Skip to content
5 reacties
227 weergaves

Mijn oordopjes ervaring

Ik ga zelf ook weleens stappen maar had altijd last van die piep in mijn oren. Ik kon echt niks meer horen en daardoor ging ik alleen maar schreeuwen. De muziek staat ook zo hard soms. Ik dacht toen ik moet hier iets tegen doen. Ik heb gezocht naar oordopjes. Ik begon met oordopjes waar ik helemaal niks meer mee kon horen. Je oren worden helemaal afgesloten waardoor ik nog steeds bleef schreeuwen naar mijn vrienden. Ik moest iets anders proberen en toen kwam ik uit bij Alpine. Alpine heeft oordoppen speciaal voor het uitgaan: PartyPlug. In deze oordoppen zit een filter. De muziek wordt iets zachter en met deze oordoppen kon ik wel gewoon iedereen verstaan. Ideaal! Ik raad het ook echt aan mijn vrienden aan, want zij lopen nu steeds met die piep en denken inderdaad ook 'mij overkomt het niet'. Het is toch wel een beetje onze mentaliteit, maar ik ben in ieder geval blij dat ik wel stappen heb ondernomen om mijn gehoor te beschermen. Ik zou er niet aan moeten denken dat ik niet meer van muziek zou kunnen genieten of inderdaad echt niks meer horen. Heftig!

18 jaar
11 jaren geleden

5 Reacties

  • Gewoon de muziek zachter zetten. Dan heb je geen oordoppen nodig toch? En hoor je het verschil van instrumenten beter.

    Je gaat toch ook geen sambal in je eten gooien om daarna te zeggen dat het gerecht te scherp is!

    22 jaar
    10 jaren geleden
  • Ik gebruik ook oordopjes (van allerlei merken want ik verlies ze meestal snel) en het is veel gemakkelijker nadien om weer gewoon te horen en te spreken.

    18 jaar
    10 jaren geleden
  • beste keus, als je van muziek houdt net als ik, is doof of slechthorend worden zo'n beetje de engste gedachte die ik kan bedenken. daarom ben ik naar een bedrijf gegaan die oordopjes op maat maken. ze maken een afgietsel van je oren en maken de perfecte oordopjes voor je. het is helaas wel duur, maar beter oordopjes nu dan een gehoorapparaat in de toekomst

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • Het gebruik van oordoppen

    Ja, precies! Zo is het maar net. Stoer om je oren niet te beschermen? Het is juist stoer om je oren wel te beschermen. Ze zullen inderdaad wel spijt krijgen. Als je eenmaal gehoorschade oploopt kan je niet meer terug. Dan zullen ze willen dat ze tijdens het stappen oordoppen hadden gedragen. De PartyPlug oordoppen bevallen prima. Heb jij ze ook?

    18 jaar
    11 jaren geleden
  • Helemaal gelijk

    Gelijk heb je dat je oordopjes gebruikt als je gaat stappen. Ik doe het ook. Sommige denken dat het stoer staat als ze hun oren niet beschermen, maar achteraf zullen ze er zeker spijt van krijgen. Als je eenmaal met een aanhoudende piep zit, is de leukigheid eraf. En inderdaad, met die plugs kan je en genieten van de muziek en je kan ook je vrienden goed verstaan. Doen!

    19 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Snus: durf nee te zeggen

    Snus: durf nee te zeggen

    Snus, ken jij het? De politie hoort jongeren steeds vaker vertellen hoe ze de snus (zuigtabak) vaak gratis aangeboden krijgen bijvoorbeeld op school of op het voetbalpleintje.

    Ga naar Youtu.be over Snus: durf nee te zeggen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten