Skip to content
4 reacties
354 weergaves

Cijfers

Hallo, k zit nu bijna een jaar in de brugklas en de laatste tijd gaan mijn cijfers erg omlaag, doordat k miss op de verkeerde manier leer of omdat je voor leren soms je mobieletelefoon moet gebruiken en dat lijd mij best af, hebben meerdere dit en hebben jullie miss leer tips? Alvast bedankt.

12 jaar
6 jaren geleden

4 Reacties

  • Als je iets moet leren op je telefoon, kun je er een app lock op zetten en alle spellen enzo vergrendelen. Het w8woord moet je dan in laten stellen Door iemand anders Groetjes J1003

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Leren is een vaardigheid waarin je jezelf kunt trainen maar soms is het school niveau te hoog gegrepen of zijn er anderen factoren waardoor leren niet goed lukt Ik zal je Hieronder een paar tips geven. Je schrijft dat je telefoon je veel afleiding bezorgd. maar dat je hem wel nodig hebt voor school. Als ik jou was zou ik de telefoon gerichte opdrachten bewaren tot het laaste en eerst alles dat waarbij je geen telefoon nodig hebt. Je zou ook de vliegtuigmodes aan kunnen zetten tijdens het leren. Hiermee kun je je telefoon gewoon gebruiken maar krijg je geen meldingen binnen van bijvoorbeeld whatsapp of facebook. ( Misschien kun je de telefoon van je ouders lenen om deze opdrachten te doen zodat je ook niet heel even kunt kijken naar dat ene spelletje) Leren door te lezen en te herhalen is een manier van leren ik vind deze manier zelf altijd saai en werkt voor mij meestal niet zo goed. ik maak altijd een samenvatting of mindmap waarbij ik werk met veel kleuren ik markeer worden in in verschillende kleuren en dan geef ik elk onderwerp zijn eigen kleur. Je kunt ook zelf flashcards maken ( als je niet weet hoe je een mindmap of flashcards maakt moet je dit eens opzoeken op YouTube daar staan heel veel goede tips en voorbeelden ) Zelf laat ik mij ook vaak overhoren door iemand. zodat ik zeker weet dat ik de stof begrijp. of ik overhoor iemand anders zodat ik voor mezelf de stof ook weer herhaal. Leer niet te lang achter elkaar. zet een timer met bijvoorbeeld 30 min in die 30 minuten ga je leren en daarna zet je de timer op bijvoorbeeld 5 minuten en in die 5 minuurten heb je pauze en mag je even iets leuks doen bijvoorbeeld even op je telefoon. ( pas de tijd aan aan hoelang jij goed kunt leren) Wat voor mij ook vaak helpt is om opletten in de les en aantekeningen te maken, door dat je opschrijft wat je hoort herhaal je de stof van de Leeraar al een keer voor je echt gaat leren Je zou ook aan de docent vragen hoe je iets het beste kan leren, bijvoorbeeld via een site of via extra oefeningen dat is toch vaak leuker dan 10x het zelfde uit het boek te lezen Zorg voor een rustige plaats waar jij lekker zit En mijn laatste tip is zoek eens op internet naar tips (op YouTube staan filmpjes met manieren waarop anderen mensen leren en daar vertellen hun vaak ook tips) Succes met leren!

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Gwn steeds herhalen, probeer mijn telefoon ook buiten bereik te houden

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Hoe leer je nu ongeveer?

    Misschien kun je manieren vinden om je telefoon buiten je bereik te houden terwijl je leert. Dat zou kunnen helpen. Er zijn vast ook leraren die je tips kunnen geven als je erom vraagt!

    19 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten