Skip to content
9 reacties
148 weergaves

Alcohol

Hallo allemaal,   ik open liever geen topic, maar denk dat t toch maar beter is.
Ik zag net nog het programma lang zal je lever, waarin werd gesproken over alcoholgebruik. Nou is mijn vraag hoe het zit met jullie alcoholgebruik. Zelf vergeleek ik me met dit programma en bedenk ik me dat ik wel alcohol wil blijven drinken, maar minder.
Ik ga zo gemiddeld 1x in de 2 weken op stap en drink dan 7-12 glazen bier. Zelf vind ik dit nog redelijk. Ik ben dan vaak aangeschoten, maar ben nog nooit dronken geweest en heb nog nooit moeten kotsen.
Maar vinden jullie dit veel of denken jullie dat ik zo door kan blijven gaan?
Zelf ben ik van mening dat ik goed bezig ben, dat ik mij een maximum heb gesteld en hier niet overheen ga. Nu graag jullie reacties, met de beantwoording van mijn vraag of/en jullie eigen ervaringen.

Gr.  

17 jaar
13 jaren geleden

9 Reacties

  • 7-12 hmm

    7-12 is wel wat veel als je bedenkt dat er meestal wel noch een bacardie en een streekbier bij zit :p   ik persoonlijk drik zo'n 3 bacardies en wat sreekbier op café en op feesjes drink ik gewoon tot de avond over is dus meestal 5-10 want ik drink traag.(daarom houw ik ook van streekbieren)   tijdens de schoolweken ga ik praktisch nooit naar feesten maar wanneer de vakantie begint is het het grootste deel van de vakantie op café/fuiven. dus als je het samenbreng wat ik allemaal drink in 2 weken :p dan zit er geen bloed meer in mijn aderen maar alcohol ;)   ik begin me nu toch ook wel zorgen te maken. tnx voor de herrinnering ;)

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • fijn

    Ik drink hooguit 5 alcoholische consumpties op een avond. Anders voel ik me de volgende dag heel slecht. Niet alleen lichamelijk maar ook depressief. Mijn hobby is dansen. En als ik op een avond veel dans, dan wil ik niet veel drinken. Maar als ik een hele avond alleen maar sta en zit, dan is 3 eigenlijk wel het maximum. Dronken word ik dus niet. D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • ik

    ik drink soms 4 a 5 shotjes wodka per week maar dan in een dag maar niet elke dag   vinden jullie dat normaal

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • drinken

     ik drink ong 10 tot 16 biertjes in de 2 weeken. ik heb wel us meer gedronken maar dat gaf me niet egt goede ervaring...  

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • veel

    Ik heb vaak veel gedronken, vooral op vrijdag en zaterdag. Als ik eenmaal begon kon ik niet meer ophouden en ging ik door totdat ik nog net thuis kon komen. Maar de katers beginnen erger te worden en nu drink ik heel weinig. Vaak 2 of 3 glazen. En 6 is bij mij wel het absolute maximum en dan voel ik het de volgende dag ook flink. De laatste tijd ga ik wel eens vroeger weg uit de kroeg omdat iedereen (jongens en meisjes) dronken begint te worden. Ik vindt dat dan vervelend en er komt toch niks meer uit, dus alleen maar tijdverspilling. Je moet je afvragen waarom je dringt, wat het voor je doet. Wordt je er gezelliger van, of ben je verlegen en helpt de alcohol daartegen? In dat laatste geval zal je dus altijd alcohol nodig hebben als je die verlegenheid niet aanpakt. Dan raak je dus min-of-meer verslaafd.  

    17 jaar
    13 jaren geleden
  • Normaal

    Ik vind de hoeveelheid wat jij drink redelijk normaal ;), Zeker omdat je zegt dat je nog nooit echt dronken bent geweest en nog nooit gekotst hebt :P. Zelf drink ik wel meer, ga alsnog maar 1x in de week uit. Heb al meerdere kotst ervaringen gehad en ben dus ook vaker flink heen geweest. de hoeveelheid drank die ik drink is voor mij ook niet helemaal zeker, ik neem standaard 20 euro mee tijdens het uitgaan en verder krijg is als meisje nog heel veel gratis aangeboden, en dat laat ik natuurlijk niet staan (a). Maar ik heb nu ook beseft dat het niet nodig is om elke keer donken te zijn, nu ga ik vanavond ook weer uit ( EINDELIJK na 3 maanden huisarrest omdat ik te dronken was dat ik zelfs de taxi niet meer in mocht en daardoor te laat thuis was) en ben ik van plan om hooguit aangeschoten te worden, ik neem dan ook maar 10 euro mee en zal maar een paar drankjes die ik aangeboden krijg aannemen :).  Nu nog hopen dat het lukt om de verleiding te weerstaan :P

    16 jaar
    13 jaren geleden
  • .

    Meer mensen met ervaringen/meningen hierover?

    17 jaar
    13 jaren geleden
  • @ redelijk

    Ok, bedankt voor je reactie. Kijk, ik vind het zelf eerlijk gezegd ook niet zo veel, maar als ik er naar kijk met school erbij, wil ik toch oppassen dat ik daardoor niet slecht presteer. Het is sowieso dat je hersencellen door alcohol drinken verliest, maar die zullen nu ook nog blijven groeien denk ik. Ik wil gewoon niet slecht presteren op school hierdoor. Een paar vrienden van mij gaan nooit uit en drinken ook (bijna) nooit alcohol en dan denk ik: Je weet niet wat je mist met uitgaan. Ze presteren toch wel beter op school, maar dat kan ook gewoon zo zijn. Mijn prestaties, daar gaat het me ook om.

    17 jaar
    13 jaren geleden
  • redelijk

    Drink alleen in het weekend vrijdags en zaterdags en ongeveer 6 glazen op een avond. Verder een glas bier kun je niet vergelijken met een flesje. 3ruime glazen is 1 flesje. Vind als jij eens in de 2 weken uitgaat en in de week ook al niet drinkt,vind ik dit niet veel, dit moet kunnen.Zou gewoon doorgaan zoals nu dit lijkt me prima zo. Gewoon doorgaan dus.Prettig uitgaansleven gewenst.

    18 jaar
    13 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Snus: durf nee te zeggen

    Snus: durf nee te zeggen

    Snus, ken jij het? De politie hoort jongeren steeds vaker vertellen hoe ze de snus (zuigtabak) vaak gratis aangeboden krijgen bijvoorbeeld op school of op het voetbalpleintje.

    Ga naar Youtu.be over Snus: durf nee te zeggen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten