Skip to content
7 reacties
942 weergaves

forums voor moslims

ik heb de andere topic's over geloof gelezen, en daar zijn veel mensen die andermans geloof afkraken. zelf ben ik een moslima en ik word heel boos door mensen die denken het beter weten dan de gelovigen. dat is toch oneerlijk!!! zijn er ook forums voor moslims???? alvast bedankt!

15 jaar
3 jaren geleden

7 Reacties

  • Zit nog te wachten op antwoord van TS!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • probeer alleen te hekpen. bezwaar tegen?

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Niet doen wat jongen van 18 zegt TS dan ben je voor altijd je vrijheid kwijt en dan moet je mannen als hij gehoorzamen. je bent als intelligente vrouw meer dan macho niksnutten zoals hij.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • @j18, zo komt er nooit een gezonde discussie en gaan we moeilijke onderwerpen uit de weg, het is misschien niet de vraag, maar laten we geen eilanden gaan creëren!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • mensen, volgens mij was dat niet de vraag... @meisje15 er zijn vele forums, zoals de islamic forum. groetjes!!!

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Jij wordt heel boos als je kritiek leest op jouw geloof door mensen die het "beter denken te weten dan de gelovigen". Wie bedoel jij met "de gelovigen"? De moslims?
    Die houding, dat moslims de enige ware gelovigen zijn en dus niet bekritiseerd mogen worden, dat is nu precies wat andersdenkenden irriteert en kwetst. Waarom denk jij dat de islam het ware geloof is en andere geloven vals zijn? Iedereen met een bepaald geloof denkt dat zijn of haar geloof het ware geloof is en alle andere geloven er naast zitten. Driekwart van de wereldbevolking ziet niets in de islam en zo geweldig gaat het toch niet in de moslimwereld.
    Stel je eens voor dat je straks voor de Almachtige staat en je spreekt hem aan als "Allah". Wat als hij dan antwoord: Allah? ik heet Jahwe, of Jehova?

    Het joodse en het christelijke geloof is veel ouder dan de islam. De islam zegt wel dat de Bijbel een vervalsing is, maar dat is natuurlijk onzin. Het joodse en het christelijke geloof hebben ook veel kritiek en kwetsende opmerkingen toegeworpen gekregen, maar daar heeft men mee om leren gaan. De islam is zover nog niet, maar zeker als je in een niet-islamitisch land wil wonen en gelukkig zijn dan zal je dat toch ook moeten leren. In de koran staan heel wat lelijke dingen over niet-moslims en daar mag best wat van gezegd worden.

    Het christelijke geloof heeft een ontwikkeling doorlopen die de islam nog moet ondergaan. Het christendom is volwassen geworden en dan kun je tegen kritiek. Er is de verlichting geweest die de mensen de vrijheid heeft gebracht een eigen mening te hebben en de overtuiging te hebben die bij je past. De islam is zo ver nog niet. Islam betekent onderwerping en de westerse mens wil geen onderworpenen meer zijn. Jij wel?

    Je kan natuurlijk op zoek gaan naar een islamitisch bubbeltje waar iedereen het met elkaar eens is, maar dan groei je niet meer als mens. Je stopt met nadenken en je komt niet verder. Dat is het grote probleem van de islamitische wereld dat het verboden is om na te denken en te twijfelen. Dat maakt van het geloof een gevangenis.

    Durf eens te twijfelen en jezelf dingen af te vragen. Zo groei je als mens.
    Vraag je af wat de essentie is van het geloven. Is de ene mens die als een gelovige leeft volgens zijn of haar overtuiging en doet wat hij of zij denkt dat het geloof vraagt beter dan de andere gelovige die dat zelfde doet volgens een ander geloof? Het geloof heeft een kern, de essentie, en een hoop franje. De islam heeft heel veel franje en daar mag best wat van gezegd worden. Zoek de essentie!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste m15, volgens mij gaat het niet zozeer over het afkraken van het geloof, maar over de stelligheid die gelovigen tentoon stellen en daarmee zich verheffen boven de andere. Zelf ben ik atheïst en vindt dat iedereen mag doen en laten wat hij wil. Hiernaast ben ik homosexueel en krijg een heleboel bagger over mij heen, met name vanuit de gelovige hoek. Kijk maar naar wat er afgelopen week in Iran is gebeurd met een 22 jarige jongen die homosexueel is, in en in droevig dat stiefbroer en 2 neven menen uit naam van het geloof hem te mogen vermoorden. Mijn vraag is, hoe gaan wij hiermee om, wanneer mag ieder zijn eigen identiteit hebben en accepteren we dat we allemaal anders zijn en een schepping van deze aarde. Hoe mooi zou het kunnen zijn dat we elkaar de ruimte geven te leven zoals wij willen. Dat jij jouw geloof kunt beleven zoals jij dat zou willen en ik met mijn vriendje hand in hand over de staat kunnen lopen, iets wat ik nu niet durf. Volgens mij moeten we dit bespreekbaar maken en niet ieder op een eigen fora, maar op plaatsen zoals hier, waar je iedereen kunt bereiken! Hoe kijk jij hier tegenaan?

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten