Skip to content
7 reacties
804 weergaves

Worstelen

Hi, zijn er hier mensen die op worstelen zitten? Ik wil er graag mee beginnen, maar ik twijfel of het iets voor me is. Ik heb vroeger wel judo gedaan en ga nu vaak naar de gym, maar ik weeg maar 60kg. Ik hoor graag wat jullie denken en hoe jullie de sport vinden!

23 jaar
3 maanden geleden

7 Reacties

  • @jongen 18 thanks voor je reacties! dat is goed om te horen dat het ook een voordeel kan zijn, dit trekt me denk ik wel over de streep! iemand enig wat ik nodig heb voor een training?

    23 jaar
    2 maanden geleden
  • sorry de twee reacties zijn van mij had niet door dat ik eerst even moest wachten. hopelijk helpen mijn reacties je een beetje verder

    18 jaar
    2 maanden geleden
  • Klein dingetje om je toch aan te moedigen toch worstelen te doen. postuur en bouw is zeker niet alles als jij worstelen leuk vind probeer dat je postuur positief te gebruiken je bent waarschijnlijk leniger en flexibeler dan iemand met een grove bouw gebruik dat in je voordeel kracht is relatief die kun je gebruiken of misbruiken van een ander. Ik heb een grofe bouw maar heb vaak genoeg net mijn sport (pencak silat) het moeten afleggen tegen iemand die kleiner en tengerder is dan ik ga er voor! En volg je dromen

    18 jaar
    3 maanden geleden
  • Maak van je na deel een voordeel. Je bent misschien minder stevig gebouwd maar jouw voordeel is flexibiliteit en snelheid. Meer spieren is meer gewicht gebruik dat in je voordeel kun je het niet niet winnen met kracht dan win je het met nuttig gebruikmaken van de ander zijn/haar kracht

    Gewoon proberen is het niks kun je altijd nog verder zoeken

    18 jaar
    3 maanden geleden
  • nog anderen?

    23 jaar
    3 maanden geleden
  • @meisje 22 bedankt voor je tips! ik neig zelf wel meer naar het worstelen dan ju-jitsu inderdaad. het is voor mij ook mogelijk om eventueel eerst flink aan te komen en daarna pas op worstelen te gaan, maar als dat niet nodig is zou dat natuurlijk mooi meegenomen zijn.

    23 jaar
    3 maanden geleden
  • Als je weinig weegt en dus wellicht een fragiel figuur hebt, denk ik dat je beter een universelere vechtsport kiest, zoals ju-jitsu. Daarin komt worstelen en klemmen ook voor, maar niet alleen dat. Ik heb een tijdje ju-jitsu gedaan, en voor mij was worstelen net het moeilijkste omdat ik van kracht en gewicht niet opkon tegen de massieve gespierde gasten. Het risico op blessures was daar ook groter voor mij. Met de andere technieken die meer techniciteit vergen zoals klemmen, trappen, bevrijdingstechnieken, worpen, en zo, kon ik wel makkelijk tegen hen op.

    Maar als worstelen echt jouw ding is, moet je het natuurlijk proberen. Anders ga je spijt hebben dat je het niet geprobeerd hebt.

    22 jaar
    3 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten