Skip to content
8 reacties
1078 weergaves

Rustmomentje

Wat of wanneer is jullie rustmomentje? Heb je een bepaald iets dat je aanzet om helemaal tot rust te komen? Of ga je iets doen?
Voor mij is in bed een boek lezen met een geurkaars aan aan het eind van de dag een echt rustmomentje.

21 jaar
2 jaren geleden

8 Reacties

  • J21: merci :-) .
    Er zijn broers die elkaar de haren uit hun kop vechten, iets dat broer en ik niet kunnen verstaan. We zijn er altijd al voor elkaar geweest, altijd samen geweest. Een leven zonder een broer kan ik me zelfs niet voorstellen.
    Een kameraad zei me eens dat hij blij was dat hij enig kind was, want dan moest hij zijn speelgoed niet delen (is al een heel deel jaren geleden). Ik antwoordde dat ik dat er van 'delen' geen sprake is, wel van samenspelen. En dat maakt bijvoorbeeld de lego zoovele leuker! (soms wel wat onenigheid over wiens beurt het is om de Rebellion te spelen en wie Empire :-) .)

    Neen, op de bank in broers' armen is het meest rustgevende wat ik ken. Ook omdat ik me dan helemaal volledig veilig voel.

    Als ge een lief hebt, moet ge het maar eens proberen. Voelt zalig.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • He wat een lieve reactie @jongen16. Zomaar veilig wegdromen in de armen van je grote broer. En dat met jullie mama gezellig erbij op de bank. En dat jouw broer dat okee vindt en jou niet weg duwt ofzo. Dat vind ik zo schattig. Dan ben ik toch weer een beetje droef dat ik enig kind ben.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Een beetje gelijk M19: knuffelen, echt rusten:
    Als mama een filmke wilt kijken en we alle drie op de zetel liggen, dan kruip ik tussen broer zijn armen. Die zegt dan wel 'zijt ge daar niet al wat groot voor?', maar dat antwoord is telkens 'neen'.
    Laat mama en broer maar televisie kijken, ik leg lekker knus in broer zijn armen en volg de teevee niet eens. Ogen dicht en het geluid van de teevee wordt dan een soort van geroezemoes na een tijdje. Dat is echt heerlijk tot rust komen, lekker warm en gezellig. Als ik in slaap val zit broer wel twee uur lang met mij opgescheept :-) .
    Mijn vriend mag die taak later overnemen. Maar nu het nog kan, in de armen van broer. Dat is helemaal tot rust komen.

    Wat broer en ik gemeen hebben: in het zwembad in het diep springen en u laten zakken tot de bodem, en daar een minuutje of twee blijven. Ook heel rustgevend. Wel niet doen zonder eerst goed wat te oefenen!

    En als laatste de meest logische waarschijnlijk: na het zwemmen of lopen thuis komen, warme douche pakken, lekker in blootje op bed gaan liggen en heel langzaam aftrekken tot ge er bij in slaap valt. Combinatie van het moe zijn van het sporten, de warme douche en het rustgevende van het aftrekken. Klaarkomen is helemaal niet de bedoeling. Maar als ge dan zo langzaam aan het aftrekken zijt, helemaal compleet bekaf en nog warm van de douche, dat is echt enorm rustgevend.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • ik kan heel rustig worden van met de honden het bos in te trekken (of over het verlaten strand en door de duinen mag ook), of ook nog van op een handdoek in de weide tussen de paarden te gaan liggen en te kijken hoe ze grazen of met elkaar omgaan.
    waar ik mijn hoofd ook helemaal leeg mee kan maken, is om met het vierspan voor de marathonwagen te trainen, of om onze buurjongetjes van 4 helemaal uit hun dak te laten gaan (maar dat is minder rustig, spaart wel een sportsessie uit).

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Rustig op de bank filmpje kijken of een warme douche nemen

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Knuffelen en dan niet als soort pre voorspel oid maar gewoon puur kan ook met vrienden

    Knuffelhormonen zijn ook echt een ding

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Samen een sherry-tje op de bank met mijn lief omaatje wanneer ik haar ga bezoeken in haar flatje.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Klinkt gek, maar bij mij is dat op de schietbaan. Als ik daar met mijn pistool aan het schieten ben kom ik helemaal tot rust. Ik zit dan daar helemaal in en denk nergens anders aan. Heerlijk.

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten