Skip to content
4 reacties
109 weergaves

onzekerheid

Verzonken in tranen, vol vragen, hopend een antwoord te zullen krijgen, zo verslijt je al je dagen. met angst je dag beginnen bang te zijn voor wat er gebeuren gaat, niets durven te proberen. bang zijn dat ze dingen gaan zeggen.. liever geen woord zeggen en gewoon mondje dicht houden, want wat als ik......‏ iets zeg vertel of doe.,lachen ze me uit. ik weet niet meer wat ik moet doen hoe moet ik verder? waar is het beetjee vetrouwen van me? ik lig op het gras en kijk naar de maan, ik vraag me af waarom we bestaan en straks weer gaan? maar niemand die ook op mij antwoord geeft. ik denk zoveel maar het komt niet uit mn keel ik wil het wel zeggen maar het beetje moed is weg ik wil wel maar weet niet hoe‏. daar sta ik dan weer op het schoolplein, tranen stromen over mijn wangen.. wat moet ik straks zeggen? niks, hoi ,heey? ik weet het niet alles is verkeerd, waarom hebben ze het me niet geleerd? de leraren willen me helpen maar helpen noem ik het niet.... Met angst je dag beginnen,bang voor wat er komen zal? Zoveel vragen... maar er lijken geen antwoorden te zijn. ze zou zo graag “gewoon” een keer roepen, tieren, brullenMaar wat zijn woorden als je de letters niet kan samenbrengen... En wie zal dan begrijpen wat ze precies bedoel. Wanneer ik zelf amper weet hoe ik het moet zeggen ? Misschien is het beter dat ik even zwijg... ik ben bang voor een afwijzing het liefst kruip ik achter de muur... want ook al ben ik groot en breed van binnen is het onzekerheid hoe ik heet!!

14 jaar
10 jaren geleden

4 Reacties

  • Jongen 12 dit is niet de tijd voor liedjes....

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Wow, heel poëtisch ik heb over veel van jullie ervaringen een liedje geschreven en dit is een verhaal een echt liedje, maar probeer die onzekerheid als is het lastig laat het gaan.
    Mooi Liedje miss:

    ik stel de problemen voor als een berg, zo hoog.
    de zorgen als een potlood in mijn hand.
    Ik laat het los, ik ben het kwijt en zeg elke dag in de spiegel ik ben echt geweldig.
    het gevoel is oneindig zo groot kom op laat het los, laat me je troosten en wil niets liever dan gelukkig zijn.
    kom op nou laat het gaan laat het gaan laat dat potlood vallen.

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Heey ik snap je ook helemaal ik het zelf ook. Ik ben ook elke dag wel bang wat er gaat gebeuren, en ik ben ook bang dat mensen me gaan uitlachen ofs. Ik vind het zelf ook moeilijk om over me zelf te praten of me gevoelens uiten. Ik heb zelf ook faalangst. Inmiddels weet mijn mentor het ook en mijn vriendinnen. Ik krijg nu zelf ook hulp op school waar ik 1x in een week in gesprek gaat met een soort van een psycholog. Hoe moeilijk het ook is je zou het toch moeten vertellen misschien kan je het eerst aan je vriendinnen vertellen daarna aan je mentor. Vertrouw me het is beter dat je het aan iemand vertelt. Hopelijk heb hier wat aan! Ohh en denk positieve dingen dat heb ik geleerd. Zeg vaker positieve dingen over jezelf. Wat je ook kan doen is veel positieve dingen schrijven en allemaal in een pot stoppen en elke dag pak je er een uit. Dat heb ik ook en het help je echt om wat verzekerden te zijn over jezelf. Veel succes!! Het lukt je wel Xx ~m

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik snap je helemaal ik zie mijzelf ook in jouw verhaal. Ik de moed niet om dit te zeggen of dat te doen etc heb ook geen vertrouwen. Ben bang wat elke dag gebeurd.ben bang dat ze mij vandaag gaan uitlachen,het zelfde met morgen en overmorgen etc

    13 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten