Skip to content
10 reacties
193 weergaves

Alcoholgebruik. drink je? en zoja, wat?

wat drinken jullie en wanneer worden jullie dronken? zelf drink ik bacardi of becherovka, 32 & 38% ik drink heel bewust en drink dan maar ook een glas per avond dat ik drink (eens per week) in combinatie met bier of wijn.. drinken jullie? zoja, wat.. hoevaak, waarom, en heb je volgende dag last van kater?

15 jaar
13 jaren geleden

10 Reacties

  • studeren

    Niet schrikken, maar sinds ik studeer drink ik soms wel 40 bier op een avond, vaak ook nog in combinatie met wat mixdrankjes. Meestal raketjes (bacardi razz +fanta) of baco (bacardi cola).

    19 jaar
    12 jaren geleden
  • drank

    ik drink niet zo heel veel en ik ben ook nog nooit echt dronken geweest wel aangeschoten. en meestal drink ik wat smirnoff ice, safari met fanta ofzo, pasoa en soms petrikov of coebergh en soms nog andere drank maar niet echt veel sterke drank. soms wel als een aantal vrienden een feest geven maar dan hou ik me wel een beetje in. x m

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • drank

    drink t liefst bier maar daar ga ik zo onwijs van piesen en kan t niet zo goed ophouden dus daar komen dan ongelukken van :P
    dus daarom tijdens uitgaan toch liever iets van wijn of sterk (niet teveel) om aangeschoten te worden. Geen coctails ofzo dat vind ik goor. ik heb een keer teveel gedronken en toen moest ik die avond kotsen en de dag erna ook. verder nooit een kater ofzo gehad en merk er normaal ook niks van de volgende dag

    16 jaar
    13 jaren geleden
  • sterke

     enkel cocktails & sterke drank  

    16 jaar
    13 jaren geleden
  • uitgaan

    soms als ik uit ga van die smirnoff, dat is lekker, maar klein beetje, niet dat ik dronken ben ofzoo x

    14 jaar
    13 jaren geleden
  • in vakantie

    in de vakantie elke avond wodka cola, 2 weken lang elke ochtend een kater en hoofdpijn XD maar wel een vakantie om nooit te vergeten :) de rest van het jaar drink ik zelden, want ik ben altijd degenie die BOB is. en als ik dan drink is het bier, of wodka cola, nooit meerdere dingen door elkaar, want daar kan ik absolut niet tegen.

    19 jaar
    13 jaren geleden
  • met uitgaan

     Ik drink wel als ik uitga. Soms gewoon wijn, anders gewoon mixdrankjes of cocktails. Ligt eraan waar ik ben en waar ik zin in heb. Af en toe drink ik ook doordeweeks een wijntje bij vrienden, maar dat is niet zo vaak. Ik ben wel eens dronken, maar zeker niet ieder weekend. Ik drink ook niet om dronken te worden ofzo. Meestal houd ik me wel een beetje want ik moet ook iedere zondagochtend voetballen en met een dikke kater is dat geen pretje!

    19 jaar
    13 jaren geleden
  • Nauwelijks

    Ik drink niet vaak. soms op een feestje bier of liever wijn, hooguit 4 glazen, anders merk ik het de volgende ochtend. Een paar keer per jaar drink ik speciaal Belgisch bier (meestal als ik thuis ben met vrienden) of saké (Japanse rijstwijn) bij het eten.

    18 jaar
    13 jaren geleden
  • nou:P

    afgelopen zaterdag nog flink gezopen (kan er vrij goed tegen) al zeg ik het zelf had zo'm 12 bier op en bijna een hele fles whisky van 35 cl dan

    16 jaar
    13 jaren geleden
  • Bierr

    Eigenlijk alleen maar bier. Vind die andere drankjes maar niks, drinkt te gemakkelijk & snel. Ik had zondagmorgen wel koppijn, niet echt een kater. T waren sowieso meer dan 10 glazen. 15 jaar, verstandig dat je niet veel drinkt, ga zo door.

    17 jaar
    13 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

  • Snus: durf nee te zeggen

    Snus: durf nee te zeggen

    Snus, ken jij het? De politie hoort jongeren steeds vaker vertellen hoe ze de snus (zuigtabak) vaak gratis aangeboden krijgen bijvoorbeeld op school of op het voetbalpleintje.

    Ga naar Youtu.be over Snus: durf nee te zeggen

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten