Skip to content
3 reacties
524 weergaves

Trainen

Ik zou zelf graag wat breder willen worden. Mijn doel is om eerst mijn armen en buik (sixpack) te verbeteren. Ik wil alleen echt niet naar de sportschool. Mensen ervaring met thuis oefeningen doen? Wat doen jullie? Hebben jullie tips?

16 jaar
4 jaren geleden

3 Reacties

  • ik zit op indoor klimmen, niet boulderen ook al werkt dat waarschijnlijk ook. Ik zit er nu zo'n 2 jaar op en je ziet wel echt verschil (ik doe het 1 keer in de week)

    11 jaar
    4 jaren geleden
  • Nog even een aanvulling, Zelf ben ik ook wel eens bezig geweest om wat gespierder te worden. Uit een boek had ik wat oefeningen die je gewoon thuis kon doen. Een aantal maanden heb ik het volgehouden en toen geloofde ik het wel. Het had resultaat maar het was mij teveel moeite.
    Ik herinner mij vijf oefeningen en alles wat je nodig hebt zijn een paar stoelen en een stok.

    Voor steviger benen moet je tien diepe kniebuigingen maken. Dat had weinig effect. Voor gespierde benen en een stevige kont kun je beter flinke fietstochten maken.
    Voor de buikspieren ga je op de grond liggen met je voeten bijvoorbeeld onder je bed om ze tegen te houden. Dan tien maal van liggen naar zitten gaan zonder je handen te gebruiken.
    Voor armen, borst en rug zijn er drie oefeningen. Push ups met je voeten op een verhoging, bed of stoel en je handen plat op de grond. Push ups met je handen op twee stoelen en je voeten op de grond. Blijkbaar spreekt dat verschillende spieren aan.
    Tenslotte optrekken. Stok tussen twee stoelen, op je rug op de grond liggen en dan je optrekken aan die stok. Alles tien maal, maar meer mag natuurlijk ook.

    Je wordt gespierder, het is te zien, maar je moet het wel vol blijven houden. Een echte spierbundel ga je er niet van worden, maar je ziet er wel beter uit. Het duurt wel even voordat je er wat van merkt. Of je er ook echt breder van wordt betwijfel ik. Dan moeten de botten in je schouders ook gaan groeien en of ze dat nog veel doen als je bijna 17 bent dat vraag ik mij af. Doordat de spieren in je armen groeien lijk je wel wat breder.

    Succes!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, (Ben jij dat T?) Je lichaam wordt gevormd door wat je er mee doet en door je genetische aanleg. Als je veel testosteron in je bloed hebt dan bouw je gemakkelijker spieren op. Je wilt niet naar de sportschool en dus denk ik dat je ook geen zin hebt om lid te worden van een turnvereniging. Turners hebben altijd een prachtig lichaam. Zwemmen is ook een sport waar je een mooi spierstelsel mee opbouwt.

    Als je dat allemaal niet wilt, zoek dan eens bij Google op: bodybuilding at home without equipment
    Daar kun je heel wat vinden. Denk er wel om, het opbouwen en onderhouden van een mooi gespierd lichaam vraagt heel wat tijd en als je niet regelmatig sportief bezig bent dan blijf je aan de gang en waarom?
    Ik neem aan om aantrekkelijk te zijn. Persoonlijk vind ik die gespierde lichamen helemaal niet zo aantrekkelijk. Een normaal gebouwde slanke jongen vind ik veel mooier. Iemand van 16 wordt bovendien ook vanzelf wel steviger en mannelijker van bouw.

    Wat ik persoonlijk op val is het gezicht, de ogen, maar daar kun je weinig aan doen en dat is ook heel persoonlijk. Het lichaam komt pas op de tweede plaats. Als het aangekleed is zie je het niet en als het uitgekleed is ben je met andere dingen bezig.
    Van iemand houden ga je vanwege zijn of haar karakter, maar dat leer je pas kennen als je een tijdje met elkaar omgaat.
    Gaat het jou niet om een relatie op langere termijn maar alleen maar om seksdates, ga dan maar trainen, maar je kunt natuurlijk ook zelf het initiatief nemen en afstappen op iemand die jij leuk vindt.
    Heb een beetje zelfrespect. Iemand die jou niet goed genoeg vindt zoals jij bent die is jou gewoon niet waard en niet de juiste persoon om jezelf aan te geven!
    Jongens, mannen, die zoveel moeite doen om aantrekkelijk te worden gevonden, die vind ik een beetje tragisch en volslagen oninteressant. Is dat het enige dat je te bieden hebt? Wees gewoon jezelf, dan weten ze wat ze aan je hebben. Een flutcadeautje in een mooie verpakking blijft een flutcadeautje en seks is maar seks. Jij wil liefde en vriendschap!

    Wees gewoon een leuke jongen van 16, straks 17 en maak vrienden en vriendinnen en doe de leuke dingen die bij jouw leeftijd horen. Die seks is er heus wel op z'n tijd, dat hoort er ook bij. Gewoon met iemand die jou leuk en spannend vindt om wie je bent, niet vanwege je sixpack. Iemand die jou als vriend wil omdat hij/zij jou leuk vindt. Heb karakter, wees iemand, geen (lust)object.

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten