Skip to content
2 reacties
93 weergaves

Hamster.

Hallo ik ben een meisje van 17 jaar.
Toen ik 12 was heb ik van me ouders 2 hamsters gehad, Hammie en Bammie.
Ik was er erg blij mee want we woonde toen in een ander land en ik had niet erg veel vrienden, waardoor ik ze kreeg.
Het waren 2 vrouwtjes 2 zusjes, we hadden ze via een soort Marktplaats gekocht.
Alleen blijkbaar na een halfjaar merkte we dat ze elkaar niet mochten en begonnen elkaar te bijten ( ik denk dat het kwam omdat 2 meisjes hamsters niet met elkaar in 1 kooi kunnen ).
Ik heb ze toen uit elkaar gelaten en 1tje in de kooi gedaan en de andere in de wasmand omdat ik niet wist wat ik moest doen, anders zouden ze elkaar gewoon dood bijten.
Alleen de volgende dag was ze wegglopen en ik heb haar nooit meer terug gevonden.
Die andere heb ik wel bewaard en ging dood aan ouderdom.
Alleen nu ben ik 17 jaar, en zou graag weer een hamstertje willen of misschien 2.
Ik heb nu 3 vissen en ze leven best lang en hierdoor wil ik zeg maar bewijzen dat ik het nu wel kan. Voor dieren zorgen, niet dat ik dat niet kan want dieren vind ik echt helemaal geweldig voorall honden. Toen ik 13 was maakte ik nooit de kooi schoon en ik vergat soms water te geven, ik keek er eigenlijk niet naar om.
Maar nu ben ik een stuk volwassener en kan ik het wel. Ik zou graag aan jullie willen vragen, of jullie weten hoe ik dit kan aanpakken en wat voor hamster er bij mij past. Ik had eerst 2 goudhamster maar ik, zou nu wel dwerghamsters willen hebben, alleen ik weet niet wat voor soort. Ik hou ervan om met ze te spelen en te knuffelen, die niet lui zijn en veel slapen haha, wat ze natuurlijk wel met daglicht doen, maar jullie snappen vast wel wat ik bedoel.
Hopelijk kunnen jullie me helpen en bedankt voor het lezen, thank you xo

17 jaar
8 jaren geleden

2 Reacties

  • In leven houden is anders dan goed verzorgen. Als je een diertje in leven kunt houden betekent niet dat je ze goed kunt verzorgen. Als je bijvoorbeeld al het eten in de kooi legt en een grote bak water, blijven ze ook wel leven. Maar dat is natuurlijk niet hoe het werkt. Je moet ze wel echt verzorgen. Naar mijn mening kun je wel hamsters nemen, die zijn niet zo moeilijk. Lees wel even op internet wat goed voor ze is en wat niet.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Naar mijn ervaring zijn goudhamsters (ook syrische hamsters genoemd) makkelijker, en een stuk minder snel. Wel moeten ze alleen gehouden worden, dat was dus het probleem met die twee vrouwtjes. In de dierenwinkel zijn ze nog jong en zitten ze samen, maar ook daar zullen ze als ze ouder worden met elkaar vechten, want ze willen hun eigen ruimte.
    Ik zou graag het forum dehamster aanraden, daar zitten mensen die er erg veel van weten en altijd goed advies en tips geven. Dierenwinkels geven helaas veel verkeerd advies.. heel vervelend is dat, ik trapte er ook in toen ik nog jong was hoor.

    18 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten