Skip to content
33 reacties
1993 weergaves

nee dat is tof zeg, krijg voor mijn kont omdat het in de bijbel staat

hoi,Streng reformatorische ouders, geloven èn gebruiken/hanteren Spreuken uit de bijbel..Vind het gewon een mooi excuss om mij en m'n broertje, voor onze kont te geven.Ik haat het!Daaarna bidden!!!!wat een rot avond gister.Ik haat geloof god dan. Waarom helpt God mij niet!!

14 jaar
5 jaren geleden

33 Reacties

  • ja we weten het nu wel.lijkt wel op een of andere fetisj,sluiten die hap graag

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ken film If wel, machtsmisbruik, maar deze film was extreem. Engeland werd alom geprezen om hun goede opleiding en het bijbrengen van respect en discipline, Waarbij spanking geaccepteerd werd, bedenk wel toen was het een andere tijd, jongen 14. Waarom zo afwijzend op jongen 17?

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 14 je verwijt me dat ik naar you tube te veel kijk, waar haalje dit vandaan. Wie zegt dat jij het als je 17 bent het niet meer krijgt. Dan lees ik weer over schamen,dan weer heb het verdiend. Minstens 3 topics waar je op reageert. Dan wie zo opgevoed wordt ja die kijkt of informeert toch of anderen het ook krijgen of zo beleven. Film IF ken ik niet. Bij mij telt geen geloof, krijg het ook niet van ouders, maar van iemand die me begeleid, me raad geeft, me stimuleerd, dan schamen of accepteren is iets anders, begrijp je soms niet.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • *je niet schamen voor een pak slaag. op de leeftijd van 17, is vreemd, en op zijn minst dubieus.Heeft een tikie idoterie bij,Storend is je toon, iets volkomen normaals. 17 jarige jongen krijgt voor z'n kont.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • *ja tuchtiging is heftig, of bedoelde je dan niet en thuis en van de Jeugd OuderlingIk kan me soms zo rebels voelen, voor mij, lid van strenge reformarische geloofs gemeenschap.Ja heftig, gèèn discussie.De spanking die ik kreeg was adschuwelijk,wel nog lang nagepraat, toern de tranen op waren.tuchtiging is boetedoening.Maar jongen 17,begin 20 en voor straf een spanking?En we leven niet in Amerika, of wel soms?Vind jou vergelijking raar,te veel You Tube gezien?Zie de link niet met boetedoening en tuchtiging.zoals ik het krijg. Films als If, met dat achterlijke diegene een hand geven, en bedasnken!ACHTERLIJK,gèèn type voor de spanking club.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 14 topic opgrezocht en gelezen,heftig. ben 17 maar schaam me niet, op Amerikaanse highschools krijgen pupillen in sommige staten nog spank als ze begin 20 zijn vooral op prive scholen met een tradtionele geloofsinstelling, weet ik van uitwisseling van oudere vrienden. Krijg het van een opvoeder .

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • *kan me voorstelen, dat een pak voor je kont op je 17e niet makkelijk is te accepteren, Ik ben ben nu, en reformatorisch of niet, voel me rebels, nà een tuchtiging(boetdoening en samen bidden. nee, dat is lekker biden zeg, met 'n kont in brand.ja ik ben Rebels.zie geloof en slaag

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ouders zonder een geloofsovertuiging kunnen ook wel met harde hand opvoeden jongen 14, merk dat je weerstand biedt en ergens zeg je heb het verdiend, hetzelfde ervaar ik ook zo.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 14, heb je nog contact opgenomen met Veilig Thuis? Ik herhaal het nog eens: je hoeft echt niet te accepteren dat mensen je slaan. Het is logisch dat je je daar 'rebels' door gaat voelen: mensen houden niet van pijn, zo simpel is het. De andere optie, gehoorzaamheid omdat je bang bent voor straf, is geen gezonde manier om te leven.

    Er zijn echt wel andere manieren om kinderen op te voeden; de Nederlandse wet is er alleen om kinderen te beschermen, niet om ouders dwars te zitten. Ik lees in je verhaal dat je dit zelf eigenlijk ook al hebt meegemaakt: je schrijft dat je snapte dat je straf verdiend had toen werd uitgelegd wat er verkeerd was aan je gedrag. Als je dat na een uitleg al snapt, waar is dat slaan dan nog voor nodig? En als je ouders je dan toch een straf willen geven, dan kan dat ook gewoon iets zijn als huisarrest.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik snap dat je je rot voelt, het is ook niet niks om door een ouderling getuchtigd te worden. Dat gebeurt niet zomaar dus je zult het er wel naar gemaakt hebben. Gelukkig zie je zelf in dat je het verdiend had, zo kun je jezelf steeds verbeteren en zorgen dat je geen straf meer krijgt. Toen ik 14 was toen ik was ik net zo, overal tegenaan schoppen en het beter denken te weten. Gelukkig hebben de tuchtigingen mij op het rechte pad weten te houden. Schaamte hoort er nu eenmaal bij en jouw ouders kennen je al vanaf je geboortekostuum.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Flink nadenken,ik rebelse houding omdat ik kwaad ben õõk van de Jeugd Ouderling een pitige tuchtiging.Ik kan het niet uitstaan, een flink pak voor m'n slip, als een kleuter,maar ik weet òòk dat ik straf altijd vedien, zeke na uuitleg gedrag.het pak vor m'n slip van de Jeugd Ouderling was pijnlijk, en zèèr duidelijk!!

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 14 die rebelse houding ontstaat omdat je denk ik kwaad bent ook omdat die jeugd ouderling je ook nog een tuchtiging gaf zoals ze het noemen. En van kwaadheid word jij rebels, wat normaal is voor een jongen van 14.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • ik ben rebels, ik weet het, en veret mij tegen de tuchtigingen, die ik èn m'n broertje (11), nòg krijgen, van onze vader meestal.Ik ben rebels,Ik krijg het over de knie, bidden met pap (of mam af en toe), nà het pak slaag.Ik haat het, en voel me door de Heere erg verlaten.Most gisteren bij jeugd ouderling, òòk over de knie en kreeg voor m'n rebelse houding, een ongenadige tuchtigibg. Broek omlaag, mocht m'n slip aanhouden.Bood wat verzet, doch dat gaf ik snel op!Wie kan mij helpen met m'n rebelse gevoelernd als 'n tuchtiging mij is toegediend   Ben van reformatorische geloofs gemeenschap

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Meisje 16 verbaas me toch dat een moeder slaat, en een oma.
    Het is in onze gemeenschap toch echt een mannen zaak en alleen voor jongens. Moeders bemoeien zich met de meisjes maar wordt niet geslagen, vaders met de jongens en die hanteren wel de harde hand,indien geen vader dan een soort voogd die het over neemt.Zoals bij mij, vind dit niet erg, ook liever dan huis arrest.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • Meisjes krijgen net zo veel slaag als jongens.Als ik niet naar de kerk wil of een grote mond tegen me moeder opzet krijg ik ook op m,n blote kont.En als ik bij mijn oma ben en ik dan wel eens klieren dan krijg ik van haar ook op m,n broek mijn oma slaat gelukkig niet op m,n blootje maar wel met haar pantoffel en dat voel je wel meer als het pak slaag van me moeder.Ook m,n jongere broer krijgt af en toe nog wel eens een pak slaag.Mijn oma is veel bij ons in huis en heeft toestemming van mijn moeder om ons te straffen als het nodig is.Wij zijn er in middels al aan gewend.Het is beter dan wat mijn vriendin krijgt en dat is een paar dagen huis arrest.Dat lijkt me veel erger dan een pak slaag.

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Jongen 14 je hebt het over rebels, welke jongen is dit niet soms. ook ik. Schaam me niet , verzet heeft ook geen zin,heb wel eens verzet geboden, maar dan mis je weer je vrienden en vriendinnen. Meisjes krijgen het niet maar een tuchtiging wordt alleen toe gepast op de jongens. Heb het gevoel dat we in een andere tijd leven soms . ps las dat een jongen van 14 ok een gesprek met een ouderling wou aan gaan, we hebben een soort van jeugdouderling,commissie en die bespreekt wel eens bepaalde zaken met ons vooral toen ik me tegen heg geloof en niet meer naar de kerk ging of wou, toch weer omgepraat maar wel een pak op mijn billen kreeg als boete doening.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • @jongen17 Dus we hebben hier een God die iedereen liefheeft behalve als je een vrouw bent, hem niet alle glorie geeft, vind dat je kinderen mag stenigen als ze ongehoorzaam zijn, en voor duizenden jaren mensen naar de hel heeft gestuurd omdat ze niet in een god geloofde waar ze nog nooit van gehoord hadden. Mooie alles liefhebbende God hebben we daar! Oh ja en kinderen slaan is illegaal, dus dat moet ook linea recta stoppen.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik weet dat ik me nu rebels voel nà een tuchtiging!Kreeg een tuchtiging van m'n vader(soms òòk van moeder),ik kreeg een ongenadig pak voor m'n kont.Mijn jongee broertje, ondergaat het spontaan.Ik onderga het wèl maar moet over een drempel. van rebels zijn heen.Het is wel zo,dat ik helaas bat heb aan 'n tuchtiging.Hoe erg òòk om 1`4 te zijn, en leg me neer bij het nog krijgen van een flink pak voor m'gat

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Heb ook wel verzet geboden, maar weinig steun en begrip van mijn ouders, oudere broer en vrienden die het ook krijgen en er mee eens zijn, en ook de ouderling is het er mee eens, ze weten wel dat het bij de wet verboden is maar hun geloven in spreuken, en misschien hebben ze wel gelijk,hoor dus ook bij die jeugd dat zo opgevoed wordt.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • dag,
    Ja ik denk sterk na over Veilig Thus.om raad te vragen, het is voor mij zo vernederend nog over de knie te gaan voor een flink pak slaag,zo vernederend,
    Ik ben er gewoon te oud voor, en het doet zeer!
    groetjes

    14 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten