Skip to content
11 reacties
216 weergaves

uitleg over oorlog

ik zie vaak vragen ovet het geloof de laatste vraag was waarom er nog oorlog is,dat zal ik proberen uit te leggen ben geen dominee ofzo maar kweet er wel veel van;   God heeft oorlog in de wereld gelaten Omdat we zondig zijn we doen zonden en de christenen(jullie zullen het niet geloven)doen de ergste zonden en waarom?wij weten dat we God ermee pijn doen en de meeste die niet gelovig zijn weten dat niet ik weet niet wanneer de wereld vergaat dit staat los van het onderwerp maar ik meot het even kwijt k'denk op de plaats van de datum 13-13-13 dat kan niet maar ik bedoel dan heb je geen dubbele cijfers meer want dat zou het 13-12-13 zijn maar ik denk het omdat we dan over de datum zijn kwil niet zeggen dat het zo is maar ik bedoel ermee te zeggen Zoek Vergeving bij God onze Vader voor dat het te laat is loop niet! achter mij of een dominee aan maar achter Jezus Gods Zoon luister wel goed naar de dominee mij lukt het ook niet altijd maar zoek vergeving voordat het te laat is   volgende week weer een andere onderwerp   Gr. J

16 jaar
12 jaren geleden

11 Reacties

  • Vind je dat nou fijn, om jezelf en anderen bang te maken met die flauwekul?
    Al duizenden jaren denken mensen dat ze in de 'eindtijd' leven of dat ze op een scarnierpunt in de tijd leven, en achteraf blijkt dat nooit waar te zijn. Achteraf blijken al die 'tekens' ook maar flauwekul. oorlogen, rampen en armoede zijn er altjd geweest en dat zijn er nu niet meer dan vroeger.

    Verder zou ik, als ik jou was, eens Nederlands leren schrijven en daar wat aandacht aan besteden dan aan al die religieuze flauwekul.

    21 jaar
    10 jaren geleden
  • Waarom zou God nie.vestaan de oorlogen xij een teken van het einde vam de wereld bloedmanen rampen angsten honer armoede dit alles is al geweest en God zal spoedig weder komen ik typ dit met tranen in mijn ogen omdat ik God npg niet ken il ben verloren want als hij vanacht weder.kom en ik nog geen nieuw hart heb zal ik verliren zijn en de mensen die in God geloofden en op de.brandstapel werden verbrand gingen heen in een ontsa ch elijke pijn maar zongen tot God s eer hoe heerlijl en dat wil je niet geloven ik vond mexelf niet beter ofzo maar wil julie waardchuwen voor.het te laat is reageer aub als dit ja raakt en je een vraag heb

    12 jaar
    10 jaren geleden
  • 1) Je weet duidelijk niet wat de Oerknal was.
    2) Je hebt geen flauw idee wat een wetenschappelijke theorie is.
    3) De aarde de enige planeet met intelligent leven? Hoe weet je dat? Heb jij op die miljarden andere planeten gekeken? Wat een flauwekul!
    3) Dat een gebouw blijft staan is niks wonderbaarlijks aan. Het verhaal is trouwens overdreven. De dom was behoorlijk beschadigd en er omheen stonden ook nog andere gebouwen.
    Honderden kerken zijn in puin gebombardeerd, afgebrand, is de bliksem ingeslagen etc. etc. Vp;gens de kansberekening moet er zo heel nu en dan eentje blijven staan.
    4) "Hersendood" is gewoon "dood". Er zijn heel veel mensen met een kogel in hun hoofd die redelijk normaal doorleven. Zegt helemaal niks.

    Je betoog is een willekeurige opsomming van halve en hele onwaarheden. Maar zelfs als ze allemaal waar zouden zijn, zijn ze nog geen bewijs voor het bestaan van een god.

    "Waarom zou er niet een god zijn?" is een beetje rare opmerking. Ik kan netzo goed zeggen "Waarom zou er geen theepot om de planeet Jupiter cirkelen", "Waarom zouden er geen groene mannetjes in de kern van de aarde leven?"
    Je gaat er vanuit dat iets niet bestaat totdat er genoeg bewijs is voor dat het wel bestaat.

    21 jaar
    10 jaren geleden
  • beste atiesten waarom zou er niet een god zijn.
    1 ooit was er niks god zij laat er licht zijn.
    (de oerknal was toch een licht uit het niets)
    2 de aarde was nu woest en ledig. en duisternis was
    op den afgrond. (de aarde zal vast in zijn jonge jaren niet prachtig zijn geweest.) dus zelfs een wetenchapelijke theorie staat in de bijbel. en waarom is de aarde de enige planeet met intelligend leven. en waarom geburen er ook wonderbaarlijke dingen. zoals bijv
    keulen die in wo2 platgegooid was. en aleen de
    dom van keulen nog overeind stond. met drie bom inslagen.
    alle drie niet ontploft. en malala dan die door teroristen
    is neergeschoten. van vijf meter afstand in haar hoofd. en
    nog leeft en niet hersendood is.

    17 jaar
    10 jaren geleden
  • hmm

    ik kan hier een hele slechte grap over maken maar dat doe ik niet.  punt 1, ALSSSS... god bestaat waarom zou hij dan niet eerder gekomen zijn? in de 2de wereld oorlog zijn er 6 miljoen Joden vergast, 20 miljoen Russen vermoord enzo kan ik wel door gaan. En God is nogsteeds niet gekomen. waarom zou hij nu wel komen? punt 2 ik respecteer dat jij het woord van god volgt maar jij moet jezelf afvragen of het wel goed is. een boek is er om je te inspieren en niet om alle ideeën die in het boek staan optevolgen. punt 3, oorlog is een industrie westerse bedrijven verdienen geld aan oorlog, jij vraagt hoe? er zijn bedrijven die wapens maken voor bv de het leger van Syrië en andere oorlogen. De westerse landen verdienen geld aan oorlogen. Dus val ons niet lastig, zeg tegen hun dat ze moeten stoppen 

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • wtf

    je mag geloven wat je wilt maar ga geen mensen lastig vallen. je bent niet beter als je gelooft

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • lulkoek

     geloof is allemaal onzin. als in in onze wereld geschiedenis kijkt dan is een groot gedeelte van oorlogen het geloof een oorzaak. als het er niet was dan waren er alleen oorlogen over macht en geld

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • Dit

    Ik ben atheist. Ik weet niet of er een god bestaat, of meerdere. Ik kan dat niet bewijzen. Ik weet wel, dat er voor mij geen enkele REDEN is om te geloven in een god. Ik ken wel een aantal redenen om te geloven dat er géén god is. De meeste mensen in de wereld geloven in de god waar hun ouders in geloofden. Worden ze jong geadopteert, dan gaan ze geloven wat hun adoptieouders geloven. Dit geeft de willekeurigheid wel aan. Maar iedereen mag geloven wat hij wil. daar is niks mis mee. Het gaat pas mis als je vanwege jouw geloof aan anderen gaat vertellen wat ze wel of niet mogen doen. Waneer ze wel en niet mogen werken, wat ze wel en niet mogen eten, hoe ze zich moeten kleden etc. etc. Als je dat doet, zogenaamd omdat jouw god dat zo vindt, dan zul je wel met BEWIJZEN moeten komen voor die god. En dat lukt je niet. En als jij in een god gelooft die oorlog okay vindt en als jij gelooft dat het einde van de wereld nabij is, zul je toch met iets meer onderbouwing moeten aankomen. D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • geloven is van alles behalve weten

    Geloven is van alles behalve weten. De godsvraag is onweetbaar voor iedereen. Alle geloven zijn gebaseerd op een onweetbare kwestie.
    Laten we het hebben over wat we weten en gwn eerlijk zeggen wat we niet weten of nog niet weten. De rest is geloven zoals in Sinterklaas en andere door mensen bedachte dingen.

    21 jaar
    12 jaren geleden
  • niet dus

    wat weer een lekker dogmatisch verhaal. Zo zie je maar dat het christendom zich in allerlei bochten wurmt om aar verklaringen te vinden voor alles in de wereld uitgaande van de bijbel. Het is echter slimmer om met een onbevooroordeelde blik naar de problemen in de wereld te kijken en op die manier verklaringen te vinden. En dan zie je dat er twee redenen zijn waarom er oorlog in de wereld is. De eerste reden is omdat er verschillen tussen landen zijn, bijvoorbeeld welke landen olie hebben en welke niet. De economie van de VS draait voor 50% op buitenlandse olie en de VS zal er dus alles aan doen om de toegang tot die olie te behouden. De andere reden is omdat er verschillende religies in de wereld zijn. En religie geeft mensen een reden om andere mensen te haten en om te denken dat ze anderen mogen doden. religie zorgt er voor dat mensen een reden hebben om de meest verschrikkelijke dingen te doen. En dan zijn er natuurlijk nog de mensen die om economische redenen de religie voor hun karretje spannen. D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • blub

    Zonder oorlog zouden we het begrip vrede niet kennen.   - BM.

    19 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten