Skip to content
9 reacties
3968 weergaves

Jehovah's Getuigen als vrienden

Hoi sinds een aantal maanden heb ik 2 nieuwe vrienden die al van jongs af aan JG zijn. Ik heb hier zelf totaal niks mee alleen komen er regelmatig situaties voor waarin ik iets zeg of doe wat dan weer niet door de beugel kan volgens hun waardoor er regelmatig hele ongemakkelijke situaties ontstaan alleen heb ik zelf werkelijk geen idee wat nou eigenlijk de richtlijnen zijn van JH. is er iemand die hier meer van weet?

17 jaar
5 jaren geleden

9 Reacties

  • Een vorige vriend van mij kwam uit een j.h.gezin,seks mochten we niet hebben met elkaar.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben al 4 jaar vriendinnen met een jehovah getuigen maar wat word het door iedereen maar opgeblazen zeg . Ze is gedoopt maar heeft mij nooit gedwongen en ja ze verteld er wel eend over en ja ik heb wel eens vragen maar verder normale lieve meid. Soms gaan we naar de bios of shoppen of dagje strand gewoon zoals met elk ander alleen ze geloofd ik god en ik niet maar respecteren elkaar . Maar op internet zweven teveel zwaar opgezette verhalen wat gewoon niet klopt en degene die omdat ze fouten hebben gemaakt er mee gekapt zijn of eruit gekickt gaan alles lopen opblazen op internet jehovahs dit jehovahs dat klare onzin . Ze gaan naar hun kerk op zondag doen hun ding net als alle moslims gerofmeerde khatoliek protestantse of pinkergemeente op zondag en verder niks Dus laat die fabels varen en vertel mensen de waarheid hier ipv zwartmaken

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb jehovahs als buren en lievere mensen zijn er niet. Ik ga met 1 van die dochters om die kom bij ons thuis of ik bij hun en ja ze gaan na de zaal zo noemen de de kerk en gaan langs de deur maar er word veel over hun overdreven. In elke kerk kom sexueel misbruik voor en ook bij mensen in de wijk die niet gelovig zijn en waarvan je het meestal niet verwacht . Het mooiste is op internet kun je alles zien en lezen over mensen die jehovahs zijn geweest maar denk je werkelijk dat die allemaal de waarheid spreken . Wat ik heb begrepen je wordt gedoopt er word met volle verstand aan je gevraagd of je je aan die wetten wil houden en je zegt volmondig ja want het is geen kinderdoop dus je kan nadenken . Vervolgens maak je fouten dan moet je met ouderlingen praten over je fouten en dan kan je vergeven worden. Maak je weer die fout wordt je eruit gekikt en dan ga je op internet bullshit verkondigen over hun terwijl jezelf fout zat . Want dat is wat er gebeurd de jehovahs in een kwaad daglicht stellen . En ik praat veel met dat buurmeisje maar ze bekeert me niet . Die mensen houden zich gewoon aan bijbelse wetten dat moeten ze toch zelf weten . Als iedereen elkaar respecteer is het alleen maar beter Nogmaals ik ben geen jehovah

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Sorry hoor maar JG's zijn drammerige kwallen die jou op een zondagochtend wanneer je zalig nageniet van je-weet-wel ff jouw ochtend zullen bederven. Das mijn mening en helaas ook ervaring.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Jehovahs getuigen zijn geen sekte. Als je meer over hun wil weten moet je eens op hun site jw.org kijken daar staat ook op wat ze tegen kindermisbrhik hebben gedaan enzo.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • de Jehovah Getuigen zijn Christenen, die een eigen Bijbel hebben Ze geloven niet dat Jezus God is , maar zeggen van Jezus dat Hij een god is !ze leven nogal appart en hebben met de buitenwereld niet veel contakt Alles wordt binnenshuis geregeld en er is een soort rechter die sancties bepaald voor misdrijven Alles wat er gebeurd van verkeerde zaken, blijft dan onder hen...
    Momenteel is er onder hen heel wat kindermisbruik en incest aan het licht gekomen en dit werd kenbaar gemaakt door mensen die zich van de JG hebben afgescheiden en ook door hen zijn afgeschreven
    Je kunt alles vinden op Internet, waar ook heel wat mensen getuigen van seksueel misbruik onder hen .
    De JG zijn geen erkende Kerk en zijn niet aangesloten bij de "wereldraad van Kerken" De JG worden aanzien als een sekte !

    23 jaar
    5 jaren geleden
  • Ken ook enkele jongens en meisjes die JG zijn, heel vriendelijk, echt niet afstandelijk, houden ook wel van moderne muziek, niets mis mee. Alleen ze houden zich strikt aan de bijbel, en geloven dat er eens een volmaakte aarde zal zijn,zoals Jehovah wat Gods naam is beloofd heeft in zijn woord, hier praten ze wel eens over, maar dringen niets op, zijn altijd wel geinteresseerd in een ander , zelf geen JG maar niets mis mee om ze als vriend te hebben.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Jehovah's getuigen mogen van hun geloof allen vrienden met niet JG's zijn om ze te bekeren, dus dat kan nog interessant worden.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ja het is gewoon een christelijke stroming. Dus net als ‘gewone’ christenen verschilt het heel erg per gezin of persoon. Dus je zou ook aan hen kunnen vragen wat ze precies geloven. Van wat ik er van weet geloven ze dat wij nu in de eindtijd zijn, op mijn basisschool zaten er ook een paar jehova’s.

    17 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten