Skip to content
124 reacties
4050 weergaves

kleding misdienaars

Wat voor soort kerkgewaad dragen jullie met de dienst? wil graag uit eigen wil misdienaar gaan worden ben rooms katholiek en heb de communie inmiddels gedaan.

14 jaar
3 jaren geleden

124 Reacties

  • Heb mijn eigen toog en superplie. We moeten wel omkleden in de kerk. Als het koud is kunnen we er een witte pyjama er onder doen, maar je hoeft er niets onder te doen. We dragen zwarte instappers. Bij ons zijn alleen jongens misdienaar

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Rode en of een zwarte toog en een superplie met daaronder een lange zwarte broek met een (priesterhemd) met een witte boord ook moeten wij zwarte pantoffels aan.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Bijzonder die "pyjama's"is dit standaard in een klooster?.
    Ik ben nu acoliet toen ik 11 jaar was werd ik misdienaar had toen een toog met superplie aan en sinds ik acoliet draag ik een albe en een amict.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi,ik ben misdienaar bij de zusters in Brabant, weet niet of ik de plaats mag noemen dat laat ik maar zitten voor het geval dat dit niet is toegestaan.
    Omdat er iedere ochtend en avond een dienst is in de kapel wisselen we dan daarbij veel van kleding dit is een toog superplie.
    Om deze reden doen wij een soort pyjama aan die zwart is en we hebben ook zwarte pantoffels tijdens de kerkdiensten.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Een amikt is voor over je hals te doen om je kleren te bedekken,hij is wit en je maakt het vast met lange linten om je middel heen,ook dient zo'n amikt voor de albe te beschermen voor eventuele transpiratie bij een misdienaar of de priester kan je ook wat op internet vinden.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Vraagje,wat is een amict eigenlijk ?????

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben acoliet en draag daarbij een albe met een amict.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik zou zeggen doe gewoon je nette kleren aan dus geen hoodies en dat soort truien.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi ik ben pas misdienaar en heb een vraagje hier en dat is voor wat voor kleren jullie dragen met een kerkdienst,bij ons is dat een zwarte een rode toog en natuurlijk ook met een superplie,nu is het zo bij ons dat wij een zwarte broek moeten dragen en zwarte schoenen als je een andere broek draagt met sneakers ofzoo mag dit niet omdat de koster nogal precies is en dan krijg je van hem een lange zwarte broek en van die zwarte sloffen wat ik eigenlijk helemaal niet wil hoe gaar dat bij jullie is mijn vraag.

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • In de sacristie zijn in alle maten pantoffels voor ons klaar en de kleding is een albe en soms moet je er een witte halsdoek onder om je kleren te bedekken.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi,wat ik aanheb als misdienaar is een soort pij met witte sloffen.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb een eigen albe en wat amicten deze kreeg ik omdat helaas mijn parochiekerk de deuren sloot,ben wel acoliet gebleven.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi,heb een rode of zwarte toog en een superplie aan en zwarte pantoffels met een kerkdienst voor mezelf draag ik een zwarte legging en van de kerk een soort priestershemdje zonder mouwen met een staande witte boord.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Gewoon een albe over mijn eigen kleren zonder iets eronder,zover als ik zie heeft alleen de pastoor een amice om en de oudere jongens en mannen die acoliet zijn.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben misdienaar en bij ons in de parochie heb je een albe aan met een amict dat is een halsdoek die je met linten kruislings om je middel vastmaakt dat is bedoeld om je kleren te bedekken en ook voor de albe clean te houden als je zweet enzo.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Bij mijn parochie heb je een lange rode of zwarte rok aan met een superplie als je zestien jaar ben heb je een echte toog en ook een superplie omdat ik nog 14 ben zo'n rok nog ik vind het een beetje gênant zo'n rok om eerlijk te zijn maar wil wel misdienaar blijven.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoi,ik ben acoliet van de fsspx en heb een witte boord om en een echte soutane aan met een superplie,als religieus ondergoed heb je zwarte sloffen met een zwarte "pyama"aan hier,meisjes zijn niet welkom alleen jongens/mannen worden toegelaten bij de fsspx parochies dus (gelukkig)een echte religie zoals vroeger!

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Jongen 16 vind ik zelf ook,ik ben geen misdienaar maar koorknaap en dan heb je een witte geplooide kraag om en een rode toga met een wit superplie.

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • Het mooist vind ik persoonlijk een klassieke misdienaar toog met het superplie.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • gewoon een witte albe en soms moet je daar een soort halsdoek onder doen.

    13 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten