Skip to content
5 reacties
677 weergaves

Social media is lastig

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind social media eigenlijk heel moeilijk. Dat is niet omdat ik niet snap hoe de apps werken, maar vanwege het taggen en de instellingen enzo. Dat heeft ook te maken met mijn angst dat mensen me niet mogen en negatief over me denken. Zoals je weet kun je elkaar taggen bij instagram en je kan ook op elkaar antwoorden. Als er dan in een vriendengroep iedereen word getagd behalve een iemand vind ik dat onaardig. Bij mij is dat ook weleens gebeurd. Ik werd er heel verdrietig van en nam het persoonlijk op. Daarom tag ik ook geen mensen, want ik ben bang iemand te vergeten of diegene te kwetsen. Hetzelfde denk over antwoorden op de reacties of de reacties liken. Wat ik ook niet leuk vind en een stomme instelling van instagram is dat je kan selecteren wie je verhaal mogen zien. Of je kan mensen dempen. Nog gemener. Ik ben altijd bang dat ik gedempt of genegeerd wordt en denk dan dat mensen mij niet mogen. Dat gevoel heb ik ook als ik op andermans account een recente foto zie die ik niet op mijn tijdlijn zag. Dan ben je toch gedemt. Het allerergste vind ik snapchat. Bij snapchat is er zo'n systeem dat je chats kan verwijderen na het bekijken of 24 uur na het bekijken bij een bepaald persoon. Bij mij is dat ook weleens gebeurd en ik werd er echt enorm verdrietig van. Dacht dat ik te irritant was, dat mensen me vervelend vinden terwijl ik zelf niet eens zo vaak dingen verstuur. Enkel gm gn en vakantie foto s. Verder zit er ook geen logica achter. Waarom zou je bij een bepaald iemand de chat laten verdwijnen. Het zal vast heel kinderachtig van me zijn, maar ik ben echt een beetje gekwetst als de hele vriendengroep word getagd behalve ik en het is ook een beetje kinderachtig om daarover te beginnen bij je vrienden. T klinkt heel vreemd maar soms zou ik wel in de jaren 60 willen leven. Dan had je dit soort gedoe niet en schreef je mekaar gewoon een brief. Altans is het dan wel stom als je hele vriendengroep een brief kreeg behalve jij. Hebben jullie hier ook last van of ben ik de enige??

14 jaar
3 jaren geleden

5 Reacties

  • Ik doe helemaal niets met sociale media.
    Ik ben bereikbaar via telefoon, sms, mail, skype en persoonlijk contact.
    Heb meer dan genoeg vrienden en mis facebook en al het andere totaal niet.

    Je leeft niet maar wordt geleefd door al die sociale media.
    Ik leef mijn leven zelf en hoef van anderen niet te lezen wat en hoe ik moet leven.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meisje, hier 17 jarige jongen, lees reactie nog eens goed, je geeft eigenlijk zelf het antwoord al, wat is de waarde van alle likes op internet, wat is waar en wat is niet waar. Veel is fake en dat kun je dus niet vertalen naar of een ander leuker is dan jij. Laat dat varen, jij bent jij, een unicum (want er is er naar 1 van). Belangrijk zijn de likes die gemeend zijn, als je jouw gemeende likes en die van de ander eruit weet te filteren dan zul je versteld staan dat het verschil niet zo groot zal zijn. Vertrouw op jezelf en spiegel niet teveel met een ander. Succes ??

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey m14, ik had dit ook ongeveer, zelf kreeg ik altijd maar 50 likes en een paar reacties en anderen om mij heen veel meer. Ik ben uiteindelijk ook gewoon met instagram en snapchat gestopt. En het is zeker niet zo dat de mensen met meer likes en reacties beter of aardiger zijn, zij hebben waarschijnlijk in het echte leven net zoveel vrienden als jij, alleen zitten zij veel meer op social media waar ze dan ook meer virtuele vriendschappen krijgen, en ook meer likes... Dus ik zou me als ik jou was er gewoon niet zoveel van aantrekken, het gaat uiteindelijk toch om de échte vriendschappen en niet de virtuele! :)

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste @J17 Ik heb in de afgelopen maanden de mensen al ongvolgd waar ik onzeker van werd of waarmee ik mezelf vergeleek. Het klinkt een beetje hard om dat te doen ?? maar ik voel me niet meer minderwaardig. Die mensen zelf zullen er waarschijnlijk niks van merken, want ik ken ze niet persoonlijk of ze hebben zoveel volgers dat ze niet doorhebben dat ik er ooit een keer tussen zat. Het klinkt vast heel kinderachrig maar ik kijk ook weleens naar de hoeveelheid reacties die iemand onder een foto krijgt. Sommige mensen krijgen echt tientallen comments van allemaal 'vrienden'. Ik krijg vergeleken met hen minder comments omdat de meeste van mijn vrienden niet op veel social media zit. Daarom denk weleens dat het persoon met veel comments een veel leuker, liever en beter persoon is vergeleken met mij en dat het mijn eigen schuld is dat ik minder comments krijg omdat mensen me gewoon niet aardig vinden. Is dat werkelijk zo dat de mensen met veel comments zo veel vrienden hebben of zijn dat ook slechts 'socialmediavrienden' die het gewoon leuk vinden om onder elke foto te commenten.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meisje 14, welkom in de wereld waar men denkt dat digitaal/virtuele vriendschappen de ware wereld is. Natuurlijk kunnen we niet zonder, maar mijn ervaring is dat een paar echte goede vrienden, waarmee je live dingen onderneemt, veel waardevoller zijn. Natuurlijk communiceren we ook via de telefoon, maar we zoeken elkaar op, bespreken dingen die ons bezig houden en zijn er echt voor elkaar. Er genieten van er gewoon gesprek en sturen kaartjes en brieven over en weer. Dat maakt de vriendschap tastbaar en respectvol, digitaal is zo anoniem en afstandelijk. Zou zeggen zie een paar echte vrienden en laat het virtuele voor een deel aan je voorbij gaan. Wel een beetje oppassen met de Corona regels. Succes en laat nog eens weten hoe het bevalt! ??

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten