Skip to content
3 reacties
72 weergaves

Depressie en leerkracht

Hey allemaal Ik ben een meisje van 15 met een depressie en ik heb afgelopen schooljaar , heel het jaar begeleiding gehad maar zij wist niet dat het zo ver was tot een depressie omdat anders mijn ouders dat te weten zouden komen. Maar nu heb ik een probleem... Ik kon heel goed met haar praten en voelde me na een periode al veel beter en al veel problemen waar ik last van had waren opgelost maar nu heb ik 8 weken zomervakantie en ben ik bang dat ik terug ongelukkiger ga worden... Op één of andere manier wil ik tijdens de zomervakantie contact blijven houden maar ik weet niet hoe ! Ik weet niet hoe ik het haar kan vragen want zo'n dingen zijn nu eenmaal privé... en ik woon in België en bij ons zijn ze niet zo flexibel op het gebied van nummers geven enzo...

15 jaar
8 jaren geleden

3 Reacties

  • heey

    ik herken mezelf heel erg in jou verhaal, ik had precies het zelfde. Ik was zelf doodbang voor de zomer vakantie. Maar ik vond het ook een goede uitdaging om mezelf 8 weken lang staand te houden in deze moeilijke tijd. Wat mij heel erg heeft geholpen is veel afleiding zoeken in leuke dingen zoals zwemmen, vrienden

    ik heb dit als eng en zwaar ervaren maar ik heb wel geleerd dat alle tips die ik kreeg van mijn begeleider echt goed hielpen. het hielp mij ook heel erg om altijd onder de mensen te zijn.

    oh en nog een tip die je misschien al kent. als ik last heb van depressies ga ik op bed liggen en meestal lig ik er aan het einde van de avond nog. Ik maak iedereen dag een planning.

    Bijv.
    Stofzuigen
    douche
    make-up
    even naar de stad
    ijsje eten
    bellen met piet
    Film kijken

    Door alles wat ik wil of moet doen op te schrijven en door te strepen als ik het gedaan heb deed ik het wel soms met tegen zin want ik had nergens zin in.

    na een tijdje kreeg ik ook weer zin om leuke dingen te doen


    ik hoop dat je er iets aan hebt, en als je iets kwijt wil kan dat altijd hier.

    Succes en je kunt het !

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Hey topicstarter hier Ze heeft wel een werk e-mail maar bij ons wordt dat afgesloten in de zomervakantie dus dan moet ik al zeker haar privé e-mail vragen....

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Je zou om een email kunnen vragen? Ze hebben vaak een persoonlijk, maar óók een werk-email. Misschien wil ze je die wel geven, als ze zegt dat je dat fijn zou vinden en graag nog eens wat naar haar zou willen kunnen sturen.

    18 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten