Skip to content
17 reacties
1877 weergaves

Jezus Vraag

Hallo, ik heb een vraag voor mensen die Christelijk zijn. Hoe kan Jezus God zijn als hij zelf ging bidden voor God? Zou graag hier een Reactie op krijgen. Fijne dag verder.

18 jaar
3 jaren geleden

17 Reacties

  • Veel religies zijn begonnen als wetenschap, als technologie, bedoeld om mensen bewuster, gelukkiger en gezonder te maken. Hoe meer levensinzicht, hoe beter je de dingen begreep, hoe meer controle je erover had, en hoe beter je leven.

    Maar nadien zijn ze doorverteld door volgelingen die het niet zo goed begrepen. Zij geloofden de woorden van hun meester, en ze volgden zijn regels, maar ze begrepen het diepere waarom niet altijd.

    Daarna werden die scholen geinfiltreerd door louche lieden, die hoopten daar een goede slag te kunnen slaan. Immers, ze zagen hoeveel succes die technieken hadden. Hetzelfde soort bedriegers dat vandaag kwakzalverij verkoopt, daarmee de mensen bedriegt, en de goede mensen in dat vakgebied in discrediet brengt.

    Corrupte overheden zagen die nieuwe filosofie als een bedreiging voor hun macht die gebaseerd was op leugens, onderdrukking, en op het dom houden van het volk. Dus eerst probeerden ze die nieuwe filosofie met geweld kapot te maken. Als dat niet lukte, infiltreerden ze die, en namen ze die over en postten hun eigen mannetjes aan het bewind. En daarna perverteerden ze geleidelijk alles 180 graden. Inplaats van wetenschap, technologie, zelf onderzoeken, zelf toepassen, zelf nadenken, perverteerden ze alles tot: klakkeloos geloven, braaf doen wat god zegt (=de corrupte politici), vooral niet zelf denken, de feiten niet zelf onderzoeken, de technologie niet zelf toepassen, maar alleen: niets doen en bidden en geloven.

    En daarna werden die teksten talloze keren vertaald en manueel overgeschreven door mensen die het om te beginnen al niet goed begrepen, of die een verborgen agenda hadden, of die gewoon vertaalfouten en schrijffouten maakten.

    Bijna alles over reincarnatie werd gedurende die 2000 jaar uit de Bijbel geschrapt, beetje bij beetje. Maar als je goed kijkt, vind je nog stukjes: over het hiernamaals (=letterlijk: volgende keer), het leven na de dood, wederkomst, heropstanding, verrijzenis, eeuwige leven (als ziel, niet als lichaam), het lichaam dat vergaat tot stof en as, maar de geest zoekt een nieuw lichaam om in voort te leven, enz... Dat komt bijna exact overeen met wat het Boeddhisme zegt, het Taoisme, Hindoeisme, en vele andere Oosterse levensvisies. Dus een deel staat nog wel in de Bijbel.

    Dus dat is ongeveer wat we nu nog over hebben bij vele religies.

    Alleen het Boeddhisme is daar een beetje aan ontsnapt, net omdat ze daar bewust geen god wilden, dus geen verafgoding, en geen geloof, maar altijd wel zelf denken en zelf onderzoeken. Bewust, net om die perversie te vermijden.

    Verder zit er in de Bijbel, vooral het Oude Testament, maar ook in andere religies, ook veel historische geschiedschrijving. Maar het is vandaag niet duidelijk wat echt was, en wat fantasie. Bijvoorbeeld van Troje dachten ze dat het fantasie was, tot ze die stad echt gevonden hebben. Van de verhalen over de zee die uit elkaar ging zodat ze daar door konden lopen, en die dan terug dicht ging, dachten ze ook dat het onzin was. Maar nu lijkt dat samen gevallen te zijn met een komeet-inslag, waardoor er een tsunami was: daarbij gaat de zee ook eerst achteruit tot de hele zeebodem droog komt, en daarna komt ze terug en spoelt alles weg.

    Ik zou zeggen: staar je niet blind op details. Maar probeer de grote principes te begrijpen. Leer en gebruik de technieken waarmee je een beter mens kan worden en kan helpen. Vergelijk die met alle andere grote religies, vooral Oosterse. Ik heb veel geleerd met de lessen Yoga filosofie.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Het gaat niet om het feit dat er fouten in de bijbel staan. De bijbel is geen schoolboek waar alles precies feitelijk in staat. De bijbel is een moeilijk boek om te begrijpen. Daarom zijn er ook zo veel interpretaties van. Wat ik wel weet is dat Jezus God is. Ook toen hij op de aarde was. Hij is de zoon van God. Maar hij is zelf ook God. Die vergelijking met een lichaam met meerdere onderdelen klopt zeker. Jezus was op aarde in de gedaante van een mens, maar hij was God. Anders kon hij ook nooit al die wonderen doen. Het is lastig om uit te leggen en om te begrijpen, maar het christendom is ook niet een begripsleer. als je alles wilt begrijpen kun je beter atheïst worden ofzo. Je moet het simpel ( nou ja) geloven. Het christendom heet ook niet voor niets een geloof!

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste vriend, Dat van die verkeerde leeftijd was geen probleem hoor, ik zie zo wel dat het van jou is ;-).

    Wat mij opvalt in wat jij allemaal schrijft is dat jij aan de ene kant heel erg kritisch bent, naar het geloof bijvoorbeeld, maar dat je aan de andere kant van alles gelooft wat dubieuze figuren beweren.
    Nu besteed je weer een hoop tekst aan de vraag of de aarde plat of rond is. Dat hij rond is lijkt mij afdoende bewezen. s'Morgens maak ik altijd een wandeling door het park bij mijn huis naar het strand en als ik dan over de duinen loop dan kan ik duidelijk zien dat de horizon rond is om mij heen. In de verte kan ik net Knokke en Zeebrugge zien, maar verder niet. Dat kan alleen als de aarde rond is. Zou de aarde plat zijn dat zag je heel wat anders.

    Moet ik begrijpen dat jij nu ook al gelooft dat er geen satellieten zijn? Waar gaan al die raketten dan naar toe die ze afschieten, en waar kont satelliettelevisie an vandaan? Dat je op NASA foto's geen satellieten ziet is logisch. Die zijn veel te klein om op zulke foto's te zien. Op jouw vakantiefoto's zie je ook geen mieren, maar ze zijn er heus wel, de satellieten zowel als de mieren.

    Dat van al die fouten in het Nieuwe Testament is echt flauwekul. 300 000 is onmogelijk. Er zijn zeker dingen die niet kloppen. Een Nederlandse schrijver, Maarten 't Hart, die streng christelijk is opgevoed heeft er een serie columns over geschreven in een krant en er later een boek van gemaakt: "Wie God Verlaat Heeft Niets Te Vrezen - De Schrift Betwist" heet het.
    Sommige gelovigen die het lazen schreven of hij er alsjeblieft mee op wilde houden omdat ze hun geloof verloren.

    Dat het rode pak van de kerstman van Nimrod komt geloof ik niet zo erg. Feitelijk komt het van Sinterklaas -> Santa Claus, die ook rode kleren had en een baard. De kleding van een bisschop, wat hij was en een baard had iedere man in die tijd. Tussen Sinterklaas en Nimrod zit toch ook wel een hele lange tijd zonder mannen met een rood pak en een baard.
    Het christelijk geloof komt van het Joodse geloof en dat is weer vorm gegeven door Mozes. Het christelijk geloof is vorm gegeven door Paulus en geinspireerd door de leer die Jezus verkondigde. De islam komt dan weer voort uit het Joodse en het christelijke geloof. Volgens de moslims is de bijbel een vervalsing , maar goed, dat zou ik ook zeggen als ik de islam het ware geloof wil noemen.
    Mohamed claimt dat wat in de koran staat hem door de almachtige is gedicteerd, maar Mohamed kon niet schrijven en de koran is pas 200 jaar later een geschreven boek geworden.

    Wat al die andere dingen betreft, wat jij ervaart en wat jij ziet is niet altijd wat echt gebeurt. De geest kan rare spelletjes spelen met een mens. Verzamel kennis en blijf rationeel. Mensen met weinig kennis of intelligentie die verzinnen verklaringen voor wat ze waarnemen. Er zijn er die geloven dat je elektronische chips geinjecteerd krijgt met het corona vaccin. Ze geloven ook dat het 5G netwerk corona verspreidt. Als je een beetje kennis van zaken hebt dan weet je dat zo iets onmogelijk is.

    Wat jij moet doen is kennis verzamelen, niet van complotdenkers, maar door studie op school, en je verstand gebruiken. Jij bent helemaal niet dom, dus wees rationeel en denk logisch na.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • C.

    Dat laatste reactie kwam van mij, blijkbaar verkeerde leeftijd opgegeven

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • C. Hopelijk nog niet te laat om te reageren.

    Die drievuldigheid komt van 'nimrod' van sumerië, die was de heerser daar, die heeft nog andere dingen zoals pasen gecreëerd. Al betekende dat totaal iets anders dan nu. De kerstman? wel dat is nimrod ook. Rode pak met baard. Zelfs Prince de muzikant wist dat. In 400 jaar zal zoveel ook weer nieuwe betekenissen hebben.
    In die drievuldigheid wordt de 'geest' vermeld. In één van al de teksten uit de bijbel wordt ernaar verwezen als dat ze een vrouw is men zegt letterlijk 'zij'.

    j22 niet veel van mijn leeftijd praten over deze dingen. Maar ik weet wel dat er complottheorieen bestaan die ver gaan. Ik heb men eigen systeem om al die informatie te filteren maar zeg nooit nooit! never say never! Heb dat al ondervonden. Iets wat compleet onzin lijkt, is dan weer gewoon wel de waarheid die jaren later is uitgekomen. Maar ik kan me wel vergissen soms, ik stra altijd open voor andere meningen Lijkt me zelfs interessant Heb es proberen te achterhalen waarom er zijn die denken dat de aarde plat is. Dus lezingen en docus gevolgd op youtube en wat gelezen op websites. Waarom denken wij dat de aarde rond is eigenlijk? Waarom zijn wij dan geen complottheoristen dan? OMdat het ons zo wordt geleerd of omdat de fotos van de nasa tonen dat de aarde rond is misschien? waarom zijn er nooit satellieten op al die fotos van de nasa te zien? Heb er echt nog geen enkele gezien! waarom prutst men aan fotos die vaniut de ruimtestation zijn getrokken, een metalen stang dat horizontaal moet zijn, staat er verbogen op zo toont men dat de aarde plat is. WTF?
    Ik neem aan dat de aarde rond is omdat alle andere planeten rond is, zoals de maan en de zon. Ja de maan is geen planeet maar een maan van de aarde die wij ook simpelweg 'maan' noemen. Maar door wat iemand anders denkt over iets effe te gaan onerzoeken begrijp ik meer wat kan en niet kan en heb ik ook meer vragen dan tervoren haha.

    Wat ik zei over de verschillen van het nieuwe testament komt van hoog gestudeerden die gewoonlijk voor een universiteit werken. Die tonen dat dan ook aan in een lezing, saai en lang. Hoe kan ik dat allemaal weten anders? ik ga al die teksten niet zelf lezen heb andere dingen te doen

    Ik begrijp wel dat niet iedereen gelooft dat het leven voortgaat na de dood. En ik ben zelfs niet eens religieus, begrijpe wie begrijpe kan. Eigenlijk is dat simpel. Heb zelf veel meegemaakt zoals verschijningen heb in zekere zin ermee gepraat, geen antwoord gehoord maar ze reageerden zo wist ik een beetje wat ze wilden bedoelen. Dingen die verschuiven voor je ogen, een boek bijvoorbeeld. Te zwaar voor wind of tocht en die plat op een rek ligt, kon er echt niet af vallen nog vele andere zaken die aantonen dat het leven niet stopt bij het sterven. OOk wetenschappelijke experimenten enz Op de website van de CIA kan je documenten downloaden die zijn vrijgegeven, ook andere landen hebben een dienst die documenten vrijgeeft. De CIA heeft een eigen wetenschappelijke dienst,, in een memo legt men iets uit over Gateway project die gaat over bewustzijnsenergieveld - out-of-body experience - remote control enz. In het algemeen zijn er nu vele wetenschappers in vele landen die niet meer denken zoals ze vroeger dachten. Over dimensies enz. Interessant als het over geloof gaat over demonen bijvoorbeeld maar ook over verschijningen zoals deze van maria.
    Lees de eerste teksten in de kleien tabletten, die zijn niet es religieus. De mens heeft dat ervan gemaakt

    12 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste J14, Jij lijkt mij een heel interessante jongen. Je bent nog al bezig met van alles en nog wat en hebt overal een uitgesproken mening over.

    Mijn definitie van religie is dat het een ideologie is met een almachtig wezen als legitimatie om die ideologie dwingend aan iedereen op te kunnen leggen. "God wil het, dat heeft God mij gezegd, ik ben zijn profeet, dus gehoorzaam!"
    De bedoeling van de ideologie, die religie dus is, dat is het scheppen van een rechtvaardige samenleving. Religie is ook bedoeld als samenbindend element.
    Om het geloofwaardig te maken en te laten werken moet je een goed verhaal hebben en een beloning voor goed gedrag. Daar heeft men dus voor gezorgd. Het hoeft allemaal niet waar te zijn, als jij maar gelooft dat het waar is.

    Het Romeinse rijk was een verzameling van volkeren met elk hun eigen geloven en goden. Daardoor hing het Romeinse rijk als los zand aan elkaar en dat was gevaarlijk. Door het christelijk geloof als staatsgodsdienst aan te nemen kon het een samenbindend element worden.
    In de West-Europese landen zie je enerzijds dat het christelijk geloof terrein verliest en dat anderzijds nieuwe religies, vooral de islam, terrein winnen, en verdeeldheid zaaien. Niet alleen de islam doet dat, maar ook zaken zoals het wokisme en het klimatisme doen dat. Ook een soort van religies.

    Jij haalt een heleboel dingen aan die volgens jou aantonen dat er niets klopt van wat er in de heilige boeken staat. Jij hebt daar wel gelijk in, al klopt naar mijn idee niet alles wat je zegt. Bijvoorbeeld 300 000 onjuistheden is het Nieuwe Testament is wel erg veel. Er staan waarschijnlijk niet eens zoveel woorden in. Dat er iemand zoals Jezus bestaan heeft acht men wel waarschijnlijk. Of dat nu werkelijk de Jezus is geweest zoals beschreven in de Bijbel, dat is weer wat anders.

    Jij lijkt mij wel erg gevoelig voor complot theorieen en daar moet je mee oppassen. Meestal is alles veel simpeler dan je denkt.
    Wat de waarheid is als het om het geloof gaat dat is niet van belang. Geloven betekent aannemen dat iets waar is omdat iemand die jij respecteert dat zegt, en daarom doen wat het geloof van je vraagt. Twijfelen is gevaarlijk, wie dat doet is een probleem. Vroeger werd dat simpel opgelost, op de brandstapel er mee, en in sommige landen weten ze er nog steeds wel raad mee.

    Geloof is dus altijd bedacht door mensen, maar dat wil niet zeggen dat het altijd slecht is. Het christelijk geloof kent ook goede kanten, maar pas op voor de fundamentalistische types die beter menen te weten wat God wil dan God zelf. Jezus zegt "Heb uw naaste lief". Maar als je zoon homo is dan schop je hem de deur uit.

    Jij denkt dat het na dit leven nog niet voorbij is. Ik geloof daar niets van. Jij zegt dat je ervaren hebt dat het zo is. Ben jij dan wel eens dood geweest of heb je contact met iemand die overleden is?
    Wat jij bent dat zijn je hersenen. Die miljarden verbindingen die in je leven gelegd worden. Als je sterft dan sterven die ook. Dan besta jij niet meer. Zo denk ik er over.

    Jij lijkt mij de moeite waard om als vriend te hebben en om mee te praten over allerlei zaken. Ik wens je veel vrienden waarmee jij dat kan. Blijf vragen: Waarom? Blijf zoeken naar de waarheid, maar blijf kritisch. Iedereen heeft zo zijn eigen agenda.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ok nu ik.... Islam 98% van alle teksten die het geloof vormde is eruit gelaten 60 na dood mohammed. Dus amper 2% bleef en hij werd spilfiguur. Wazrom weet ik niet, hij was een tiran en erge pedofiel. Allemaal neergeschreven geweest. Bij oude versie islam bestond het woord koran en islam niet.
    Torah is zo goed als onveranderd gebleven, wat wel er uit is gelaten en in eerste boekversies nog wel in staat, is dat men sex mag hebben met kinderen maar meisje moet maagd blijven. Leeftijd speelt geen rol. (Erg hé)
    Bijbel zowat 60% van teksten is in het jaar 325 eruit gehouden, toen werd bijbel eigenlijk ontstaan. Omdat een romeinse keizer 1 verhaal wilde hebben en geen losse teksten, toen werd er een structuur in gebracht en vele dingen werden aangepast, bijgevoegd, weggelaten enz.
    Geen enkel bewijs dat jezus ooit heeft bestaan. Noppes nada riente nothing! er zijn meerdere personen die dezelfde omschrijving hebben, aan kruis gestorven, 3 dagen later herrezen, titels zoals koning der koningen, mirakels kunnen doen enz. ik spreek over duizenden jaren.
    Bijbel, torah en oude versie islam hebben dezelfde oorsprong, da gaat terug tot de kleien tabletten. Ik heb het niet over mensen die in jaar 300 iets over jezus hebbe geschreven. Daarvoor was het de oude testament en daarvoor de kleien tabletten. Er zijn meer dan 300000 onregelmatigheden in het nieuwe testament, heb geen fout gemaakt in de nullekes.
    Lucifer = enki op kleien tabletten. Maar let op!!! wanneer je de naam Sitchin tegenkomt, niet lezen, is een oplichter. Echte geleerden die wel studies hadden gevolgd om oude talen te kunne lezen, zeggen dat die dingen heeft verzonnen. Eén heeft zelf een website gemaakt die alleen maar vertelt over die sitchin zijn fouten. Die riep zichzelf uit tot expert vertaler. Hij was econoom, nooit andere studies gedaan.

    Wie dat blindelings gelooft wat een boek zegt, wil je dan niet de echte teksten lezen? Noah noemde atra hasis, daarvoor uptanapishtim. Namen van vroeger, genesis vind je daar ook in terug. Enkel is er nikske religieus aan in die teksten.
    Ik kan zoveel meer vertellen, dat mekka vroeger in petra in egypte lag, niet waar het nu is. Alles weet ik van echte geleerden die het maar effe alles aantonen in de teksten.
    Tip: verander het woord god door heerser en dan wordt het meteen logischer. In het verleden iemand die een god wetd genoemd, was altijd technologidch geavanceerder dan het simpel volkje. Afls voorbeeld heb je de azteken die de spanjaarden als goden aanzagen, om dan door hun te worden afgeslacht.

    Heb tijd ingestoken dit te vertellen. Santé

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen22 Ten eerste Paulus is een apostel geen profeet Ten tweede God heeft drie ambten PROFEET priester en Koning Profeet om het volk te onderwijzen Priester om het volk te dienen Koning om het volk te regeren

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • De Joden hebben hun geloof en noemen zich Gods volk. Jij noemt dat arrogant en volgens jou is geen enkel ander geloof zo.
    Wel eens van dat andere geloof gehoord waarvan de gelovigen beweren dat dat het enige ware geloof is en dat zij daarom superieur zijn en het recht hebben over de hele wereld te heersen?
    Dat noem ik nog eens arrogant en bovendien belachelijk als je ziet dat ze nog niet eens zichzelf behoorlijk kunnen besturen. Misschien dat de Almachtige toch eigenlijk Jahwe heet? De Joden houden hun geloof tenminste nog voor zichzelf en dringen hun regels niet op aan iedereen.

    Wat in de Tweede Wereldoorlog gebeurd is klopt niet, maar tussen de regels door lees ik dat ze het eigenlijk wel verdiend hebben. Zes miljoen mensen vermoorden is: "ze een standje geven".
    De Joden hadden inderdaad een sterke positie in handel en de financiele wereld, maar dat is zo gekomen doordat ze niets anders mochten.
    Die sterke positie op die gebieden heeft men in de Europese landen aan het eigen antisemitische beleid te danken. Ze mochten geen andere beroepen uitoefenen, alleen handel en financiele zaken. En als je van vader op zoon maar een beroep mag uitoefenen dan wordt je daar goed in.
    De Europese machthebbers hielden van oorlog voeren en daar heb je geld voor nodig. Joodse bankiers konden dat leveren en zo wordt je rijk van de domheid van anderen. Wie was hier nu fout bezig?

    Het christendom is ontstaan uit het Joodse geloof en dat brengt sympathie voor het Joodse volk mee, zoals in het christendom vanuit het principe van naastenliefde ook zoveel hulp gaat naar allerlei andere landen in de wereld. Het christendom heeft een soort samenleving gecreeerd die maakt dat iedereen in een christelijk land wil leven. Het gaat er niet om of het allemaal klopt wat in de Bijbel staat, maar het gaat om de ideologie, net zoals bij dat andere "ware" geloof van de vrede, alleen heeft het daar wat minder goed uitgepakt.
    De hulp vanuit het westen naar Israel heeft niet alleen te maken met naastenliefde en schuldgevoel, het heeft ook te maken met politiek overwegingen. Tenslotte is het het enige fatsoenlijk bestuurde en betrouwbare land in die omgeving en een militair steunpunt voor het westen.

    De mensheid heeft veel te danken aan vele Joodse geleerden die belangrijke ontdekkingen hebben gedaan. 181 Joden hebben Nobelprijzen gewonnen. Moslims hebben er 13 gekregen waarvan 9 voor de vrede of de literatuur. Maar 4 echte dus voor wetenschap. Misschien dat dat ene boek toch niet echt de bron van alle wijsheid is.

    Laten we dus blij zijn dat er Joden zijn, daar heeft de wereld wat aan! Over die anderen zullen we verder maar zwijgen.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • John 1:1-18. Ik ga niet alles kopiëren, maar wel de 2 belangrijkste verzen. ¹In het begin was het Woord en het Woord was bij God, en het Woord was God. ¹4Het Woord werd een mens en leefde een tijdlang onder ons. Hij was vol genade en waarheid en wij hebben gezien hoe groot Hij is, de enige Zoon van de hemelse Vader. HTB Het woord is dus God en het werd mens, Jezus Christus. Je kan het zien als een lichaam. Je hebt het hoofd, de torso & je hebt de benen. Drie delen en elk hun eigen taak, maar 1 lichaam. Zo heb je dat ook met God, drie verschillende delen, elk hun eigen taak maar 1 God. Tenslotte, Jezus bad niet tot God, in de Bijbel staat duidelijk dat Hij tot Zijn Vader sprak, er staat nergens dat Hij bad tot God.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Die drie eenheid wordt nog al eens verschillend uitgelegd. God en Jezus zijn niet de zelfde. God is de schepper van alles, Jezus is zijn eerste Godenzoon die reincarneerde als mens, om hier op aarde zijn taak te vervullen, na zijn sterven opgestaan en weer in zijn oude positie in de hemel opgenomen. Wie dit gelooft ontvangt de heilige geest, ofwel de liefde van Christus in zijn hart.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Jezus is niet god! Jezus is de zoon van god.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Het is God, Jezus en heilige geest. Dat is een drie in één. Dit klinkt inderdaad vaag, maar God is in de hemel, Jezus is mens op aarde geweest en is geleid door zijn vader (God). Toen Jezus terug ging naar zijn vader (God) in de hemel heeft hij de heilige geest naar de aarde gestuurd. Als je nog vragen hebt stel ze gerust, het geloof is zo waardevol.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste J17, Als jij logica in het geloof zoekt dan ben je volgens mij verkeerd bezig. De islam heeft zijn profeet, Mohamed, en de profeet van het christelijk geloof is Paulus, niet Jezus. Jezus was een prediker die een bepaalde leer verkondigde die de machthebbers van die tijd niet beviel, ze vreesden een volksopstand. Tegenwoordig wordt zo iemand monddood gemaakt, (kijk maar naar Trump, Navalny in Rusland en in mindere mate Wilders). In die tijd werd je letterlijk dood gemaakt zoals ook nu nog wel gebeurt.
    Paulus was aanvankelijk een tegenstander van Jezus maar zag op een gegeven moment letterlijk het licht en werd zijn profeet. De Romeinen zaten met een veelheid van veroverde landen en volkeren en zochten naar een samenbindende ideologie. Dat werd het christendom, zoals dat in de Arabische wereld de islam is.
    De mythe wil dat de mensheid in zonde was vervallen en verloren was. God stuurde zijn zoon naar de aarde om te prediken en uiteindelijk de straf voor de zonde van de mensheid op zich te nemen en zo vergeving mogelijk te maken. Het ultieme offer. Het christendom predikt naastenliefde en dat is iets dat nog steeds leidinggevend is christelijke landen. De verzorgingsstaat zoals Nederland dat is is daar het product van.

    J17, je vindt dat de islam de meest logische religie is. Het is maar hoe je het bekijkt. Islam betekent onderwerping. Wil jij een onderworpene zijn? Volgens de fundamentalistische visie is de koran het letterlijke woord van God zoals gedicteerd aan Mohamed. De koran is echter pas veel later na de dood van Mohamed op schrift gesteld. Voor die tijd werd hij mondeling overgeleverd, vanuit het geheugen dus. Er is in die jaren heel wat aan de teksten gesleuteld, dus of het allemaal nog origineel is?
    Aan het woord van God mag natuurlijk niet getwijfeld of veranderd worden, dus staat de islamitische wereld al honderden jaren stil. Dat krijg je als nadenken verboden is, want twijfel is ketters en ketters worden gestraft met de dood.
    De islam is een veroveringsideologie, gericht op totale overheersing. De regels zijn daar op gericht. Afvalligheid wordt gestraft met de dood, als je ouders moslim zijn dan ben jij dat ook, een vrouw die met een moslim trouwt wordt ook moslim. De islam is als hotel Calefornia, wie incheckt komt er nooit meer uit.
    Waar de islam heerst is het huis van de vrede. Waar de islam (nog) niet heerst is het huis van oorlog. Al het land dat te zien is vanuit de minaretten van de moskee is moslimland en moslimland zal voor eeuwig moslimland zijn. (Spanje willen ze nog steeds terughebben en Israel is een nagel aan hun doodskist). In Zwitserland weten ze dat ook, daarom zijn minaretten daar verboden.

    Je kan op allerlei manieren kijken naar het geloof. Een manier is om het te zien als een instrument van de machthebbers om het volk onder de duim en rustig te houden. De beloning voor goed gedrag is het paradijs, maar pas na de dood! De straf voor je niet houden aan de regels is eeuwig branden in de hel.
    Het mooie daarvan is dat er nog nooit iemand is teruggekomen om te klagen dat het niet waar bleek te zijn. Maar, als jij het geloven wil en je wil onderwerpen, ga je gang! Misschien is het allemaal waar.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • En hoe kan God een ander God (Jezus) kruisigen?gaat toch niet is niet logisch ik had over alle geloven gelezen en de Islam klinkt het meest logisch meest realistisch ik zou eens onderzoeken hoe en wat want vind dit ook onzin.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Google eens op Triniteit of Drie-eenheid. Er is in het Christendom één God die bestaat uit drie entiteiten (eenheden): de Vader, de Zoon (Jezus) en de Heilige Geest.

    Wikipedia heeft er een goed artikel over: https://nl.wikipedia.org/wiki/Drie-eenheid

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vind dat ook totale onzin er zit niet eens logica in xD

    18 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten