Skip to content
82 reacties
3579 weergaves

misdienaar (coronatijd)

Hallo.ik ben misdienaar en wil graag wat ervaringen weten van ander jongens en meisjes die juist in deze periode net als ik misdienaar is over aanpassingen en zo.

15 jaar
4 jaren geleden

82 Reacties

  • Was een nare periode met corona gelukkig voorbij nu weer gewoon gekleed in albe of een toog en superplie.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik wil niet zeuren hoor maar het is juist handig deze kleding, sommige jongens noemen het een pijama maar het is gewoon een zwarte broek met een zwart hemd met een wit kraagje.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik denk dat de anonieme schrijver van 15 een "pyama"bedoeld,ik ben zelf een acoliet(oudere)misdienaar en heb deze kleren ook gedragen afgelopen corona periode ik snap wat hij bedoelt ermee..

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Meisje-jongen (15)die anoniem reageert dit is inmiddels bij ons gelukkig afgeschaft wel nog even die mondkapjes.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoy iedereen hier die misdienaar of acoliet is,ik hoop maar dat alles zo zachtjesaan weer naar het normaal gaat.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik krijg er kippenvel van als ik loop tijdens een kerkdienst van een viscose broek en het jasje omdat dit een ritselend maakt onder mijn misdienaarstoog dit komt door de voering van deze toog het glijdt dan over elkaar heen voorheen mochten we het gewoon over de eigen kleren heen aan maar toen corona kwam niet meer,die mondkapjes vind ik dan nog het minst ergste.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Gisteravond voor het eerst heb ik een lang wit hemd met lange mouwen gekregen om het onder mijn misdienaar kleren te dragen vanwege een aanpassing.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi,ik ben vrijwilligster bij mijn parochiekerk en doe er het kosterswerk,indien nodig dien ik mee met een kerkdienst iedereen heeft vanwege corona te maken met aanpassingen.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Gaat hier over coronatijd in de r.k.kerk,ja als misdienaar is de lol er wel vanaf nu,afgelopen zondag weer van die speciale aanpassingen enz enz,hoop dat we deze periode een keer kunnen afsluiten.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • In onze misdienaarsgroep zit ook een jongen met hyprodrosis hij is net 16 geworden en heeft sinds een paar maanden een echte zijden broek met een zijden hemd aan onder een albe dit reguleert goed de temperatuur.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • @j.14 dit lijkt mij voor jou erg vervelend om je zo aan te passen,ik doe veel vrijwilligerswerk voor mijn kerk en ik herkend dit probleem maar overal is een oplossing voor dus schaam je daar niet bij.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey hallo iedereen hier,ik zit al in deze flow van wisselen van kleding want ik heb hyprodrosis dit houdt in dat je bovenmatig transpireert.
    Ik ben misdienaar en dat is vet vervelend voor mij om de enigste daarmee te zijn want ik moet dan een zijden(pyama)aan onder de misdienaarstoog.
    Ik vind dit gênant maar kan er niets mee ik zorg altijd dat ik de eerste ben in de sacristie om me te verleden ondanks dat iedereen het van mij weet.
    Nu in corona tijd lopen we met een kerkdienst allemaal weer met die mondkapjes voor niet fijn maar het is niet anders want dit moet iedereen dat valt niet meer op inmiddels.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Best wel weer een heel gedoe ik hoop dat we niet meer die "pyjama's"aan hoeven,goeie ideeën zijn altijd welkom die "trainingspakken"bieden volgens mij uitkomst!

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Sorry,het gaat hier over aanpassen v.w.b.corona.
    Ja best wel weer een tegenvaller.
    Het kerkbestuur heeft voor ons aparte onderkleding aangeschaft dit zijn een soort traingspakken die zwart zijn.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Wat een onzin dat hoort er gewoon bij,als iemand met een korte broek of rokje naar zijn/haar misdienaar dienst gaat wil de pastoor dit niet zien en dan geeft hij je een lange broek met een speciaal jasje lijkt een beetje op een pyama zeg maar maar als je het aanhebt onder je toog merk je dat niet.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Blijf het liefste anoniem omdat ik net als jullie hier ook misdienaar ben,zo vind ik het vervelend dat ritselende geluid van de speciale kleren dit is van acetaat gemaakt als we daarbij een toog dragen met voering hoor je het over elkaar heen schuren dat maakt dat aparte geluid waar ik de kriebels van krijg!

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • @meisje 17 dat dit lastig is heb ik gisteravond met de misdienaars gemerkt sommige vinden het vervelend om onder hun toog van die dunne kleren te dragen het glijd nogal dat komt door de voering van de toog dat vinden sommige lastig vooral met het stilzitten tijdens de preek.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Helaas toch weer aanpassingen in de kerk,uit voorzorg lopen we weer op afstand en met mondkapje omdat we veel wisselen van misdienaar kleding vinden we dat het beter is om weer zo,'n viscose pyjama onder onze misdienaar kleding te dragen met pantoffels zal best wel weer wennen zijn maar onze motivatie overwint uiteindelijk weer het is ons voorheen ook gelukt!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • nog een test

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • het handigste is om op de beurt je in de sacristie te verkleden dan hoef je niet met teveel mensen bij elkaar te zijn.

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten