Skip to content
3 reacties
384 weergaves

Leren

Ik vind het heel moeilijk om mij te concentreren met leren en huiswerk maken maar ik ga naar de vierde en dat is mijn examen jaar dus het is erg belangrijk en doordat ik mij niet kan concentreren ben ik er vaak heel lang mee bezig of lukt het niet om het goed te doen en ik kan vaak de motivatie niet vinden het maakt niet uit of het druk of rustig is het lukt mij gewoon niet ik raak erg snel afgeleid door van alles iemand tips?

16 jaar
4 jaren geleden

3 Reacties

  • Leren is niet leuk (soms wel) maar het is wel goed voor je. Begin vooral op tijd zodat je later van de leuke dingen kunt dingen. Zorg dat je niet moe bent want tijdens het leren heb je dan geen concentratie en je wordt nog vermoeider. Zet berichtgeving van je telefoon uit zodat je geen meldingen krijgt van je vrienden of iets anders. Luister kalmerende muziek of normale muziek als je maar niet mee gaat zingen want dat kan het in gevaar brengen.. Zorg dat niemand je stoort en leer eventueel eerst de moeilijke dingen en ga dan later de makkelijke dingen doen. Zet een timer dat je steeds 30/60 min gaat leren en neem daarna een pauze. Kijk youtube filmpjes, vraag hulp en maak notities. Ik wens je veel succes en ik hoop dat het werkt (bij mij werkte het wel)

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Dankjewel voor je reactie :)

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat ik altijd doe:
    - muziek luisteren, de ene keer mijn favoriete nummers (tijdens opdrachten maken) en de andere keer wat rustigs zonder zang (tijdens teksten lezen).
    - zonder je af op je kamer, doe de deur dicht en zeg dat je niet gestoord wilt worden. Zorg dat je kamer rustig en een beetje netjes is. Zorg voor zo weinig mogelijk geluid, doe desnoods oordopjes in.
    - leg je telefoon beneden of buiten handbereik.
    -als ik geen motivatie heb, ga ik altijd Youtube filmpjes kijken met dingen zoals: huiswerkroutine, schoolroutine etc. Vind ik altijd leuk en dat geeft me iets meer motivatie. Let op dat je niet de hele tijd op YouTube zit.
    - maak voor jezelf een planning (doe ik nooit, want helpt bij mij precies het tegenovergestelde. Bij veel mensen helpt het wel.)
    - ga jezelf belonen als je een taak hebt gedaan. Bijvoorbeeld: film kijken, iets lekkers eten, videobellen met vriendinnen etc.
    - ga niet je werk afraffelen of overschrijven, daar schiet je niks mee op (al doe ik het nog steeds iets te vaak...)
    - ga niet in één keer door met je werk maar neem tussendoor korte pauzes (na 1 of 1,5 uur, 5 a 10 min pauze), om zoals: eten of drinken te pakken, naar de wc gaan, stukje lopen, iets lekkers eten, even op social media etc.
    - tip voor examenjaar (ik nu ook, voor de 2e keer): ga héél veel oude oefenexamens oefenen. Te vinden op Examenblad.nl. De kans is groot dat er een keer tijdens de les een oud examen wordt gegeven, als jij die al een keer hebt geoefend, haal jij een hoog cijfer en die zijn handig als compensatiepunten. Ik heb vorig jaar veel oude examens geoefend en er kwamen er zelfs van een paar vakken precies dezelfde opdracht in terug, daar kan je punten op verdienen! Zo kan jij jezelf ook trainen als je een langzame werker bent (voor een examen krijg je 2 of 3 uur). Zo kan jij jezelf trainen om bijvoorbeeld wat sneller te werken. Zo heb je minder examenstress omdat je weet wat je van zo’n examen kan verwachten.

    Ik hoop je een beetje te kunnen helpen, als he nog iets te vragen hebt, stel ze gerust. Veel succes! X

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten