Skip to content
3 reacties
154 weergaves

verschrikkelijke gymlessen

hee,

elke woensdag heb ik gym. ik ben echt heel slecht in gym! vooral alle balsporten. ik wil daarom vaak niet meedoen met de gymlessen maar ik kan niet anders. ik zit nu in de tweede maar ik had vorig jaar wel een andere klas. in deze klas ben ik nog niet helemaal gewend en ik mis me oude klas heel erg! (we waren opgesplitst)

afgelopen woensdag had ik gym en we moesten basketballen. we werden verdeeld in drietallen en ik zat met de twee sportiefste mensen uit me klas, een jongen en een meisje. het meisje is een vriendin van me. toen we erin moesten renden ze meteen weg en gingen aanvallen. ze speelden alleen naar elkaar over en ik ben maar in me eentje gaan verdedigen. toen kwamen er drie mensen naar mij toe en wilden bij mij scoren. mijn "vriendin" zag het maar kwam heel rustig aanlopen zodat als er gescoord werd ze de schuld bij mijn kon neerleggen. de eerste bal hield ik nog maar de tweede bal ging er wel in. mijn vriendin liep langs me en zei zacht tegen me sukkel zodat niemand het kon horen. toen we weer aan de kant stonden vroeg de jongen aan mijn vriendin "wie het was" en mijn vriendin knikte mijn kant op en zei zacht (het was de bedoeling dat ik het niet hoorde, maar ik hoorde het wel) natuurlijk was ik het niet maar zij. ze heeft dus de schuld bij mij neergelegd. de jongen ging heel overdreven hard zuchten en misschien stel ik me heel erg aan maar op dat moment kon ik wel janken (deze jongen vond ik leuk tot dit was gebeurd) daarna werden er opnieuw drietallen gemaakt en ik zat met dezelfde jongen en een andere jongen. ze speelde alweer alleen naar elkaar over en niet naar mij. mijn vriendin heb ik hierna niet meer aangekeken.

dit gaat nu al een paar weken zo en ik heb echt geen zin in gym meer, waarschijnlijk stel ik me heel erg aan en zijn alle andere verhalen hier veel erger, maar ik zit er toch heel erg mee want ik wil nu echt niet meer naar de volgende gymles.

x I

13 jaar
7 jaren geleden

3 Reacties

  • Blij dat ik kon helpen! Hopelijk heeft je lerares er begrip voor! Ook al is ze vrij sportief, ze zal toch hopelijk niet goedkeuren dat leerlingen zo vervelend omgaan met andere leerlingen.

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • heyy,
    bedankt voor je reactie @meisje van 17! ik zit er ook al over na te denken om het er met mn gymdocent over te hebben. ik denk at ik dat maar ga doen, hopelijk begrijpt zij het (ze is nogal sportief)
    heel erg bedankt

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Hé, ja, dat ken ik wel. Heb intussen geen gym maar, waar ik best blij mee ben, maar ik was ook niet goed in balsporten. Gelukkig waren de mensen bij mij vaak wat aardiger, maar soms ook wel teleurgesteld als ik een bal niet tegen wist te houden of zo. Echt erg hoe vervelend mensen soms gaan doen als ze heel erg in een spel opgaan. En het is natuurlijk ook niet fijn als je teamgenoten de hele tijd naar elkaar overspelen en jou erbuiten laten.

    Kun je anders misschien eens met je gymdocent over je problemen praten? Hopelijk heeft die daar begrip voor; anders kun je misschien met je mentor praten, als je die hebt.

    Maar ik begrijp wel dat het zo hard bij je binnenkomt, ook dat die jongen zo overdreven zuchtte. Als dit soort dingen vaker gebeurt, dan zou ik het daar echt een met je leraar over gaan hebben, want dan gaat het echt op pesten lijken.

    Veel sterkte! En maak je geen zorgen: je stelt je niet aan, 'kleinere' problemen dan de dingen die je op dit forum soms leest, zijn ook problemen.

    17 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten