Skip to content
2 reacties
286 weergaves

Alleen de stad in

Beste lezers, ik ben 17 jaar en studeer al op jonge leeftijd in Amsterdam. Ik hou echt van die stad en zou best wel eens lekker door de stad willen lopen en de stad verkennen. Maar toch voelt dit ongemakkelijk... ik ben heel zelfstandig en voel me eigenlijk ook ouder dan 17. Heeft iemand hier ervaringen mee?

17 jaar
5 jaren geleden

2 Reacties

  • Oh ja, das best leuk, een stad verkennen. Ik was in de herfstvakantie met mn broertje naar mn zus geweest. Die studeert sinds de zomer in Rotterdam. Andere keren waren we gwn met de auto geweest met papa/mama, maar deze keer alleen samen met de trein. We kenden nog niet de hele stad, maar alleen de winkels een beetje. Maar mn zus had gezegd dat als we 3 straten (Coolsingel, Blaak en Maasboulevard) weten en die rode en witte brug en de Euromast (die kent iedereen), dan kunnen we sws altijd weer de plek naar haar huis vinden. Ik weet niet of het in Amsterdam ook zo simpel is. Maar wij gingen gewoon een dagje, toen mn zus iets anders moest doen, veel lopen en overal kijken en die 3 straten kan je altijd wel terug vinden als je ff loopt. Ik vond het leuk om zo rond te lopen. Best veel plekken waar ik nog nooit was geweest en toch dicht bij de winkelstraten die we wel kenden. We gingen gewoon expres van de grote straten naar die straatjes er om heen. Daar zaten ook kleinere winkeltjes en restaurantjes enzo. De volgende keer gaan we met de tram door de stad crossen. Metro is wel sneller, maar dan zie je niks, omdat je in het centrum altijd onder de grond zit. Miss kun je ook zoiets in Amsterdam doen. Op een bekende plek beginnen en dan gewoon rondjes lopen en steeds een stukje verder. Als je ineens ver weg bent, kun je met je OV altijd gwn de tram pakken ofzo om weer naar huis te gaan. Of op Maps kijken. In Amsterdam zijn vast ook wel straten, waar je beter niet rond gaat lopen, dus die zou ik maar ff overslaan Mn zus zei dat we niet in donker over de Kruiskade moesten lopen, maar toen was het overdag nog gewoon licht, dus dan kon het wel. Als je maar gewoon door blijft lopen als iemand iets van je wilt hebben ofzo. Van die drugsgebruikers ofzo. Sommige stukjes vonden we wel een beetje spannend, want op sommige plekken in de stad staan dan van die groepjes jongeren te hangen en je aan te kijken. Wij deden maar of we daar elke dag rond liepen, maar weet niet of ze daar in trapten. Wij vonden het wel echt heel leuk om zo alleen rond te lopen. Anders moet je altijd in de buurt van je ouders blijven, omdat mama dan denkt dat iedereen gevaarlijk is, maar ik denk dat de meeste ook wel gewoon aardig zijn. Alleen is het veel anders dan bij ons thuis. Wij hadden ook dat restaurant van Herman den Blijker gezien. Das die kok van de tv. Maar iemand zei dat er nu iemand anders in zit, dus jammer dan haha. Vlak daarbij liggen die grote cruiseschepen.
    Dat heb je ook in Amsterdam toch, van die cruiseschepen en ook dat gebouw met die grote schommel erop. Ken je die. Dan schommel je over de rand van dat gebouw. Daar wil ik nog wel eens een keertje op, maar zal wel duur zijn, denk ik. Ik had dat wel eens op tv gezien. Das best leuk om zulke dingen dan in ‘t echt te zien. En Nemo daar kan je toch over dat dak lopen of niet? Zulke dingen zijn echt cool. In een grote stad is het volgens mij makkelijker om weer thuis te komen dan een kleinere, want er zijn meer trams en die rijden ook elke 5-10 minuten ofzo.
    Waar zie je het meeste tegen op? Dat je alleen bent of gewoon dat de stad zo groot en onbekend is? Miss zijn er wel andere jongens of meisjes van je opleiding (welke doe je btw?), die ook nieuw zijn in de stad en dan kunnen jullie samen gaan. Mn zus heeft ook al snel anderen leren kennen en die doen nu ook allerlei dingen samen. Nou ja, ik lees het wel. Veel plezier alvast. Amsterdam lijkt me ook echt heel leuk. Ik wil wel mee, wanneer gaan we haha.

    17 jaar
    5 jaren geleden
  • het kan prima! en als je niet weet waar je ben en hoe je terug moet, kan je google maps pakken.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten