Skip to content
59 reacties
621 weergaves

soldaat/marinier spelen oftewel echt jongensspel

We speelden als jongens altijd soldaat of marinier in het bos of het veld. Las elders op deze site dat het nog wel bestaat. Maar ben nu 17 en mijn vrienden en ik zijn gestopt maar soms organiseren we nog een veldloop,of een training,gewoon omdat het moeilijk is om helemaal afscheid er van te nemen. Zijn er nog meer jongens die dit ook meegemaakt hebben of nog meemaken.?

17 jaar
13 jaren geleden

59 Reacties

  • In feitte is niets kinderachtig,als je zo wilt praten dan kan ik ook, 22 man die achter een balletje aanrennen en dat figuren noemen ze idolen.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Top meisje 18 dat jullie ook met de jongens mee deden en geen duffe meidenspelletjes deden , had ik ook wel leuk gevonden een aantal meiden er bij,maar krijg dat maar eens voor elkaar. Jammer dat jullie ouders er op tegen waren maar ergens begrijp ik het wel,je gaat naar een andere school,huiswerk ineens,was bij ons ook zo toen we verder gingen leren, en je minder tijd had,daarbij kwamen de meisjes en vonden mijn vrienden het te kinderachtig worden,maar mooie jeugdherinnering toch.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik deed het vroeger ook mee met de jongens samen met nog wat vriendinnen Toen we naar het middelbaar gingen moesten we ermee kappen van onze ouders want 'echte dames gedragen zich niet zo'

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • jongen 15 ,op jullie leeftijd is de een lichamelijk wat verder dan de ander. wat haar boven je plasser maakt je niet anders dan de ander jongens die dat nog niet hebben. voel je daarom ook niet anders en speel lekker jullie spel als jongens onder elkaar en geniet van je jongen zijn.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Jongen 15 je vind het nog heel leuk, nou een buitenbeentje ben je echt niet,niemand is gelijk, zie ook bij jongens van mijn leeftijd,sommigen hebben al een baardje,anderen niets zoals ik,naakt zijn we ook verschillend, maar wat geeft dat, over een tijdje zijn er echt meer jongens met wat beharing, denk zelfs dat er jongens zijn die jaloers zijn op je omdat jij toch volwassen begint te worden, gewoon doorgaan en niet schamen.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • jongen 17 .ik vind het nog heel leuk maar voel me in de groep een buitenbeentje nu .laatst gingen we naakt zwemmen en toen zag ik dat ik alleen een bosje haar boven mijn piemel had en dat voelde best wel ongemakkelijk.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Als je het zelf nog leuk vind jongen 15 dan gewoon doen,vind je het zelf kinderachtig of vinden anderen dat. Zit op scouting,krijg ook weleens commentaar van vrienden die niet op scouting zitten,maar trek me er niets van aan,ga gewoon door omdat ik zelf super vind en ook al vinden anderen het stom,of kinderachtig,gewoon doen wat je zelf wilt.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • met mijn beste vrienden speel ik ook nog soldaatje maar ga het nu een beetje kinderachtig vinden.mijn vrienden zijn allemaal wat jonger . ik ben de grootste heb de baard in de keel enz.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Mijn vrienden zijn gestopt,jammer, door de meisjes o.a.Maar had nog graag door gewild ergens,wie snapt dit.
    Mis onze avonturen in het veld en de bossen,het heeft toch wel iets zo met een stel vrienden,ben ik er echt te oud voor.?

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Zit nog niet bij de jings ,in oprichting maar heb er met mijn makker over gepraat en lijkt het ook wel wat, woodland paintball lijkt ons ook eigenlijk het spannendste, enkele filmpjes hiervan op you tube bekeken, badankt voor uw tip.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Als je bij de jings zit kun je ja een programma maken met o.a. een paar paintballgames. Zullen veel super gaaf vinden, vooral bij de scouting. Die willen toch beetje avontuur en met elkaar leren samenwerken en elkaar helpen. Teamwork staat bij paintball op de allereerste plaats. Ik raad wel aan om woodland paintball te spelen.

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • Paintball lijkt me ook wel plesant,zelf nog niet mee gemaakt,maar wel een uitzending gezien er van. In een oude fabriek maakten ze jacht op elkaar met den verf kogels. Soldaat spelen is leuk voor jongens, hou van ravotten altijd in den natuur, zit daarom ook al sinds jaar en dag op den scouting,als ge 18 bent zoals ik straks kunt ge bij de jings zoals we dat noemen,maar moet ge zelf uw plannen maken, zelf een team vormen,maar veel jongens haken af,maar blijven altijd wel genoeg over nu die net als ik verslaving voelen voor doorgaan en niet kunnen stoppen.Maar ik woon in Belgie misschien iets anders als bij u.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik denk dat veel meer jongens dit leuk vinden dan je zou denken. Ook al laten ze dit misschien niet direct blijken. We spelen 1 keer per jaar paintball met de voetbalclub. Soms zijn we wel met 35man tussen de 18-30jaar. Is echt super leuk. Begrijp ook niet wat sommige mensen hierop tegen hebben of allegisch op reageren, omdat ze het misschien associeren met oorlog of zo. Er komt heel veel tactiek bij kijken en je bent heel hecht met elkaar als team. Lekker in camou-outfit in de buitenlucht, veel beweging en contact met de natuur, zoals kruipen, opspringen, vallen, door water, dekking achter bomen en heel veel plat op je buik liggen.     Als ik het leger in zou moeten zou ik alles proberen om eronder uit te komen. Kan me echt niet voorstellen om met een echt geweer een gevecht in te trekken, waarbij je bevelen direct moet opvolgen en alle militaire risico's die je dan loopt!?, maar een potje paintballen met vrienden is echt super gaaf en kan ik iedereen die hier iets voor voelt aanraden. Naar mijn mening een van de leukste dingen/sporten die je samen kunt doen.

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • ik speel ook soldaatje met jongens die bij mij in de straat wonen

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Geweldig dat dit nog gedaan word!
    Ik deed het op de basisschool. Kwamen we aan met machine geweren van de kermis of iets dergelijks of met hulp van paps een houten geweer maken met pvc buis als loop. Een soldaten jasje aan en anderen oude helmen op en we begonnen in groep 6 de hele klas deed mee, althans de jongens. Gingen we teams maken en opsplitsen in het bos. Later werd het zelfs groep 6 tegen groep 7. We liepen met 40 kids door het bos te schreeuwen dat de ander dood zou moeten zijn haha.
    Of ik dit mis? Ja tuurlijk het was de meest geweldige activiteit buiten. Toen ik 12 was kreeg ik me eerste eigen leger kisten mooier kon t echt niet. Tot de middelbare school....toen werd t anders spelen was geen spelen meer...

    22 jaar
    10 jaren geleden
  • ga naar school

    klopt j.14, zegt een kameraad ook van me die marinier is. wie naar de kma in breda gaat en dit afrond krijgt een vaste baan en geen contract voor enkele jaren. 

    20 jaar
    12 jaren geleden
  • ga naar school

    er was zo'n gast die zei dat het maar voor een paar jaar was. dat is zo als je een voetsoldaat bent. als je havo doet kan je als officier erin gaan en opklimmen zodat je later het leger kan aansturen (of een gedeelte ervan)

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • and a bottle of rum

    Top dat ook een meisje soldaat speelde was jij het enigst meisje of meer,had ik ook wel gewild ook met enkele meisjes erbij. Deden het dus niet op school maar zaterdagmiddags .  

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • and a bottle of rum.

    Ik speelde het vroeger altijd, tot het verboden werd op school.
    Vond het altijd heel gaaf om soldaatje/oorlogje te spelen, al zat ik dan als meisje tussen voornamelijk jongens :).

    - BM.

    19 jaar
    12 jaren geleden
  • gek

    Waarom gek jaren lang een leger gehad met een groep. Hoewel een spel was het toch serieus soms misschien iets te fanatiek.Maar een geweldige belevenis van stoere jongens.

    17 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten