Skip to content
38 reacties
4644 weergaves

Met kleding zwemmen

Is er ook iemand anders die wel is met kleding zwemt? Zoja wat trekken jullie dan aan? En wat zit lekker in het water. Ik doe meestal een spijkerbroek met een t shirt en een trui en sneaker sokken en schoenen. Vooral de spijkerbroek zit lekker strak als die nat is. Hebben jullie tips waar je met kleding kan zwemmen? Ik ben ook wel is in de modder gesprongen, dat is ook echt een aanrader.

16 jaar
2 jaren geleden

38 Reacties

  • Ik vind het ook heerlijk om met kleding te zwemmen. Ik ga graag met winterjas, hoodie, jeans en sneakers. Vooral met glimmende jassen vind ik heerlijk om daarmee te zwemmen (zoals moncler, nickelson, trapstar etc). Deze jassen heb ik ook speciaal gekocht om mee te zwemmen. Wat ik vaak doe als het geregend heeft, dan ga ik vaak rond een meer lopen. Er zijn dan diepe plassen waar ik eerst met schoen enzo in ga. En dan al ik tot mn enkels nat ben ga ik langzaam het meer in. Ook om aan de temperatiir te wennen. Vaak blijf ik dan een tijdje tot mijn middel erin om vervolgens er dieper in te gaan en dan een stuk te zwemmen. Ik vind het dan heel g%€l als mn jas doordat die zo glimt niet verkleurd door het water. Heel fijn om te lezen dat er ook meer jongeren zijn die het leuk vinden om met kleding te zwemmen

    21 jaar
    7 dagen geleden
  • Vind natte kleding fantastisch. Vooral casual / formeel. Dus denk aan polo's, jeans, overhemden. Deel dit met een vriend. We zijn ook wel is in pak bij ons lokale meer gaan zwemmen. Maar bij voorkeur 1x per maand (als het mooier weer is) even naar het meer of in ieder geval even een slootje ofzo in. Er zit een sloot direct achter die vriend zijn huis. Vrij privé. Gewoon in onze huidige outfits. In de koude winter vaak solo in bad ofzo

    Voor geïnteresseerden, feel free to ask.

    Vind het zelf tof om te lezen dat we niet de enige zijn haha.

    17 jaar
    7 dagen geleden
  • ok thxs voor het antwoord.... dat is voor mij alleen wel heel verweg. Dan maar keer in zee proberen haha.

    19 jaar
    8 dagen geleden
  • @j22 ja ik ga volledig gekleed, behalve schoenen, vaak zo'n gedoe om weer te drogen. Vaak in het voorjaar (nu eigenlijk) kies ik vaak voor een lange broek en een hoodie. Ik draag graag cargopants of jeans. En in de zomer vaak een T-shirt in plaats van een hoodie. Soms krijg je wel eens een blik maar hoe normaler je er zelf over doet, hoe normaler anderen het ook vinden. Vrienden zeggen wel eens dat ze het mooi vinden of soms ga je daarin zwemmen? Het is maar water, daar heeft de meeste kleding geen last van. Als ik alleen ga zwemmen draag ik wel eens een jas. Wat draag jij qua casual kleren? Ik ga dan ook zeker nat naar huis, maar is gelukkig niet zo ver fietsen.
    @j19 ik zwem eigenlijk in het buitenbad met een korte broek en T-shirt, dat gaat wel goed. Als een badmeester iets vraagt zeg ik dat het tegen de zon is. Het binnenbad lukt hier ook niet, dan meestal gwn een korte broek. Ik zag laatst een interview met een andere kleren zwemmer die het aan zwembaden vraagt of het mag. In Nederland weet ik dat er in Twello een event is om met kleren te zwemmen en in Duitsland kan het in Dortmund eens in de 3 maanden

    22 jaar
    11 dagen geleden
  • Ik vraag het nog maar een keer: noem eens een zwembad Of nog liever een paar.. waar dit mag en kan! bij ons wordt ik eruit gestuurd en krijg gelijk een ban voor een tijdje...

    19 jaar
    12 dagen geleden
  • @J22: Leuk dat jij dit ook zo lekker vindt! Echt chil dat je iets leuks uitkiest als je met je vrienden gaat zwemmen. Voor je kledingkast staan en kiezen waarin je gaat zwemmen. Ga je dan ook echt volledig gekleed? Wat kies je dan uit? Lange broek, trui en schoenen enzo? Of een jas? Maken je vrienden nog wel eens opmerkingen of complimenten over de outfit die je gekozen hebt? En echt nooit opmerkingen of vreemde blikken van anderen?
    Een Tech Fleece pak moet je zeker eens proberen. Dat is echt een aanrader! Ik ga meestal op de fiets ergens heen en daarna ook zeiknat weer naar huis. Hoe doe jij dat?
    Met al m'n kleren ergens in een zwembad kunnen springen zou mij ook zo gaaf lijken. Jammer dat ik niet weet waar dat kan.
    Ik hoop dat het snel weer warmer wordt, zodat ik lekker het water in kan!

    20 jaar
    16 dagen geleden
  • @j20 Mijn vrienden vinden het helemaal oke en dat is heel fijn! Zelf ga ik ook wel eens ergens alleen zwemmen, dan hou ik vaak aan wat ik al aan heb. Soms trek ik er wel iets speciaal voor aan, maar vaak doe ik dat als ik met mn vrienden afspreek. Dan ga ik wel een leuke outfit uitkiezen om in te zwemmen en ik probeer daar ook wel in af te wisselen dat ik niet steeds hetzelfde aan heb.
    Nike Tech pakken lijken me ook gaaf! Ik heb daar al vaak iemand nat in zien worden en dat ziet er goed uit!
    Je kunt eens kijken of het bij andere zwembaden in de buurt minder streng is, dat is heel erg verschillend per zwembad, wij kiezen ook altijd de meest chille uit
    Als het weer een beetje lekker weer is zou ik zeggen ga er voor! Gwn ergens heen gaan en lekker gaan zwemmen! Dat voelt zo goed!

    22 jaar
    20 dagen geleden
  • @J22: Echt tof dat jouw vrienden dat zo accepteren! Ga je ook wel eens alleen ergens zwemmen? Ik wel. Dan zoek ik een rustig plekje op waar zo min mogelijk mensen mij zien. Ik zou ook wel zoveel zelfvertrouwen willen hebben, dan ik gewoon tussen de andere mensen met m'n kleren aan het water in ga. Misschien goed om dat eens voorzichtig te proberen!
    Kies jij ook kleren uit waarmee je gaat zwemmen of hou je gewoon aan wat je dan aan hebt? Ik vind het altijd wel gaaf om m'n goeie kleren aan te doen, dus niet iets ouds ofzo. Dus een gaaf Tech Fleece pak en vette sneakers zijn favoriet!
    En zo'n relaxed zwembad wil ik ook wel in de buurt! Bij ons is alles wat maar een beetje niet op een zwembroek lijkt verboden. Mag ik een keer mee naar jouw zwembad? ;-)

    20 jaar
    22 dagen geleden
  • @j20: ik kon het ook niet in één keer in het openbaar, maar stapje voor stapje. En nu maakt het me niet meer uit, want de meeste mensen ken je toch niet. Ik begon eerst gwn een korte broek en T-shirt en dan een lange sportbroek en dan gwn een jeans. Zo bouw je je zelfvertrouwen ook op. Je kan er ook een spelletje van maken en roepen wie als eerste er in ligt en dan er in springen met kleren aan. En niemand zegt er iets van. Eerst had ik ook het idee dat iedereen me zag en erover praten, maar dat is niet echt zo.
    Ik woon gelukkig wel op mezelf dus mn ouders krijgen er niks van mee en dat is wel fijn. In het zwembad kun je hier in het buitenbad wel gwn je gang gaan met een korte broek en T-shirt, in het binnenbad is dat lastiger, daar doe ik meest gwn een korte broek

    22 jaar
    26 dagen geleden
  • @J22: Ja, ik vind dat zeker leuk! Het liefst draag ik sportswear zoals trainingspakken of Tech Fleece en sneakers. Ook wel eens casual. Vaak thuis onder de douche, maar als het water beter weer wordt, ga ik ook wel buiten zwemmen. Maar vaak op een rustig plekje, want ik durf niet zo goed in het openbaar. Als ik met vrienden ga zwemmen, probeer ik met een smoes wel eens wat meer aan te houden. Graag zou ik ook met vrienden meer kleren aan houden. Echt cool dat jij dat wel doet! Vonden ze dat in het begin niet raar? Kan ik niet een keer met je mee? ;-)
    En in het zwembad, vinden ze daar een korte broek en een shirt goed? Bij ons moet je volgens mij wel echt een zwembroek hebben. Ik doe er wel altijd een boxer onder. Ik zou echt graag met al m'n kleren aan in het zwembad in willen. Zo gaaf!
    Weten je ouders ook dat je dit doet of woon je al lekker op jezelf en is dat geen probleem meer?

    20 jaar
    27 dagen geleden
  • @j20 ja, is zeker leuk!! Vind jij het ook leuk? En wat draag je dan?
    Mn vrienden zijn het idd wel gewend. Soms als we spontaan bedenken om te gaan zwemmen doen ze wel mee, maar de meesten trekken toch wel hun T-shirt uit jammer genoeg. Als we er voor afspreken om te gaan zwemmen kies altijd gwn wat ik aandoe, en dat is meestal een lange broek en een T-shirt of hoodie voor in het meer. In het zwembad vaak een korte broek en soms een T-shirt omdat ze daar vaak strenger zijn, maar eigenlijk nooit een echte zwembroek. Vroeger durfde ik het ook niet met anderen erbij te doen, maar toch een keer gedaan en merkte dat het niemand echt iets boeide. Mensen kijken soms wel, maar zeggen niks. Met mn vrienden had ik het er laatst over om te gaan suppen deze zomer, zegt er eentje tegen me: jij zal wel weer met kleren aan gaan zeker? Ik heb natuurlijk ja gezegd

    22 jaar
    28 dagen geleden
  • @J22: Wat gaaf dat jij dat ook doet! En ook dat je dat in het bijzijn van anderen durft te doen. Je vrienden kijken er dus niet raar van op. Doen ze ook wel eens met je mee? Kijken anderen er omheen ook niet vreemd?
    In de zomer heb je waarschijnlijk niet veel kleren aan of doe je dan expres wel een lange broek en een trui aan?
    Ik zou het wel cool vinden om met anderen erbij gekleed te kunnen zwemmen!

    20 jaar
    30 dagen geleden
  • Zwemmen of douchen met kleren aan is zo fijn!! Ik doe het al zo lang als ik me kan herinneren. Als ik ergens ga zwemmen doe ik ook eigenlijk nooit meer een zwembroek aan. Mn vrienden kijken er al niet vreemd meer van op als we in de zomer bij het meer gaan zwemmen en met kleren aan er in spring. En in de winter douchen met kleren aan. Ik draag het liefst een jeans en een hoody of een T-shirt, en soms ook een jas en schoenen

    22 jaar
    1 maand geleden
  • Ja buitenactiviteit zoals kanoën of suppen werkt vaak goed. Doen we regelmatig met vrienden en iedereen gaat er nat met alles aan. Ook outdoor survivallen is heel erg leuk. Daar wordt je vaak gedwongen het water in te gaan in je trainingspak en sneakers weet ik uit ervaring ;)

    21 jaar
    2 maanden geleden
  • Ja ik vind het ook nice om activiteiten te doen waar je nat enzo kunt worden met jeans of sportkleren.

    Zou nog wel vaker het eens doen, misschien ook in de modder wat losgaan.

    19 jaar
    2 maanden geleden
  • In de regen zwemmen, moet je niet doen, zeker niet bij hevige regen. Door het opspattende water is er in de onderste 30cm veel te weinig zuurstof en teveel water: je kan er met je hoofd boven water 'verdrinken'.

    Dat is trouwens ook zo in grote chemische fabrieken als de automatische blus-installaties in werking treden: dat zijn 'deluge systemen', zondvloed systemen: ze dumpen zo extreem veel water dat je daarin niet meer kan ademen en al lopend verdrinkt. Alsof je onder een grote waterval staat. Vlammen kunnen daar ook niet meer ademen, het doel. Ik ken iemand die in zo'n fabriek gewerkt heeft.

    Dus niet in hevige regen gaan zwemmen.

    Tenzij je een Darwin Award wil winnen natuurlijk, dan is het weer wel een goed idee. Van hun website: "The Darwin Awards commemorate the (remains of) individuals who contribute to the improvement of our gene pool by removing themselves from it."

    22 jaar
    2 maanden geleden
  • @ J20, ja het was een donsjack. Voelt best chill als je helemaal in het water bent. Soms als het regent ga ik dan op de fiets en als ik dan langs een kanaal of brede sloot fiets dan ga ik daar in zwemmen. Dan valt het minder op. Door de regen ben je dan toch al nat.

    22 jaar
    2 maanden geleden
  • Ik doe dit ook vaak, het liefst met mijn paardrij kleding aan, heerlijk, met zo'n strakke broek en hoge laarzen

    23 jaar
    2 maanden geleden
  • daarom was ik ook benieuwd naar de zwembaden waar dit mocht... maar krijg helaas geen antwoord meer ....

    19 jaar
    3 maanden geleden
  • In de Schelde, Rijn en andere rivieren en kanalen kan je met kleding zwemmen. En je kan er met kleding in verdrinken ook: je weegt een pak zwaarder, hebt minder drijfvermogen, en veel minder bewegingsvrijheid. De kans is groot dat je buiten adem bent voor je het weet. En met kleding zink je als een baksteen, je drijft niet. Ik zou het niet doen, tenzij je eerst in gecontroleerde omstandigheden een reddingsdiploma haalt en goed weet waar je mee bezig bent.

    22 jaar
    3 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten