de duivel betreft, laat je niet bang maken, daarbij hel en verdoemenis bestaan niet, de bijbel zegt immers Gods grootste kracht is genade.Denk niet dat een arts hier veel aan kan doen,zal je misschien door verwijzen naar een hulpverlener, maar weinig mensen weten niet hoe ze hier mee om moeten gaan, maar wat is raar of vreemd, in feite niets,wees ook niet bang,en bid eens of geloof je helemaal niet,toch kan het je rust geven, soort inspiratie, gewoon doen. Niks is vreemd,weet alleen dat je tot een bepaalde grens kunt kijken en overzien, en soms ineens beslist het lot dat je even over de grenzen heen mag kijken ,zie dit als een gift, maar blijf vooral jezelf.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • @jongen 16 Dat je het helder ziet, wil niet zeggen dat het geen hallucinaties zijn. Ik kan je echt aanraden om het toch een keer met een arts te bespreken, al is het maar om zeker te zijn. Als er toch iets mis is, krijg je er later misschien spijt van dat je niet eerder hulp hebt gezocht. Het is namelijk heel goed mogelijk dat wat je nu ervaart, niets bovennatuurlijks is, maar zich in je hoofd afspeelt: dingen zien of voelen die er niet zijn, kan een teken zijn van een aantal serieuze psychische aandoeningen. In ieder geval schaadt het je niet om hiermee eens naar de huisarts te gaan, ook als blijkt dat er niets aan de hand is.

    Ik zeg dit niet om jullie te veroordelen of om jullie als 'gek' te bestempelen; het is meer dat ik het echt naar voor jullie zou vinden als er met jullie iets ernstigs aan de hand is wat onbehandeld blijft.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Reactie meisje 19.
    Het zijn alleen geen hallucinaties... Ik kan alles heel erg duidelijk zien. Alles en iedereen die in de dood kan ik zien lopen. Ik heb al een eker mijn oma gezien. Ik heb heel veel mensen gezien die ik ook niet eens ken. Ik weet niet echt wat t is. Maar mijn ouders hebben het soort van ook. En er zijn meerdere die ik ken met dit.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Hé allemaal, als ik jullie berichten lees, valt het me op dat jullie beiden zeggen wel eens dingen te zien (of in het geval van jongen 16, ook te ruiken). Ik wil er even op wijzen dat dit ook hallucinaties kunnen zijn, dus het lijkt me verstandig om hier een keer met je huisarts over te praten, zeker als dit vaker voorkomt.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Ja ik denk dus ook dat hij over me waakt. Maar ik weet niet of het er iets mee te maken heeft.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Eigenlijk wanneer ik de reactie schreef had ik er niet aan gedacht, maar soms zie ik ook een zwarte schaduw... Meestal gebeurt dit als ik alleen ben... Misschien heeft dit er ook iets mee te maken met het geloof in de duivel? Misschien waakt hij ook over mij? Ik weet het niet, maar wanneer ik het vertel aan mijn ouders of zus vinden ze me altijd raar. Door jou reactie weet ik dus dat ik niet alleen ben die zo’n dingen overkomt. Groetjes V.

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik geloof best extreem ja. Ik merk dat hij er is aan van alles. Ik ruik bevoorbeeld vaak brand in mijn huis. Zoals nu ook weer. Alsof er iemand een krultang gebruikt of een föhn. Maar niemand heeft dat hier. Ik weet dat als ik brand ruik. Dat ik dan veiliger ben dan als ik dat niet ruik.

    16 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten