Skip to content
34 reacties
3158 weergaves

Kleding en kerk

Moeten jullie je ook altijd netjes aankleden van je ouders als je naar de kerk gaat? Ik moet altijd netjes in het pak. Wat moeten/doen jullie aan?

14 jaar
4 jaren geleden

34 Reacties

  • Ik moet rokken tot over de knie. En mag geen shirts met dunne bandjes ofzo. Gewoon met mouwen.

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Wat draag je naar school dan

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen18 ja en heb daarnaast ook nodig voor school

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Draag je vrijwillig een stropdas?

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb vaak ook een pak aan soms met stropdas soms niet. Als het warm is heb ik het jasje niet aan

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik moet wel altijd een rok aan. En een shirt of blouse met mouwen. Rok moet tot 10 cm boven knie of langer maar dat moet ik altijd. En een hoed..... waar ik een hekel aan heb. Vz

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zit in een pinkstergemeente en draag gewoon sneakers, jeans en hoodie/trui in de zomer gewoon korte broek en t-shirt. Iedereen is welkom.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • In me nike en met trainingsbroek zo ga ik meestaal

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Hebben jullie het wel eens naakt geprobeerd, met alleen zwarte kousen en een kuisheidsgordel? Laatst was er een meisje, Maria, die hing onbevlekt in de kerk. Zou ze zo ontvangen zijn?

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Meisje 18. Je hebt er een punt. Het is je mening. Misschien is het ook beter zoals jij het zegt, maar mijn vorige reactie is wel de rede waarom het nu zo gaat. Ik zelf vind het prima en ik voel me er goed bij als ik netjes gekleed ga bij dit soort gelegenheden. Daarom leven we ook in vrije landen. Maar verder, laten we het on-topic houden

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 16, ik ben het volstrekt niet met je eens. Als je in een kerk een boodschap voor iedereen wilt brengen moet die ook voor iedereen bereikbaar zijn. Dus ook voor mensen die zich misschien niet eens een nette broek en jasje kunnen veroorloven. Dat geldt al helemaal voor het voorbeeld van begrafenissen dat jij noemt. Degene die even vrij heeft genomen om er bij te kunnen zijn en daar in zijn werkkleding staat is zelfs meer waard dan degene die zich in zijn nette pak heeft gehesen zodat iedereen maar ziet dat hij er ook is. Eerbied wordt niet bepaald door wat je aan hebt, maar door de intentie waarmee je aanwezig bent.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Pantalon met een zwarte riem, wit overhemd, gilette en een colbert

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • @ jongen 16 wat draag je dan naar de kerk ?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Voor het meisje met de vraag waarom net gekleed: Als je gaat trouwen, dragen mannen meestal een pak. Soms tot vaak ook bij een begrafenis. Je draagt het omdat het een traditie is. Bij de kerk is dat ook. Vroeger droegen veel mensen een pak enzo. Naar de kerk was dat zeker noodzakelijk. Het geeft aan dat je eerbiedig bent naar God. Voor nu is dat in bepaalde kerken nog zo. Als je je casual kleed is dat niet eerbiedig. Net zoals dat het niet netjes is om in je zomeroutfit of je foute kersttrui naar een trouwerij te gaan. (Tenzij het paar deze unieke dresscode kiest). Het is traditie bla bla snap ik. Maar de rede van die traditie is dus het eerbieden. Zo zeggen mijn ouders dat in ieder geval en ik stem me daarbij in. Vind het zelf niet eerbiedig om in je chill outfit of een casual doordeweekse outfit naar de kerk te gaan.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vraag me vooral af waarom je in hemelsnaam een compleet pak met stropdas aan zou moeten naar de kerk of omdat het zondag is. Een echte reden, dus niet omdat het zo hoort of omdat je ouders dat willen. Ik ken genoeg gelovige mensen, ook die trouw naar de kerk gaan, maar niemand draagt een pak of een lange rok, ook ouderen niet. Snap er dus niets van want de boodschap verandert toch niet als je een spijkerbroek of een zomerjurkje draagt in de kerk?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Altijd zondagkleren aan. Broek, witte blouse, bretels en een jasje als het koud is. Soms ook geen bretels maar dan een riem en een gilette

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Niet elke kerk is streng toch? Ik ken weinig mensen die naar de kerk gaan in pak

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • @jongen16 Mijn ouders verwachten dat van mijn broers en mij en ik heb mij daar aan te houden. In wat voor een kerk kom jij dat je een polo aan mag doen?

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik draag alleen een polo om wat netter te zijn. Ik lees dus dat er veel mensen in pak naar dr kerk gaan. Is dat uets wat moet van je ouders of de kerk of beide. Hoe ervaren jullie dat?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik altijd driedelig pak

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten