Skip to content
20 reacties
2665 weergaves

Skinnydippen

Wie van jullie is wel is wezen skinnydippen en waar was dat? Ik heb het zelf wel is op een leeg strand gedaan. Dat was geen naaktstrand. En op een afgelegen plekje in de natuur.

17 jaar
5 maanden geleden

20 Reacties

  • In de zomer wel. Nu echt niet.

    16 jaar
    3 maanden geleden
  • dapper hoor.. in februari! brrrr. Ik ga graag met je mee maar dan wel ergens in Juli als het boven de 20 *C is....

    19 jaar
    3 maanden geleden
  • Ik ben deze voorjaarsvakantie voor het eerst naakt gaan zwemmen in een meertje bij het naaktstrand. Ik wou dat wel eens proberen. Het was natuurlijk wel erg koud, maar daar merkte je niet veel meer van als je er eenmaal in ligt. Wel optijd eruit gaan als je het echt koud begint te krijgen. Ik heb wel de hele weg terug lopen trillen maarja, wie gaat er ook in februari in een meertje zwemmen.

    Wat het naakt zijn/de ervaring betreft:
    Ik vond het een erg vrij gevoel geven, wat meer een met de natuur. Ik was wel de enige, afgezien van een paar mensen op het gewone strand (heb me daar niet door laten tegenhouden). Ik vond het zeker voor herhaling vatbaar, alhoewel ik het ook wel eens met wat warmer weer en meer mensen zou willen ervaren.

    19 jaar
    3 maanden geleden
  • naaktzwemmen in zwembad doe ik regelmatig, echt sknnydippen (nog) niet maar lijkt we wel spannend. bloot lopen Pieterpad wist ik niet .. ga ik even opzeoeken waar dat mag.

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • Ik denk nu 2/3 jaar terug heb ik het wel is gedaan met 5 meiden.
    We gingen op een zomerse zaterdagavond bij iemand chille en zuipen en op een begeven moment opperde iemand het idee om te gaan skinnydippen. Naar wat dolle en polsen bij elkaar had iedereen er wel zin in dus zijn we op het eind van de avond ergens in de nacht naar de Maas gefiets met enkel alleen wat handdoeken. Na ongeveer 10 min fietsen waren we daar aangekomen en gingen de kleren eigenlijk gelijk uit. Verder was het heel leuk en spannend, zeker voor mij als eenigst jongen. Na ongeveer 15 min zwemmen en gek doen in het water zijn we er eruit gegaan, afdrogen en rustig naar huis gefiets. We hebben het nog regelmatig over die nacht en roepen we dat we het eigenlijk nog een keer moeten doen.

    21 jaar
    5 maanden geleden
  • @j17
    Toch niet hoor. Wel dit jaar en ook vorige zomer tijdens een kamp in de Ardennen en bij lange tocht wel enkele keren in een riviertje gaan zwemmen om wat af te koelen

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • TS. Ik vind het wel grappig dat er alleen maar meiden reageren. Is skinnydippen of gwn naakt zwemmen alleen een meiden ding? Nee toch?

    17 jaar
    5 maanden geleden
  • @M21. Je moet je er inderdaad op voorbereiden. Je lichaam laten wennen aan kou. Dat doe je zoals al eerder beschreven. Niet te snel willen maar rustig opbouwen. Aankomende periode zal nog te vroeg zijn, Zet je planning op de winter 2024/2025. Ik woon met mijn vriend in een 2 kamer appartement op de 14de etage. In huis staat de thermostaat nooit hoger dan 18 graden. Zijn wij thuis, dan zijn wij bloot, alleen een kimono aan. Als er bij jou in de buurt een saunacomplex zit, ga deze winter eens een paar dagdelen naar een naaktdag. (goedkope entree via bijv. vakantieveilingen, groupon, dagje weg) Ga je eerst zwemmen, daarna de sauna in, afkoelen in het zwembad en daarna je met een massage/schoonheidsbehandeling laten verwennen. In de winter lig ik bij zonnig weer en uit de wind, naakt een uurtje te zonnen op het balkon, al is het dan net onder 0. Even tijd voor me zelf, met een glas thee en een goed boek erbij. En koud heb ik het dan niet. Maar mijn lichaam is gewend aan kou. En dat is aan te leren. (zie bijv. ''de iceman'', Wim Hof) Maar je moet het opbouwen. Succes.

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • M19, natuurlijk ga ik niet zomaar bloot naar buiten in de winter. Er is nu een idee, dat moet worden uitgewerkt en voorbereid. En dan staat er als streefdatum: misschien ergens deze winter. Misschien zelfs ook nog niet. Ik was gisteren even bloot in de tuin. Het was niet eens heel koud maar het viel me niet echt mee. Reden genoeg om te weten dat ik er nu nog niet aan toe ben. Bovendien ben jij iemand die weet waar ze het over heeft. Wat je vertelt doe je niet voor niets, dus zou ik wel gek zijn als ik je adviezen in de wind zou slaan. Want als ik het ga doen moet het wel een mooie belevenis zijn, zelfs al is die maar eenmalig.

    21 jaar
    5 maanden geleden
  • @M 21. Laat je lichaam wennen aan kou. Niet gelijk bloot naar buiten gaan maar opbouwen. Als je in de winter bloot wandelen ben kan je niet zomaar een jas pakken. Ga bij jouw in de buurt/dorp/stad op zoek naar een club/vereniging die bloot recreëert/sport en of iets anders doet en ga eens kijken/mee doen. En schaam je niet, ieder lichaam is mooi, iedere vrouw heeft hetzelfde sneetje, iedere man hetzelfde slangetje. Maar het belangrijkste is, je lichaam moet wennen aan kou. En nog een voordeel: als je lichaam aan kou gewend is, kan je ook beter tegen hitte.
    Maar zorg dat je voeten altijd warm zijn met kou, Koude voeten is funest, dan krijg je het zelf ook koud. Dat moet je ten alle tijde voorkomen.

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • M19, bedankt voor de informatie. Ik denk niet dat ik het in me heb om een echte naturist te worden, maar zoals jij het beschrijft krijg ik beelden voor me waarin ik bloot door een winters landschap wandel. Het maakt me nieuwsgierig, ik wil het beleven en weten hoe het is. En als ik dat heb gaat het meestal ook gebeuren dus ga ik met wat jij hebt verteld aan de slag.

    21 jaar
    5 maanden geleden
  • @21. Je lichaam kan echt wel wat hebben qua kou. Begin de dag met een koude douche en kleed je in laagjes. De kachel/verwarming in huis rond de 18 graden (warm genoeg als je thuis werkt en/of huishoudelijk werk doet) en krijg je het warm in huis, dan trek je een laagje kleding uit. Lange jurken, lange rokken dragen in plaats van een broek. Zorg er wel voor dat je goede kousen draagt waar je voeten in warm blijven, want met koude voeten krijg je het koud. Lopen/fietsen in plaats van de auto voor een boodschap in stad/dorp, ook al sneeuwt, regent, waait het, en investeer in een dunne water- en winddichte jas. (voor 10 euro zijn hele leuke, dunne wa/wi jassen in vrolijke kleuren bij Zeeman te koop) Succes.

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • M19, dank je wel. Ik zou dat dus best een keer willen proberen, maar het lijkt me niet heel verstandig om dat zomaar te doen want mijn bloot zijn heeft zich tot nu toe beperkt tot temperaturen van 18 graden en meer. Eerlijk gezegd denk ik dat ik mijn lichaam eerst wat moet trainen en laten wennen aan bloot zijn als het koud is, door bijvoorbeeld dagelijks even bloot buiten, te beginnen met een paar minuten. Wat vind jij?

    21 jaar
    5 maanden geleden
  • @M21. Bloot buiten in de winter is heerlijk. Natuurlijk geen uren als het vriest, maar een half uurtje wandelen is fijn. Ben lid van de Nederlandse naturistenvereniging en van de Duitse FKK. De FKK hebben terreinen van zo'n 50, 60 hectare (ook net over de grens, 4 terreinen tussen Nijmegen en Venlo) waar je in de winterperiode (november/februari) heel goedkoop, 10/12.50 euro, een weekend kan kamperen, in caravan of trekkershut. Sneeuw en ijs is niet erg, maar het moet niet sneeuwen, hagelen, regenen en hard waaien als je bloot gaat wandelen in de winter. Maar zonder ergens van lid te zijn is er in de winter op het gebied van naakt recreëren, vooral rond A'dam, R'dam en Utrecht/Nieuwegein ook veel mogelijk in groepsverband. Gewoon proberen, gewoon doen.

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • @M22. Er zijn heel wat binnenbaden die op zondagochtend naaktzwemmen aanbieden. 2 binnenbaden in Amsterdam. Verder weet ik dat je in Utrecht, Eindhoven, Sittard, Maastricht, Breda, Dordrecht Rotterdam, Delft en Den Haag ook naakt kan zwemmen. Kijk maar op deze pagina: https://www.natuurlijknfn.nl/naaktzwemmen/

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • M19, wat jij schrijft vind ik best mooi. Ik ben zelf geen echte naturist maar sinds vorig jaar zomer zwem ik regelmatig naakt en ik ben ook al een paar keer bloot wezen wandelen. Het voelt heerlijk vrij en ik zou dan ook best nog wat vaker dingen bloot willen doen. Maar jij zegt dat je ook in de winter bloot naar buiten gaat? Is dat niet vreselijk koud en onprettig? Wil je daar wat over vertellen want het trekt me wel een beetje aan.

    21 jaar
    5 maanden geleden
  • Naaktzwemmen in een zwembad, ben best benieuwd welk zwembad dat kan, lees dat graag.

    22 jaar
    5 maanden geleden
  • Oh joh zo vaak. Het begon toen ik 16 was bij een meertje in de buurt. Maar ook in Italië doe ik het, mag helemaal niet daar dus extra spannend.

    21 jaar
    5 maanden geleden
  • Tijdens de zomervakantie in Frankrijk gedaan samen met mijn zusje. We waren samen aan het wandelen en het was ontzettend warm en toen kwamen we bij een beekje uit. We hadden nog geen andere mensen gezien toen hebben we even samen gezwommen.

    15 jaar
    5 maanden geleden
  • Skinnydippen, naaktzwemmen, naakt lopen/wandelen, een zijn met de natuur. Doe het regelmatig, ook in de winter. Solo en in groepsverband. Ga iedere zondagochtend een uur naaktzwemmen in een zwembad. Verledenweek op een overdekte schaatsbaan in groepsverband 1½ uur naakt aan het schaatsdansen geweest. Afgelopen zomer in de Harz (Duitsland) de 3 daagse blote wandelroute gelopen. Heb een gedeelte van het Pieterpad bloot gelopen, wat op dat deel ook toegestaan is.

    19 jaar
    5 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten