Skip to content
19 reacties
2012 weergaves

Hulp van de duivel

Waarom geloven mensen in "god"?? En waarom is de duivel so slecht?? Ik geloof zelf in de duivel en vind die veel beter zeg maar. "god" vermoorde miljoenen mensen en de Duivel nog onder 5. Dus waarom is de duivel zo slecht? Enige wat hij doet is je overnemen en martelen. "god" vermoord complete volkeren.

17 jaar
5 jaren geleden

19 Reacties

  • Van God, duivel, hemel en hel begrijpen wij niets. Daar is God te groot voor. Alles is menselijke interpretatie en dat God voor een volk zou kiezen wil er bij mij niet in. Vast en zeker een slimme Jood = pleonasme, die ooit iets bedacht heeft. Wat ik dan wel geloof? Dat God het fijn vindt, dat je je naaste helpt en menselijk bent, hulpvaardig. Goed voor de ander. Dus niet die dingen die bankdirecteuren en rijke stinkerds willen. Dat zijn kandidaten voor de hel. Al beslis ik dat gelukkig niet.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Het blijkt maar weer. Het geloof en zelfs het in niets willen geloven zorgt er voor dat je niet meer na hoeft te denken. Tenslotte ben jij degene die gelijk heeft. Een ander heeft dus ongelijk. Al eeuwen de reden om oorlogen te voeren en nog steeds heeft niemand er van geleerd. In het groot niet en ook hier in het klein niet. De ene verklaart het tot onzin, de ander gaat zelfs bewijzen dat God bestaat en allebei weten ze het zeker. Maar dat is geen geloof. Het heet niet voor niets geloven. Iets wat je doet zonder dat je het kunt bewijzen. Misschien iets om eens over na te denken in plaats van overtuigd zijn van je eigen gelijk.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Als er geen schepper was op de aarde zou heel de aarde gewoon bam kapot gaan en zouden wij gewoon niet bestaan zo simpel mensen die over evolutie hebben zijn fout want wie heeft dan de evolutie laten bestaan? Moet toch ook iemand zijn die daarmee is begonnen? (Zogezecht) , zelfde gelt dit met de iphones of laptops & .... zeg maar , Ik kan jou bewijzen geven dat God in werkelijkheid bestaat. Als je een iphone hebt toch? Deze iphone is onmogelijk om zichzelf te bevormen om tot een iphone te komen toch? Dus er moet iemand zijn die de iphone heeft gemaakt zelfde gelt dit ook met ons als er iemand is die de iphone schets tekent en inelkaar heeft gestoken dan is er ook een Allah die ons heeft geschets en ons inelkaar heeft gestoken dit voorbeeldje is heel simpel en helder om te begrijpen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Donder op met God. Is pure onzin ... Al die verschillende goden en geloven in de wereld veroorzaken alleen naar ruzie en oorlog onder de wereld bevolking.. zonder geloof en welke God dan ook was er ook minder dood en verderf door o.a. het geloof. En andere oorzaken.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat altijd zo bijzonder is met zulke discussies is dat iedereen zo overtuigd is van zijn of haar eigen gelijk. Het is ook de grote valkuil van de religie. Niet meer om je heen kijken en dus blind volgen. Als ik de meeste religies terug breng naar de basis blijven er een verzameling leefregels over die doorgaans prima passen bij volk, plaats en tijd waarin ze ontstaan zijn. Een aantal van die regels en blijkt ook nu nog uitstekend te functioneren voor iedereen. Maar er is zoveel bij bedacht in de loop der eeuwen wat dan ook maar voor waar wordt aangenomen terwijl het toch echt door mensen is bedacht en regelmatig voor eigen voordeel. Oorlogen worden maar om 2 dingen gevoerd, geld en geloof. Dat geeft mensen het recht andere mensen te doden, bestelen, martelen enzovoort. Ik geloof niet dat een god die goed is daar achter staat. Net zo min trouwens als God eisen zal stellen aan wat je moet doen, denken en geloven. Die eisen zijn allemaal mensenwerk. En waar halen we de wijsheid vandaan dat God vergelijkbaar is met een mens? Het kan net zo goed een totaal andere entiteit zijn, en niet per definitie tastbaar. Daarom denk ik: leef goed volgens je waarden en laat een ander in zijn eigen waarde. Daarmee kom je misschien wel verder dan met een god die je door mensen allerlei regels opleggen.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • De duivel is het kwade, God is het goede. Ze zijn elkaars tegenpolen. Het één kan niet bestaan zonder het ander. Of je gelooft in allebei, of je geloof in geen van beiden. Maar je kan niet in één van beiden geloven.

    Wie in de duivel gelooft, erkent dat God bestaat. Wie niet in God gelooft, gelooft ook niet in de duivel.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Aangenomen dat er hogere machten bestaan goed en kwaad. Het kwade is altijd de makkelijke weg. Iets opbouwen kost meer moeite dan iets slopen. Hard werken en sparen om iets moois te kopen of het gewoon jatten. Verdiep je maar eens goed in martel methodes en weet dan dat je dat eeuwig ondergaat. Verder zijn het mensen die elkaar vermoorden iedereen heeft altijd een vrije keus welk pad te gaan.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Eh kijk ik denk als jij gelooft in sheytan(duivel) dn geloof jij maar besef dat je niet naar het paradijs zal gaan ik zeg niet geloof in god nee ieder zijn keuze maar je denkt god dood mense dit dat en de duivel ook door sheytan gaan mensen bv zelfmoord plegen en soms helpt god door dood te make stel je hebt kanker en je leeft nog 1maand maar god helpt jou omdat je in die 1 maand ontzettend veel pijn gaat hebben enz

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Oke maar als god aanwezig zou zijn in deze wereld waarom zouden er dan nog oorlogen zijn? En als god niet aanwezig is in deze wereld dan zou hij ons dus verlaten hebben.

    De smoes die het christendom vaak gebruikt is dat er oorlogen zijn omdat god ons een eigen wil heeft gegeven. Maar dat klopt niet volgens de bijbel. Volgens de bijbel kreeg de mens een eigen wil/besef vanaf het moment dat Eva verleidt werd door de slang(duivel) om een vrucht te eten van de enige boom waarvan ze niet mochten eten van god. Toen besefte Eva dat ze een fout gemaakt had en dat ze naakt was. Dus kortom wat dat verhaal wil zeggen is dat Eva voordat ze die vrucht at zichzelf niet bewust was van goed en kwaad en dus niet een eigen mening kon vormen over dat soort dingen.

    En dat god dus niet wilde dat die vruchten gegeten werden die er toe leidde dat ze een eigen mening kreeg wil dus zeggen dat god oorspronkelijke gedachte over de schepping was om alle mensen onder zijn wil te laten leven als een soort slaven.

    Ik weet niet hoe andere mensen dit vinden klinken maar ik vind het niet bepaald liefdevol klinken.

    Want als god zoveel liefde zou zijn waarom zou hij dan Adam en Eva uit de tuin verbannen alleen omdat ze een vrucht hadden gegeten die er voor zorgde dat ze het verschil tussen goed en kwaad wisten en dus een eigen mening kregen. Als god zo liefdevol zou zijn had hij juist gezegd eet van die boom zodat jullie zelf kunnen bepalen hoe jullie willen leven. En zodat jullie zelf in kunnen zien hoeveel mijn advies waard is. Maar in plaats van dat verbood hij het eten van die vrucht waardoor hij ze eigenlijk praktisch gevangen hield tot Eva die vrucht at.

    En hoe alles is ontstaan is simpel.
    Er was een oerknal waarbij alle materie ontstond. Maar niet alleen materie ook een bewust zijn die tegenwoordig bekend staat als 'moeder natuur' deze heeft alles zo geregeld en gecreëerd zoals het nu is en deze zit in ons allemaal en in alles.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • M 21, ik ben het niet eens met je ik geloof wel in God maar God is niet "iets" waaraan je de schuld van je eigen gedrag kunt geven. Door God zie je juist de slechte dingen in die je (soms ongemerkt) doet. Ook wijst God je de weg naar het goede. Ook zijn er genoeg voorbeelden waarom God wel bestaat. Waarom zouden we allemaal hier zijn als er geen God was? Kijk om je heen naar de natuur dat kan echt niet allemaal zomaar uit de lucht zijn komen vallen hoor. Jij hebt het over je innerlijke stem maar waar zou die innerlijke stem vandaan kunnen komen dan? Het antwoord op die vraag is: God!

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • J17, Ik voel het. Ik geloof dat de beslissingen die ik maak, God maakt en ik niet zelf. Ik heb een paar keer gehad dat ik bad voor mensen met kleine moeilijkheden en na een korte tijd komen ze naar me toe en zeggen ze dat het voorbij is. Dat is God!

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • @j22 niet slecht bedoeld ofzo maar hoe weeg je dat “god” bestaat?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Volgens mij zijn jullie volgelingen van de hellraiser films hahahahha geloof in god of geloof niet

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Dag gelovers,     Ik vind het verontrustend dat de meerderheid van de mens zich moet bekeren aan een hogere kracht. Weten dat god bestaat maakt het nog niet waar, daar zijn harde feiten voor nodig. Verhalen en een oud boek dient hiervoor helaas niet als bron.   Het is jammer dat de mens een god laat bepalen wat het beste is voor hen. Een god of een duivel zet de mens niet toe tot bepaald gedrag, dat doen jouw eigen ervaringen en persoonlijkheid.   Men gelooft graag in iets onverklaarbaars omdat de echte redenen van je gedrag onvermijdbaar zijn; namelijk jezelf. De makkelijkste weg is natuurlijk je eigen tekortkomingen en zelfs kwaliteiten aan iets onverklaarbaars te linken. Je bent dan misschien geen aartsbedrieger maar wel een bedrieger van jezelf.   Handelingen die jij uitvoert en gedachten die in je hoofd dwalen, creëer je helemaal zelf. Dit gaat door middel van activiteit in je brein, wat overigens wel te bewijzen valt. Het is verschrikkelijk dat veel mensen zichzelf te kort te doen   Mensen zijn bang om fouten te maken en om nergens bij te horen, hier biedt het geloof de makkelijkste oplossing. We zijn geprogrammeerd om grip te krijgen op de ongrijpbare wereld om ons heen en snakken naar een gevoel van controle. En dus neigen we ernaar om in iets te geloven dat ons die dingen geeft.   God geeft antwoord op alles wat men niet weet of begrijpt en het hebben van een godsdienst geeft het gevoel van optimisme. Het geloof verzekerd je, mocht het leven moeilijk zijn, het later, in het hiernamaals, allemaal beter wordt. Het voordeel van religie die steeds naar voren blijft komen wordt zingeving genoemd. Alsof je zonder de hulp van God niet in staat zou zijn je leven zin te geven.     Geloof en luister naar je innerlijke stem, onderschat je eigen kunnen niet en doe zoveel mogelijk goeds, en je zult een gelukkig mens zijn.        

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik vind dat iedereen mag geloven wat hij wil, en dan maakt het niet uit of je gelooft in God, de Duivel, Allah, het vliegende Spaghettimonster, of wat dan ook. Of je gelooft gewoon helemaal niet, ook prima. Het enige wat ik kwalijk vind aan "het geloof" is dat er altijd mensen zijn die vinden dat een ander hetzelfde moet gaan geloven als zij, omdat dat geloof "de enige waarheid "zou zijn. . Daar onstaan conflicten door, en zelfs hele oorlogen..

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik heb een aantal jaren geleefd met de duivel. Ik had anorexia, depressies, zelfmoordpogingen. Tot ik God leerde kennen: ik was in 1 keer klaar met de depressies, ik kon weer eten zonder problemen en nu sta ik blij en gelukkig in het leven.

    18 jaar
    5 jaren geleden
  • Geloof in god ! Echt waar als je niet wil eindigen in de hel dan moet je gaan geloven de duivel is het duister met zijn machten in de hel . Hij misleid mensen en zorgt dat ze niet meer op het rechte pad blijven en als je zo doorgaat eindig je ook bij hem in je in hel. Ben zelf de kleinzoon van een dominee ben zelf van plan ook dominee te worden ga naar de kerk jongens lees de bijbel en god zal jullie zijn genade tonen. Groet s.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • 'Je overnemen en martelen', dat vind ik toch behoorlijk heftig. Geloof je dus dat er een hel is waar de duivel mensen martelt?

    Als je zegt dat God volkeren vermoord heeft, betekent dat dan dat je de verhalen gelooft die in de Bijbel staan?

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • ik geloof in God, omdat ik weet dat Hij bestaat Hij is al-wetend en in Zijn wijsheid moet Hij soms volkeren vernietigen , om anderen, die het goed menen, te redden God IS liefde en in Zijn liefde voor de mens weet Hij wat het beste voor ieder van ons is
    De duivel vermoord mischien niet rechtsreeks mensen, maar zet mensen aan tot moorden en terreur zaaien en dat is veel erger : want hierdoor geeft hij de indruk dat hij onschuldig is maar ligt aan de basis van al het verkeerde op deze wereld en dat is dan hypocriet : hij is een aarstbedrieger en aartsleugenaar !
    Jongen 17 ik weet niet wat je bedoelt met - ik citeer - "het enige wat hij doet is je overnemen en martelen" als je inderdaad ,naar de duivel luistert en hem geloofd dan kan hij met je doen wat hij wil en dan kunnen vreselijke dingen gebeuren !!!

    Geloof en luister alleen naar de stem van God (door je geweten) en doe , zoveel mogelijk, alleen het goede, en je zult een gelukkig mens zijn !

    22 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten