Skip to content
10 reacties
1575 weergaves

Andere kerk

Ik ben een jongen van 18, ben openlijk homoseksueel en ben christen. Ben gereformeerd vrijgemaakt opgevoed, mijn vriend, die 19 is, komt uit de zelfde kerk. In die kerk mag je homo zijn maar niet openlijk. Wij mogen geen openbare belijdenis doen en trouwen in de kerk kan al helemaal niet. Onze ouders laten ons vrij in onze keuzes maar het blijft een punt van discussie. Mijn vriend en ik kijken al een tijdje uit naar een andere kerk waar we wel ons zelf mogen zijn en kunnen geloven. Iemand tips waar we ons wel thuis zouden voelen?

18 jaar
5 jaren geleden

10 Reacties

  • God heeft de mens geschapen naar zijn evenbeeld word gezegd, ik denk dat god een mens is van een menselijk ras elders uit het universum.
    Een hoog geevolueerde beschaving waarvan wij een genetische blauwdruk zijn en hier op Aarde zijn gebracht als zijnde een experiment om te kijken of we net zo intelligent kunnen worden als de schepper. de moderne mens is er in principe nog niet zo lang dus je kan je afvragen waar we vandaan komen. Waarschijnlijk hebben er ook ooit mensachtige wezens op mars geleefd. er zijn daar fotos gemaakt in de late 70er jaren door de Viking 1 waarbij structuren zijn vastgelegd die verdacht veel op aardse bouwwerken lijken zoals piramides (Egypte) een gezichtsmonument face on Mars (op Aarde Deir Alla) en een zogenaamde sleutelgraf zoals ze die in Japan kennen. (kofun) Google maar eens Kofungrave Mars en zie de gelijkenis.
    Dit geeft iets om over na te denken en als wij de genetische blauwdruk zijn van een ander ras dan hebben ze daar ook misschien homos hetros en lesbiennes.
    Where not allone!

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Bullshit met die kerk, allemaal fabeltjes wat niemand op waarheid kan verifiëren. Leef ken laat leven, jij homo, leef ernaar, als er al een God is zak deze er niet over oordelen. Aan de christenen, als er een God is zal deze jullie veroordelen! Veel liefs!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste J15, jij bent behoorlijk gehersenspoeld door je geestelijke leidsmannen. Alleen in het oude testament wordt wat over homoseksueel gedrag gezegd. Paulus heeft ook dingen gezegd die je als zodanig zou kunnen interpreteren, maar niet iedere bijbelgeleerde is het er over eens dat hij het over de homoseksuele liefde had.
    Jezus heeft nooit iets gezegd over homoseks. Zijn boodschap was: Heb elkaar lief. Hij heeft daar geen enkel voorbehoud aan vastgekoppeld. Jammer genoeg heb jij die boodschap niet begrepen.
    Vraag je4zelf eens af waarom God mensen geboren laat worden met verlangens en dan verbiedt ze te volgen. Is dat een God om respect voor te hebben?

    Jij noemt jezelf ongetwijfeld christelijk, maar de boodschap van Christus is in jouw kerk niet helemaal goed overgekomen. Als jij het hebt over die kerels die via apps zoals Grindr alleen maar op zoek zijn naar seks en verder niets, dan kan ik wel wat begrip hebben voor je afkeer, maar liefde is liefde en twee jongens die samen liefde en vriendschap hebben gevonden zijn voor mij niet anders dan een jongen en een meisje in die situatie.

    Wie, zoals jij, een oordeel uitspreekt over medemensen die plaatst zichzelf op de troon van God. Dat is hoogmoed. Jij hebt niet het recht om namens God te oordelen en te veroordelen. Wat jij geloofd moet jij weten, volg je geweten, maar laat anderen met rust.
    Ik geloof niet dat er een God of een Hemel bestaat, maar als dat wel zo is dan zou jij straks als het je tijd is wel eens voor een hele nare verrassing kunnen komen te staan! Oordeel niet opdat gij niet geoordeeld wordt, dat staat ook in de Bijbel.
    Informeer jezelf eens hoe er door bijbelkenners over die bijbelteksten wordt gedacht.

    Als de basis van je handelen liefde is dan kan je het nooit fout doen!

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Het is goed om daar eerlijk over te zijn,zelf ben ik ook homoseksueel en een acoliet/misdienaar en ben daar ook eerlijk en open mee als rooms katholiek zijnde voel ik mij volledig geacepteert

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Niet kwetsend bedoelt naar je maar ik kan al die kerken wel begrijpen want je kuntniet PRAKTISERENDE homo zijn en christen inzoverre dat je een kind bent van God dat je een zondaar voor God bent geworden maar dat God je Jezus heeft getoond dat je achter Het Bloed kunt schuilen. God verbied homoseksualiteit ook in de Bijbel. Maar echt waar als je de liefde van Christus ervaren mag dan wil je doen wat God zegt niet een deel maar alles. Het is misschien hard gezegd maar dat is het niet. Kies voor een celibatair leven. Want wat is dit korte leventje op de aarde vol noden ellende en pijn tegenover die eeuwigheid bij Christus. Waar geen pijn en geen moeite is waar alles volmaakt is. En ik weet zelfs de grootste zondaar kan tot Jezus gaan en bekeerd worden. Alleen als je bekeert bent hoort er wel een godvruchtig leven bij een leven naar Gods woord. Daarom volg Jezus Christus en dan weet ik zeker als je wederom geboren bent dat je voor eeuwig bij God mag zijn na dit leven.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Kijk hier eens: https://www.wijdekerk.nl/wijde-kerken-op-de-kaart Daar staan meer dan 400 kerken op in Nederland waar homoseksualiteit geen probleem is. Als je op een kerk op de kaart klikt krijg je een pop up met informatie.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja in de nieuwe kerk in Middelburg! Daar hebben ze een lhbtq teken op een bordt als teken dat je er mag zijn.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Bij veel kerken is het anders zijn geen probleem, maar om nu een goed advies te geven.... Wat ik weet is dat je bij onze kerk, PKN, voormalig gereformeerd volledig geaccepteerd wordt hoe je ook bent. Maar bij een andere kerk, zelfde KPN koepel, word je voor hetzelfde anders zijn nog veroordeeld. Ik denk dus eerst in gesprek gaan met een kerk alvorens je ergens aan te sluiten. Verschillen zijn groot, ook binnen 1 kerkgenootschap.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben het eens met de jongen van 17 jaar. Sterker nog, je hoeft je geeneens aan te sluiten bij een kerk om te geloven, en om een "goed mens" te zijn. Die kerk van je vriend lijkt misschien wat relaxter omdat je daar homo mag zijn, maar eigenlijk is het ook daar gewoon hypocrisie als je het vervolgens voor de buitemwereld verborgen moet houden. Als je je toch perse bij een kerk wil aansluiten, doe het dan bij een kerk waar je onvoorwaardelijk geaccepteerd wordt zoals je bent.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Jammer dat jullie ook in je eigen kerk weer niet jezelf mogen zijn, weer ontbreekt een vorm van begrip voor mensen die als homo geboren worden, kan alleen maar zeggen ook al accepteerd de kerk jullie niet , bij God en Jezus is ieder mens die gelooft welkom, Jezus sluit geen mensen uit. Dan jouw vraag zeker zijn er kerken of geloven waar je welkom bent, kijk eens op google of internet naar REMONSTRANTEN. dit is ook een christelijke stroming, waar iedereen welkom is,waar homo's ook hun eventueel huwelijk kunnen laten inzegenen, zou daar eens contact mee zoeken,en breek met een geloof waar jullie niet je zelf mogen zijn, dit zou ik niet accepteren.

    17 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten