Skip to content
7 reacties
731 weergaves

Autorijlessen.

Heyy,
Ik ben sinds kort begonnen met rijlessen. (5e les komt er aan). In het begin was mijn instructeur heel positief over mij, was hij super vrolijk en praatte hij veel. Ik deed het super goed volgens hem en behoorde tot een van zijn beste leerlingen.
Nou heb ik voordat ik ging lessen al vaker stiekem gereden, dus starten, wegrijden, schakelen en stuurtechniek kon ik allemaal al (redelijk). Dus het is ook niet gek dat het in het begin goed ging.
Maar dit weet mijn instructeur natuurlijk niet, hij is daar strict op tegen, en geen haar op mijn hoofd die zegt dat ik de waarheid moet spreken.
Maar vorige week bij mijn vierde les moest ik gaan leren kijken, (iets wat je in de polder natuurlijk niet echt hoeft te doen) en ik deed wat dingen verkeerd en ik reed een keer iets te hard op een drempel en hij was gelijk chagrijnig en later nog een drempel zei hij: ‘na 1x “hard” op een drempel gaan, moet je nu wel weten dat je nu langzamer moet rijden want anders gaat mijn bumper eraan’. Dus mijn mood was helemaal weg.
Eerst leerde ik zo snel (want ik had dat allemaal al gedaan) en nu is hij niet meer zo enthousiast. Ik probeer mij er niet zoveel van aan te trekken, alleen word ik soms gewoon onzeker van hem. En dan ga ik dingen fout doen, ik snap ook wel, het is mijn 4e les. Dan moet ik niet teveel van mezelf verwachten.
Herkent een van jullie dit? Heeft een van jullie ook al vaker gereden voor de eerste rijles?
Ik wou dit gewoon even kwijt.
Let me know x

17 jaar
4 jaren geleden

7 Reacties

  • Het minste wat je van een instructeur mag verwachten is dat hij onder alle omstandigheden kalm en hoffelijk blijft en zeker niet gaat zitten afbekken. Maar het kan ook anders. Ik heb leren autorijden van een instructrice en het klikte buitengewoon goed tussen ons. Zo goed zelfs dat we achteraf nog enkele maanden friends with benefits gebleven zijn.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Doe eens een korte dress aan en een diep decollete en hij draait zijn mening weer helemaal bij. Ik zou in ieder geval proberen mij niet zo te laten leiden door emoties en interpretaties. Dat is een les voor het leven. Niet voor alleen autorijden. Sta wat steviger in je schoenen.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • moeilijk he aotoreiden en ik weet wat je nu denk een meisje van 12 jaar die autorijd maar ja het is zo mijn zus van 14 heeft ongeveer een jaar geleden leren autorijden (ben bijna 13) en mijn papa is garagist en er is ook een veldje waar we oefenen en mijn papa heeft ook een autobedrijf

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat denk je zelf? De hele dag met van die stuntels op pad waarbij hij soms zn eigen leven riskeert. Dus aan het eind van de dag is hij kortaf. En een rij instructeur is ook maar een mens en heeft dus af en toe gewoon zn dag niet.

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Reed op mijn 15de met mams boodschappenauto (smart automaat) de hele stad door. Ging er zelfs mee naar school. Mijn instructrice van de rijschool wist dat ik reed en reed daar ook in een automaat. 4 lessen van 2 uur gehad, examen gedaan en geslaagd. Daarna les gehad in auto met versnellingen met dezelfde instructrice, 8 lessen van 2 uur, examen gedaan en geslaagd. Afgelopen woensdag afgereden met aanhanger, ook geslaagd. 1 oktober beginnen met de lichte les vrachtwagen en de bus. Voor mijn 20ste verjaardag wil ik alle rijbewijzen hebben.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik denk dat dat snel boosachtig worden een tactiek is van best veel instructeurs, hierdoor bedenk je zelf ook dat je het verkeerd doet en zul je het beter herinneren en dus anders doen de volgende keer. Ook heb je nog maar vier lessen gehad, het komt wel goed dus.

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Yep, is wel herkenbaar ja

    18 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten