Skip to content
4 reacties
434 weergaves

keuze stres

Ik heb een beetje keuze stres. Ik doe dit jaar eindexamen mavo. Ik ben zeker van dat ik dit ga halen. Alleen wat moet ik als vervolg opleiding doen? Ik weet wat ik graag wil worden ''anesthesiemedewerker'' dit is een HBO opleiding. Ik heb al aangenomen op het MBO en op een school voor de HAVO. Ik zit er alleen een beetje mee en dat is welke moet ik doen HAVO of MBO? zelf vind ik het moeilijk. De kortste weg is de HAVO alleen is dit de beste?

16 jaar
4 jaren geleden

4 Reacties

  • Nee hoor je doet geen examen dit jaar :)
    Sorry.
    Wow leuke opleiding! Als ik jou was zou ik nog gewoon havo doen en dan lekker met het hbo beginnen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Heyy,
    Ik heb zelf eerst MAVO gedaan en ik doe nu ook HAVO. Ik ben zelf heel erg blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Ik heb het MBO sowieso nog nooit leuk gevonden (ivm Stage, en weinig lessen, dat leek me gewoon helemaal niks. Dat stond me echt tegen). Ik had op de basisschool in groep 7 HAVO advies en in groep 8 VMBO-KB. (Kader). En ik besloot MAVO te gaan doen, als ik dit van te voren allemaal had geweten had ik NOOIT naar MAVO gegaan.
    Maar goed, ik stond op de MAVO voor al mijn vakken gemiddeld een 7,0. En ik had (en nog steeds :) heel veel motivatie (is bijna nog belangrijker dan je cijfers.) En ik moet toegeven, het is best pittig, maar het gaat heel goed ik sta nergens een onvoldoende voor gelukkig.
    Het ligt er helemaal aan, haal je hoge cijfers, ben je gemotiveerd, heb je zin om een niveau omhoog te gaan (eventueel andere school), meer bent van de boeken en theorie -> HAVO (Net zoals ik)
    Houd je meer van praktijk, geen zin meer in middelbare school, ervaring opdoen, zeker weten dat je dit wilt, en met name praktijk -> MBO (-> HBO).
    Een heel verhaal haha, dus je moet even kijken waar je hart naar ligt.
    Succes :)

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Hii,

    Als ik jou was zou ik mijn hart volgen. Het is erg lastig. Je kunt altijd nog MBO en dan HBO doen. Ik vond zelf het MBO wel erg leuk maar soms heb ik spijt dat ik geen havo heb gedaan.

    Ik las laatst ook een goed artikel hierover op WWW.vrouwenzaken.com

    Is misschien wel voor vrouwen maar er stond een stappenplan hoe je het beste dat soort keuzes kunt maken. Misschien helpt het je?

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Het hangt er een beetje van af wat jouw capaciteiten zijn. Was je studieadvies op de basisschool MAVO of HAVO? Was de MAVO makkelijk voor je of heb je er hard voor moeten werken? Als je geen moeite met de MAVO had en wellicht HAVO advies had dan moet je het HBO aankunnen en kun je de HAVO als vervolg kiezen. Daar staat tegenover dat als je er niet echt zeker van bent dat je HBO aankunt dat je dan beter naar het MBO kunt gaan. Dan heb je over vier jaar een diploma waar je wat aan hebt. Blijkt dat het MBO makkelijk is en zit HBO er in dan hoef je wellicht geen stage te doen en kun je na drie jaar naar het HBO (vraag er naar), maar als je de capaciteiten hebt dan zou ik de snelste weg kiezen. MBO kan altijd nog als het niet lukt. Tenslotte, de meeste spijt heb je altijd van dingen die je niet gedaan hebt. Ga daarom altijd voor het maximale!

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten