Skip to content
5 reacties
245 weergaves

Afstromen/blijven zitten

Heyy iedereen, Ik zit op Tl 2 en ik vindleren best makkelijk Het enige probleem is dat ik gewoon geen concentratie heb Dat is erg vervelend aangezien ik het dus wel gewoon kan als ik maar concentratie heb Als ik me goed kan concentreren haal ik zo een 8 maar als ik dus gewoon geen concentratie heb haal ik een 4 best balen want ik heb dus vaker geen concentratie. Vorig jaar eind klas 1 heb ik mijn eerste afstoom advies gekregen wat dus echt shit is! Bij een 2 e afstroom advies moet ik naar kb wat ik echt gwn niet wil! Mijn ouders stampen er ook bij me in dat ik af ga stromen en ik moet blijven zitten als ik zo doorga Terwijl ik juist heel erg mijn best doe!!! Zijn er mensen die het zelfde probleem hebben of heeft iemand tips voor een betere concentratie? Ook heb ik moeite met het plannen van mijn huiswerk, opletten in de les enzo. Xoxo concentratieproblemen kind

13 jaar
9 jaren geleden

5 Reacties

  • TS, Als je naar kader gaat is dr niks aan de hand hoor. Je kunt alsnog mbo 4 doen net zoals ik nu doe. (Kwam eerst van basis toen kader nu mbo niveau 4, mavo-havo is dat). Als je je niet kunt consetreren in de klas neem oordempers mee. Dat zijn van die slaapdingen die geluid dempen. Dat werkt echt heel goed! Dus maak je niet teveel zorgen. Kader is ook veel met je handen doen! Dus kun je je uiten met creaties.

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Dankjeeewelx

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Als je een hond hebt moet je ff gaan wandelen en dan weer aan het werk, zoniet dan moet je af en toe ff timer op 10 mijnzetten en spelletje spelen en dan als die afgaat direct weer leren of hw, en niet ff potje afmaken . Dit doe ik omdat ik gameverlsaafd ben

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Meisje 17,
    Sorry ik wist dat niet maar heel erg bedankt zal eens op zoekgaan!
    Ik ben de laatste tijd ook depressief aan het worden omdat het me maar niet lukt maar thnx!😘

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Hoi, ik heb dit ook al ergens anders gepost. Misschien heb jij er wat aan.

    Ik heb zelf ook het probleem dat ik me niet kan concentreren. Dit begon met dat ik een paar jaar geleden al depressief begon te worden, en steeds minder energie had en vaker ziek werd. Ik voel me vaak veel te moe om goed na te denken en vergeet soms hoe je meest makkelijke dingen moet doen (bijvoorbeeld met huiswerk, simpele wiskundesommetjes). Wat helpt is mezelf dwingen om dingen te gaan doen. Ondanks de angst naar buiten te gaan om wat bij de winkel te halen, of iets gaan tekenen of maken, of simpelweg een nieuw computerspel vinden en er mijn best bij doen. Iets leuks waar ik wel over na moet denken en ook deels creatief bij moet zijn. En regelmatig even opstaan en door het huis lopen, zelfs als ik niks wil gaan doen of halen. Dit motiveert me dan om niet zo (mentaal) moe/lui te zijn. Een beetje zoals dat wanneer je sport je steeds meer energie zal krijgen, maar dan ook mentaal een beetje. En dan lukt het concentreren op schoolwerk ook beter merk ik zelf.

    17 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten