Skip to content
8 reacties
722 weergaves

Ouders laten hond altijd los

Mijn hond luistert niet echt. Hij kan heel veel trucjes maar de basis commando’s zoals hier, naast en blijf vindt hij al snel moeilijk zodra er enige afleiding is. Mijn ouders vinden hem dus perfect. Behalve dan dat hij aan de riem trekt. Ze laten hem altijd los op plekken waar het niet mag. Ook als er andere honden zijn die wel aangelijnd zijn. Dan zegt natuurlijk die andere hondeneigenaar er iets van. Mijn ouders boeit dat helemaal niks. Hij is hier ook al een paar keer door gebeten. Mijn ouders trekken zich nergens iets van aan. Heb ze dit al vaak vertelt. En dan worden ze boos. Laatst ging hij zelfs los in schapen weide. Met schaap in de sloot als gevolg. Hij kwam daarna wel weer terug. Ik ben toen nog teruggegaan om schaap eruit te halen en te kijken of het goed met ze ging. Trainen met de hond doe ik elke dag en ben heel consequent. Ouders totaal niet. En wel zeuren dat hij trekt aan de riem. Van hij is gewoon zo , dit is zijn karakter. Hoe kan ik mijn ouders overtuigen wel met hem te trainen en niet overal los te laten lopen. Dit gaat namelijk nog een keer goed mis.

15 jaar
3 jaren geleden

8 Reacties

  • Dat heb je goed verwoord j22!
    Zij heeft er inderdaad nooit aan moeten beginnen. Maar “dat staat zo leuk bij het plaatje”. Ze had ook een ex die graag een grote hond wilde, maar er verder geen aandacht en tijd in stook. Bij ons doet hij wel eens raar, maar dan corrigeert mijn moeder hem en dan is hij gelijk bang, staart tussen de benen en oren plat naar achter druipt hij af en durft hij de rest van de avond niet meer te komen. Dat is ook niet onze bedoeling, ik denk dat hij zo gek doet uit onzekerheid. Hij is al een keer aangevallen door een kleine hond toen hij iets jonger was. Maar het komt ook doordat hij niet is gesocialiseerd, hij is geen andere honden en (kleine) kinderen gewend. We hebben haar al duidelijk gewaarschuwd dat hij vanaf jongs af aan moet wennen aan oa kinderen en dat ze er later problemen mee kan krijgen mocht zij ooit zwanger worden, hij blaft naar alles op straat, ieder mens, fietser, auto, alles. Toen hij nog puppy was liet ze hem alleen z’n behoefte doen in haar achtertuintje, omdat ze bang was voor ziektes van andere honden, toen hij nog niet geënt was (we wonen dicht bij een dierenarts, dus ik snap het ergens ook wel). En als het slecht weer is doet ze dit nog, ze durft ook niet zo goed op straat met hem omdat hij sterk trekt en veel blaft. Wij passen er niet zo vaak op, 1 á 2x in de week van 14u tot 23.15 ongeveer. Dus zo belangrijk is het niet voor ons, en mijn vader loopt toch 2x een rondje van 8km in de middag en in de avond, en 1x ga ik mee met de fiets. En dan loopt hij gewoon netjes mee (gaan we expres ook op van die rustige boerenweggetjes met weinig verkeer en mensen) en loopt hij meestal met een grote stok in zn mond. 1x kwam er een mevrouw ons te voet inhalen onderweg en die zat de hond op te juinen en uit te dagen totdat hij blafte en toen had ze haar man gebeld en die is haar komen ophalen omdat ze “bang” werd van de hond. En die man van haar handelde heel asociaal en zei hele respectloze dingen tegen ons. Terwijl de hond niks deed totdat ze hem opjuinde. En die man ook constant de hond uitdagen, tja, dan blijft hij blaffen. We kregen hem ook niet stil, want die man was echt wel dreigend naar ons toe en heeft toen ook 112 gebeld omdat de hond blafte. Tot op heden gelukkig nooit meer iets over gehoord. Kan ook niet want de hond heeft niks gedaan, behalve blaffen. Dat doen honden eenmaal.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Als ik dat zo lees Meisje 18 dan kan die vrouw die hond beter weg doen want hij is helemaal niets voor haar. Een Mechelse Herder vier uur of langer in een bench, daar klopt helemaal niets van. Het is net of jouw moeder je opsluit in je kamer als ze een middagje gaat winkelen.
    Dat jou vader zulke grote wandelingen met hem maakt is heel goed, zowel voor je vader als voor de hond. Honden hechten zich het meest aan de persoon die hen regelmatig uitlaat. Ik denk dat ze het zien als samen op jacht gaan.
    Dat hij zo lelijk doet tegen jou is niet leuk. Misschien dat hij in de gaten heeft dat er een gezagsverhouding is tussen jou en je vader en dat jullie het soms niet met elkaar eens zijn. Dan kiest hij de kant van de sterkste en degene waar hij de sterkste band mee heeft, dat is dan je vader.
    Misschien moest jouw vader je eens knuffelen waar de hond bij is en foei! roepen als hij lelijk doet.

    Dat hij onderdanig is naar je moeder is ook wel te begrijpen. In huis is de vrouw de baas en dat heeft die hond natuurlijk wel door. Honden begrijpen alles en ze weten alles, ga daar maar van uit.

    Een hond hebben kan heel leuk zijn en het is altijd een goed gezelschap. Honden oordelen niet en veroordelen niet en ze zijn onvoorwaardelijk trouw. Kom daar maar eens om bij sommige mensen. Misschien dat het tussen jou en hond ook nog eens een keer goed komt!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja, we wonen beiden in een dorp. Wij wonen in een vrijstaand huis. Als hij bij ons is is hij helemaal niet zo vervelend en hij luistert ook maar naar één persoon, en dat is mijn moeder. Die heeft best wel een duidelijke en felle stem, daar heeft hij als enige respect voor lijkt het wel en daar is hij heel onderdanig tegen. Hij is dikke maten met mijn vader, die laat hem ook 2x een rondje uit van 8km en hij speelt er constant mee. Van mij moet hij helemaal niks hebben. Als ik binnenkom en mijn vader zit ook binnen gromt hij soms (en de haren omhoog) naar mij omdat hij aan het waken is. Ik corrigeer hem want dat mag hij niet, hij mag niet de baas over mij spelen. Mijn vader doet daar verder niks aan, dan stopt hij nooit met z’n rare gedrag. Ik moet verder niks van hem hebben, ik vertrouw hem niet. Ik doe er verder ook niks mee, ik ben niet bang van hem, maar het klikt niet tussen hem en mij. Bij z’n echte baas zit hij minimaal 4 uur per dag in de bench. Ze woont redelijk klein en slaapt constant uit verveling. Zij kan hem ook niet goed aan. Ze voert hem ook foute dingen zoals chips, en over de datum vleeswaren enz. Verder geen commentaar naar haar toe hoor, maar ze had er gewoon nooit aan moeten beginnen. Het punt is dat ze deze mechelse herder voor 200,- kon kopen, bij een nestje. De prijs vond ze natuurlijk heel aanlokkelijk, en ze had verder nog geen research gedaan over het ras.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Een Mechelse Herder is een werkhond. Die willen wat te doen hebben. Als dat beest de hele dag maar thuis zit en af en toe even voor een paar minuten wordt uitgelaten om zijn behoefte te doen dan gaat hij zich vervelen en vervelend doen.
    Je moet elke dag een wandeling van minstens een uur met dat beest maken en dingen doen zoals hem laten apporteren. Daarnaast moet hij nog minstens tweemaal, en liefs driemaal worden uitgelaten, minstens een kwartier per keer. Dan nog, twee uurtjes van de 24 wat doen en voor de rest maar wat slapen, dat is niet wat een hond als een mooi leven ziet, zeker niet een herdershond.
    Is er waar je woont genoeg ruimte voor zo iets? Plaatsen waar je hem vrij kan laten lopen en spelletjes doen zoals apporteren?
    Beter had die dame zo'n klein wit hondje genomen die vooral veel slapen of een andere van het type "levende deurmat". Waarschijnlijk wilde ze een grote sterke hond als bescherming en misschien ook wel als statussymbool.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Vrienden van ons hebben een Mechelse herder, een behoorlijk sterk beest. Maar ze hebben hem niet opgevoed, hij zit constant aan de riem te trekken, ik kan hem amper houden. Wij passen wel eens op de hond omdat de eigenaaresse hele lange dagen maakt. Ze is er wel mee op puppycursus geweest, maar het enige wat hij kan is blaffen op commando (hij stopt niet meer, das wat anders), en hij kan een pootje geven. Maar verder is hij gewoon vervelend en hij luistert niet. Laast stuurde ze een foto door met dar hij een shockriem aan heeft (zo’n stroomstoot band om zn nek, gekocht bij Aliexpress). Daar schrokken we wel van, ik ben daar sowieso erg op tegen. Als je geen verstand hebt van honden, neem ze dan niet, of ga er serieus mee op cursus ofzo. De hond moet niet de dupe worden doordat ze door het baasje slecht worden opgevoed. Het is niet zo dat ze de band gebruikte voor het opvoeden, nee, de hond had hem heel de dag aan en ze was van plan om hem de rest van zn leven ook te gebruiken want ‘zo luisterde hij wel’. Ja, joh, gek hé… Hij kreeg ook allemaal kwalen. Terwijl de hond net een jaar is… Wij hebben duidelijk tegen haar gezegd wat hij over de band dachten en haar gewoon eerlijk gezegd dat we niet meer op de hond passen en wij helemaal niet die band gaan gebruiken op hem. En als ze ermee doorgaat dat wij niks meer met haar te maken wilden hebben. Het is haar keuze. Ze is er gelukkig mee gestopt, hij is nog steeds vervelend maar hij begint wat beter te luisteren.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, Mooi dat het jou gelukt is. Soms moeten volwassenen ook nog wat opgevoed worden. Uit wat je schrijft krijg ik het gevoel dat jij hoopt het vooral ook jouw ouders zijn die straks wat gaan leren.
    Zelf heb ik ook een hondje gehad, een Jack Russell. Ze kwam uit een asiel en was heel agressief. Ze was al vijf toen en had blijkbaar een verkeerde baas gehad. Ik noemde haar Debbie de rothond. Geleidelijk aan is ze rustiger geworden. Veel wandelen en veel aandacht geven, dat vinden honden fijn.

    Ik denk dat jij een sterkte persoonlijkheid hebt. Jij komt er vast wel in het leven. Veel succes en veel plezier met jullie hond!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb mijn ouders zo ver gekregen dat ik met de hond een gehoorzaamheid cursus mag volgen. Zij gaan het ook een paar keer doen. Hoop dat die persoon die les geeft ze wat leert. Ts

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Soms zijn kinderen verstandiger dan hun ouders. Hier is dat ook het geval. Wat jij er aan kan doen? Niets ben ik bang. Als ze naar niemand luisteren dan luisteren ze dus ook niet naar jou. Waarschijnlijk vinden ze dat jij naar hen moet luisteren.
    Misschien dat er op een dag iets heel vervelends gebeurt waardoor ze grote problemen krijgen. Het is heel goed dat jij dat schaap uit de sloot hebt gehaald want dat had heel vervelend af kunnen lopen. Gelukkig maar dat de eigenaar van de schapen het niet gezien heeft, dan waren ze er niet zo gemakkelijk van af gekomen.
    Honden mogen eigenlijk helemaal niet in de buurt van schapen komen omdat ze een besmetting kunnen hebben die fataal is voor schapen. Met jullie hond is de schapenwei waren ze dus al behoorlijk asociaal bezig en dat schaap lieten ze blijkbaar maar in de sloot.

    Het is een wonder dat jij zo'n gewetensvolle jongen bent geworden. Het enige wat jij kan doen is proberen die hond wat op te voeden. Is hij erg jong? Misschien dat hij wat rustiger wordt als hij wat ouder is.

    Veel succes maar, met jullie hond en met je ouders!

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten