Skip to content
2 reacties
496 weergaves

Nieuwe sport willen uitoefenen, maar weet niet waar ik moet beginnen

Hoihoi,

Ik zou dolgraag een nieuwe sport willen doen, maar (zoals titel zegt) ik heb eigenlijk geen idee waar ik moet beginnen.
Momenteel doe ik 4x in de week gewichtheffen en ben ik sinds kort groepslessen van de sportschool aan het proberen (kickboksen, spinning, yoga, dansen, etc). Alleen zitten er veel oudere mensen daarop en ik zoek mijn leeftijd, met als doel meer sociaal contact met eigen leeftijd/vrienden maken. Vroeger deed ik voetbal & tennis, maar omdat ik gepest werd, ging ik van beide sporten af. Nu ben ik best wel gespierd, maar ik ben vrij vaak eenzaam. Ik wil eigenlijk heel graag trainingen volgen van verschillende sporten of een teamsport. Enige nadeel daarvan vind ik de commitment die je hebt (ik ben niet elke zaterdag/zondag beschikbaar voor wedstrijden).

Ik ben heel goed in badminton, maar de sport vind ik minder.
Ik zit te denken om oefen trainingen te volgen voor tennis, squash, kickboksen (ander soorten boks sporten), voetbal, rugby, klimmen/bouldering, volleybal en dansen. Ik heb alleen niet echt idee waar ik moet beginnen (vanwege vele interesses en keuzes).

Het ding is, ik doe al 6 jaar gewichtheffen alleen, maar vind het saai worden. Ik heb mijn doelen al bereikt en wil niet men hele leven gewichtheffen. Mijn vriendenkring wordt ook kleiner en mijn weekenden worden beetje saai. Ik zou dolgraag sociaal contact op willen doen via sport (muziek zou ook nog kunnen, maar liever sport).

Iemand tips? ervaringen? waar moet ik beginnen?

Alvast bedankt voor reacties!

21 jaar
8 maanden geleden

2 Reacties

  • Ts hier

    Thx J22, ik zal atletiek & zwemmen is ook toevoegen. Lijkt me interessant!

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • Hey TS ik doe nu al ruim 15 jaar aan atletiek het is een zeer uitgebreide sport met meerdere sporten in een met jou armspieren zou je bvb erg goed zijn in kogelstoten of speerwerpen. Maar in de atletiek is zo veel meer te ontdekken want onder de naam atletiek zitten meer dan 10 verschillende onderdelen dus heel veel afwisseling. Zelf train ik 2x per week waar van 1x op de atletiek baan en 1x voor me zelf waar ik dan meestal een 10km hard loop. Wat wetstrijden betreft dat is niet elke zaterdag of zondag er zijn er een paar per jaar en je kunt zelf kiezen of je er aan mee wilt doen of niet. Ons team bestaat uit een mix van jongens en meiden in de leeftijd van 14 tot 25 en met iedereen heb ik wel een band. Bij een wedstrijd help je elkaar ook of leer je van elkaar en je komt vaak de zelfde mensen van andere teams tegen.

    Het is vast wel mogelijk om eens een proef les te draaien om te kijken of het wat voor je is zelf zou ik geen andere sport meer willen doen aangezien atletiek zo uitgebreid is en ik iedere keer weer met veel plezier heen ga.

    Laat maar weten of het wat voor je is groet J22

    22 jaar
    8 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten